Smysl Života, Smrt, Bolest, Člověk

Založil Petra, 2025-03-26 10:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Petra

No, jasně, Eduard Tomáš měl také rovinu vášně - 2-5-8.  :)

25.11.1908 se narodil EDUARD TOMÁŠ v polském Przemyslu

Miroslav

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 15:00
Citace od: durodara kdy 2025-04-05 13:48
Citace od: Petra kdy 2025-04-05 13:16Viliam Poltikovič - 28.2.1958 Znojmo

V narození má 22-5-88.

Co k tomu říká numerologie:

2-5-8 je rovina vášně. At už se lidé s rovinou vášně pustí do čehokoliv, dělají to se zápalem. Jakmile se jednou rozhodli pro určitý cíl, budou o něj usilovat ze všech sil. Je to jedna z nejsilnějších rovin a tito lidé nedělají nic polovičatě. Bud všechno, nebo nic.

Dvě dvojky v rovině vášně zvyšují sensitivitu a schopnost intuice a dodávají člověku velké pochopení a cit pro osobu nebo zálibu, kterou si zvolí.

Pokud má někdo v této rovině dvě nebo více osmiček, máme co dělat s osobou mimořádné myšlenkové i emocionální síly.
Osmičky také znamenají postřeh pro detail a velmi všímavou mysl, není proto divu, že spousta lidí s vícero osmičkami v této rovině dosáhla v průběhu života neuvěřitelných výsledků.

Myslím, že u Viliama to není zrozeno z vášně, ale z pokory podřídit vše tomu, aby mohlo být zobrazeno vše, co skutečně naplňuje život klidem a mírem

Pro mne je vášen zapálení pro věc, intenzita a ta je u Poltikoviče z toho všeho, co dělá a jak to dělá, zřejmá. Pokora sama o sobě by se takto neprojevovala.

Zkusím ti popsat to, co z mého pohledu vidím, že nepíšeš... Není to míněno jako "dogma", spíše jen postřeh, který mne v reflexi tvého pohledu vyvolává potřebu to upřesnit.

Pokora je v tom, že se podřizuje potřebě, aby to bylo zobrazeno. Tím, že se podřizuje, nemusí se zabývat strachem, protože se podřizuje toku dějů v rámci harmonického souladu.

Vášeň - narozdíl od podřízení - vyvolává potřebu osobního projevu, který vzniká osobním zaujetím po prožívání - ale tím zároveň i vzniká narušení toho toku harmonie a klidu. Je možné to "kočírovat", někomu se to i daří (například Davidovi Lynchovi), ale ve filmech Viliama, i z jeho rozhovorů, na mne dýchá mnohem více ta podřízenost a pokora, mež cokoli jiného...

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 15:07No, jasně, Eduard Tomáš měl také rovinu vášně - 2-5-8.  :)

25.11.1908 se narodil EDUARD TOMÁŠ v polském Przemyslu

Eduard skutečně ano.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-05 15:10
Citace od: durodara kdy 2025-04-05 13:44Ano. Smrt chápeme špatně.

Tak to máte blbý  :( 

"já" a "vy"? Je to nepřehledné nádraží, musíš si stále dávat pozor na to, abys nepřekolejil na zaslepenou trať.

honzam

Je naprosto iracionální přisuzovat číslicím v datu narození nějaký zvláštní význam. Je to jen numerická hodnota sloužící k umístění události na časové ose. Cokoliv nad rámec je fantasmagorie.

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:23

"já" a "vy"? Je to nepřehledné nádraží, musíš si stále dávat pozor na to, abys nepřekolejil na zaslepenou trať.

Duchovňáci to mají blbý. Pořád fantazírovat o nějakém úniku z reality a nějaké báječné cestě někam.

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 15:00
Citace od: durodara kdy 2025-04-05 13:48
Citace od: Petra kdy 2025-04-05 13:16Viliam Poltikovič - 28.2.1958 Znojmo

V narození má 22-5-88.

Co k tomu říká numerologie:

2-5-8 je rovina vášně. At už se lidé s rovinou vášně pustí do čehokoliv, dělají to se zápalem. Jakmile se jednou rozhodli pro určitý cíl, budou o něj usilovat ze všech sil. Je to jedna z nejsilnějších rovin a tito lidé nedělají nic polovičatě. Bud všechno, nebo nic.

Dvě dvojky v rovině vášně zvyšují sensitivitu a schopnost intuice a dodávají člověku velké pochopení a cit pro osobu nebo zálibu, kterou si zvolí.

Pokud má někdo v této rovině dvě nebo více osmiček, máme co dělat s osobou mimořádné myšlenkové i emocionální síly.
Osmičky také znamenají postřeh pro detail a velmi všímavou mysl, není proto divu, že spousta lidí s vícero osmičkami v této rovině dosáhla v průběhu života neuvěřitelných výsledků.

Myslím, že u Viliama to není zrozeno z vášně, ale z pokory podřídit vše tomu, aby mohlo být zobrazeno vše, co skutečně naplňuje život klidem a mírem

Pro mne je vášen zapálení pro věc, intenzita a ta je u Poltikoviče z toho všeho, co dělá a jak to dělá, zřejmá. Pokora sama o sobě by se takto neprojevovala.

Honzame, to není implikativní, to je pomůcka k bližšímu pochopení. Něco jako návod, odkud se dívat, aby šlo vidět celek ve správné perspektivě, Pokud svět vidíš ve správné perspektivě už teď, nepotřebuješ žádné pomůcky.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-05 15:25
Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:23

Duchovňáci to mají blbý. Pořád fantazírovat o nějakém úniku z reality a nějaké báječné cestě někam.

V tom se shodneme úplně. Jedno z mála, co vnímám pro sebe jako to ono, je Sotó, a jeho čajový obřad...

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:26Honzame, to není implikativní, to je pomůcka k bližšímu pochopení. Něco jako návod, odkud se dívat, aby šlo vidět celek ve správné perspektivě, Pokud svět vidíš ve správné perspektivě už teď, nepotřebuješ žádné pomůcky.

Poté, když jsem odhodil všechno to harampádí, co jsem s sebou roky tahal, vidím svět mnohem líp.

Petra

Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:19Zkusím ti popsat to, co z mého pohledu vidím, že nepíšeš...

Jak říká Poltikovič: Každý má právo na svůj názor...

Ty mně např. připadáš dost povrchní. Ta intenzita - vášen u Poltikoviče by nikdy nedovolila, aby byl povrchní.  :) A stejně tak u pana Tomáše.

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 15:31
Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:19Zkusím ti popsat to, co z mého pohledu vidím, že nepíšeš...

Jak říká Poltikovič: Každý má právo na svůj názor...

Ty mně např. připadáš dost povrchní. Ta intenzita - vášen u Poltikoviče by nikdy nedovolila, aby byl povrchní.  :) A stejně tak u pana Tomáše.

Povrchnost a nepodléháním potřeby hloubky, to by se mi líbilo, život by tak byl mnohem jednodušší...  :-*

Petra

A mládenci, nešli byste se prosím dohadovat někam jinam?

Tohle vlákno jsem věnovala Poltikovičovi.  :)

Petra

Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:34Povrchnost a nepodléháním potřeby hloubky, to by se mi líbilo, život by tak byl mnohem jednodušší...  :-*

Pro mne je hloubka něco zcela zásadního, proto se mi bytost Poltikoviče velmi líbí.  :)

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-05 15:31
Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:26Honzame, to není implikativní, to je pomůcka k bližšímu pochopení. Něco jako návod, odkud se dívat, aby šlo vidět celek ve správné perspektivě, Pokud svět vidíš ve správné perspektivě už teď, nepotřebuješ žádné pomůcky.

Poté, když jsem odhodil všechno to harampádí, co jsem s sebou roky tahal, vidím svět mnohem líp.

Ale troška soucitu a porozumění k nám "ostatním" by v se tom určitě dala najít také.