Smysl Života, Smrt, Bolest, Člověk

Založil Petra, 2025-03-26 10:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Nevidím jeho jméno v předmětu tématu. Jsou tam nějaké obecné pojmy, o kterých můžeme diskutovat.

honzam

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 15:35A mládenci, nešli byste se prosím dohadovat někam jinam?

Tohle vlákno jsem věnovala Poltikovičovi.  :)

Co k tomu Poltikovič říká?

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-05 15:38Nevidím jeho jméno v předmětu tématu. Jsou tam nějaké obecné pojmy, o kterých můžeme diskutovat.

A uctivost a dobrá vůle by se také určitě našla. Za mne bychom Petře vyjít vstříc měli.

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 15:36
Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:34Povrchnost a nepodléháním potřeby hloubky, to by se mi líbilo, život by tak byl mnohem jednodušší...  :-*

Pro mne je hloubka něco zcela zásadního, proto se mi bytost Poltikoviče velmi líbí.  :)

Jsem pro - v hloubce se slova a jejich rozpory vytrácejí, je to jen čistá krása.

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:37Ale troška soucitu a porozumění k nám "ostatním" by v se tom určitě dala najít také.

Když je zlo čisté, všichni jsou už vysvobození.

Petra

Citace od: honzam kdy 2025-04-05 15:38Nevidím jeho jméno v předmětu tématu. Jsou tam nějaké obecné pojmy, o kterých můžeme diskutovat.

To je fakt, už jsem přemýšlela, jestli by se název vlákna nedal nějak změnit. A otevřít jiné vlákno s těmi obecnými pojmy, s kterými se Poltikovič zabývá v tom prvním videu. Třeba s tim Pedrito může něco udělat.  :smiley_shrug:  :)

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 15:47

To je fakt, už jsem přemýšlela, jestli by se název vlákna nedal nějak změnit. A otevřít jiné vlákno s těmi obecnými pojmy, s kterými se Poltikovič zabývá v tom prvním videu. Třeba s tim Pedrito může něco udělat.  :smiley_shrug:  :)

Napsala jsi to v tom čase vzniku správně, není potřeba to měnit. Zkusím se přizpůsobit a stát se tím tvým pohledem.

durodara

durodara

durodara

durodara

Pedrito

Ten Poltikovič je dobře poslouchatelnej. Zatím, co jsem poslech, je mi blízký. Doufám že nezačne někde s očkováním atp...

Pedrito

Monforta znám od strejce... Tam byla ještě taková hezká paní, australanka - něco na "Jas"

Petra

Osvobodit se vnitřně | Viliam Poltikovič

7:12
...třeba to, že se ukazuje, že my - jak máme ten čas - speciálně ten západní svět - ten v lineární rovině od minulosti přes přítomnost do budoucnosti je nějaké naučené schéma. Že ve skutečnosti - jakoby v té pravé skutečnosti - ten čas neplyne, je to jedno nekonečné ted, které obsahuje všechno 

:)

durodara