Hádky ve lžičce kávy

Založil Miroslav, 2025-03-26 17:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-27 09:42
Citace od: durodara kdy 2025-03-27 07:56
Citace od: durodara kdy 2025-03-26 19:41
Citace od: Miroslav kdy 2025-03-26 19:29
Citace od: durodara kdy 2025-03-26 18:49Raději třikrát měř, než napíšeš, že to není odpověď na tvou otázku.
Myslíš ty uvozovky, že jsi nemyslel hřichy jako podle desatera, ale třeba "hříchy" v komunikaci co dělám podle tebe já?
A to "podle tebe" je v tobě?

Ještě máš jeden pokus.

Zkusíš to ještě, anebo už chceš odpověď?

Ještě bys to mohl myslet po Janovsku "advaitově", že třeba i zabíjení malých dětí jsou tvoje "hříchy", protože nikdo jiný než ty ve skutečnosti neexistuje a celé je to jen iluze mysli.

Na takové řešení máš patent ty, se svým chápáním, jak je "nedostatečně osvícené rozdělování na 'my' a 'oni'".

To, co jsi z mého vyjádření "nevyčetl" jako odpověď na tvou otázku je: ano.
Nevnímám to ale jako nějaké "hříchy" - tuhle jezuitskou logiku si nech pro sebe - ale vnímám to většinou jako ostrou bolest "někde" uvnitř.
A taková byla i má odpověď - zpytuji svou mysl, co se v ní děje, protože ta mou hmotnou projekci vytváří.

Tvoje nespojité uvažování o nedůvěryhodnosti Pekové, protože sama "přece" není schopná vnímat tu jednotu za "my" a "oni", mne vede na přímou otázku, která se dotýká tvého "osvíceného" pohledu, že žádní "oni" by neměli vystupovat v úvahách "osvíceného":

Proč tedy házíš granáty na sebe sama v dětské formě, ti asi je zcela jasné - mi to ale jasné není -> zkus mi to vysvětlit tak, aby i má nízká inteligence rozlišující na "my" a "oni", byla tvým výkladem upokojena... Jedná se mi hlavně o to "proč" to děláš...

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-03-27 11:10Tvoje nespojité uvažování o nedůvěryhodnosti Pekové, protože sama "přece" není schopná vnímat tu jednotu za "my" a "oni", mne vede na přímou otázku, která se dotýká tvého "osvíceného" pohledu, že žádní "oni" by neměli vystupovat v úvahách "osvíceného":

Proč tedy házíš granáty na sebe sama v dětské formě, ti asi je zcela jasné - mi to ale jasné není -> zkus mi to vysvětlit tak, aby i má nízká inteligence rozlišující na "my" a "oni", byla tvým výkladem upokojena... Jedná se mi hlavně o to "proč" to děláš...

Prostě když ty tak zdůrazňuješ tu lásku a sjednocení, tak mi přišlo divné, že to výrazné vymezování se Pekové a její boj s těmi domnělými onými ti přijde v souladu s tím, jak to cítíš.
Víc na tom není k vysvětlování.

Já Pekovou chápu, rozumím jí a přijde mi ulítlá, jak už jsem psal. Na tom není nic špatně, každej jsme ňákej.
Jednoduše a výstižně to vyjádřil ve svém komentáři Salmo.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-27 12:40
Citace od: durodara kdy 2025-03-27 11:10Tvoje nespojité uvažování o nedůvěryhodnosti Pekové, protože sama "přece" není schopná vnímat tu jednotu za "my" a "oni", mne vede na přímou otázku, která se dotýká tvého "osvíceného" pohledu, že žádní "oni" by neměli vystupovat v úvahách "osvíceného":

Prostě když ty tak zdůrazňuješ tu lásku a sjednocení, tak mi přišlo divné, že to výrazné vymezování se Pekové a její boj s těmi domnělými onými ti přijde v souladu s tím, jak to cítíš.

Já Pekovou chápu, rozumím jí a přijde mi ulítlá, jak už jsem psal. Na tom není nic špatně, každej jsme ňákej.

Máš to štěstí, že se vždy přiznáš sám a rychle, že ano...

Jak osvícené se ti zdá tvé myšlené a tvé posuzování o "My" a "Oni" Pekové, když teď vidíš "Oni" v Ruském člověku... Docela poučná historka.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-03-29 19:09

Máš to štěstí, že se vždy přiznáš sám a rychle že ano...

Jak osvícené se ti zdá tvé myšlené a tvé posuzování o "My" a "Oni" Pekové, když teď vidíš "Oni" v Ruském člověku... Docela poučná historka.
Já nevidím jako nějaké "ONI" ruského člověka. Neříkám tedy ONI, ale konkrétně v daném kontextu pojmenuji co nebo koho mám na mysli - třeba ruská armáda, Ukrajinci, agrese, bombardování, Putin atd. Ruský člověk je široký pojem, stejně jako český člověk - Nůžeš vidět jaké rozdíly se vyskytují v rámci českých člověků, někteří fandí Putinovi, někteří Zelenskému a někteří to vidí ze širšího pohledu a jsou schopni rozlišit agresora a napadeného.
Stejně tak Rusové, jejich pohledy a činy jsou ruzné. Podobně jako třeba Němci, Američané, Italové Slováci atd.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-29 19:28
Citace od: durodara kdy 2025-03-29 19:09

Máš to štěstí, že se vždy přiznáš sám a rychle že ano...

Já nevidím jako nějaké "ONI" ruského člověka. Neříkám tedy ONI, ale konkrétně v daném kontextu pojmenuji co nebo koho mám na mysli - třeba ruská armáda, Ukrajinci, agrese, bombardování, Putin atd. Ruský člověk je široký pojem, stejně jako český člověk - Nůžeš vidět jaké rozdíly se vyskytují v rámci českých člověků, někteří fandí Putinovi, někteří Zelenskému a někteří to vidí ze širšího pohledu a jsou schopni rozlišit agresora a napadeného.
Stejně tak Rusové, jejich pohledy a činy jsou ruzné. Podobně jako třeba Němci, Američané, Italové Slováci atd.

Snaha viditelná, ale nefunguje zároveň jako obhajoba. Šlo o to, že u Pekové jsis utahoval z jejího vnímání rozlišitelnosti "My" a "Oni". Teď to děláš hodně podobně, jako Peková. Kde je ta osvícenost, kterou jsi užíval na Pekovou?

Je možné, že to nevidíš, ale alespoň zamyslet se nad tím, že to vidí jiní, by ses mohl. Introspekce pokrývá právě tuto situaci, kdy je vnímán rozpor mezi vlastním pohledem na sama sebe a pohledem na sama sebe očima jiných, očima svého okolí, svých blízkých i vzdálených. 

Můžeš tvrdit, že "jiní" jsou jen tvou iluzí, ale pak není na místě používat ty "jiné" k prokazování vlastní odlišnosti, což to tvé vidění tématu "My" a "Oni" určitě vykazuje.                   

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-03-29 19:37Snaha viditelná, ale nefunguje zároveň jako obhajoba.       

Ano snaha byla ti vysvětlit v čem se mýlíš a může být chápána i jako obajoba, jak vidno.  :)

Pedrito

To už nejde držet čuňu Daro, kdyby mě někdo poslal takovej průmyslovej pás zkumavek, s chutí bych ti to votočil až do kanclu. Zmáčkni občas stop tomu 220 IQ

honzam

Takže férovka 2 na 1?

Pedrito

Co je mezi Darou a Miroslavem je jejich věc.

Jen mě něco udeřilo, co je dle mě podsouvání pod dveřmi, a to nebylo jen Miroslavovi. Už je to poněkolikátý. Miroslav si může dát s Darou pauzu. Je v tom příliš opocitovaný okolím, ne že by mu to vadilo...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-29 22:03Co je mezi Darou a Miroslavem je jejich věc.

Jen mě něco udeřilo, co je dle mě podsouvání pod dveřmi, a to nebylo jen Miroslavovi. Už je to poněkolikátý. Miroslav si může dát pauzu. Je v tom příliš opocitovaný okolím, ne že by mu to vadilo...

Ano, hned na začátku Miroslav podsouval něco ve smyslu, že rozdělování je nějaké nevhodné nastavení a zkoušel tím provokovat. Rozdělování je úplně normální zdravý úsudek. "My a oni" slouží k rozvoji životních forem a vytváření biodiverzity. Otázka je o tom, kdy je vhodné ty druhé odmítnout a vyhubit a kdy přijmout a integrovat. O výsledek se stará evoluce.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-29 22:17
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-29 22:03Co je mezi Darou a Miroslavem je jejich věc.

Jen mě něco udeřilo, co je dle mě podsouvání pod dveřmi, a to nebylo jen Miroslavovi. Už je to poněkolikátý. Miroslav si může dát pauzu. Je v tom příliš opocitovaný okolím, ne že by mu to vadilo...

Ano, hned na začátku Miroslav podsouval něco ve smyslu, že rozdělování je nějaké nevhodné nastavení a zkoušel tím provokovat. Rozdělování je úplně normální zdravý úsudek. "My a oni" slouží k rozvoji životních forem a vytváření biodiverzity. Otázka je o tom, kdy je vhodné ty druhé odmítnout a vyhubit a kdy přijmout a integrovat. O výsledek se stará evoluce.

Tohle byla od počátku tvého lovu chybná kořist. Nejde o slova. Logika jejich spojení není vždy úderná pro vjem a impuls jež ho dotek... Koukni na počátek a nestranně, úplně. Ale byla by další mýlka, že Dara chtěla skalp. Ona to podnikla z lásky, také jakou zná. Čili je to jen o nemožnosti spojit dlaně, neb mají prsty ve tvaru svému pojetí lásky.

honzam

Další věc, která je úplně normální a opět slouží k zachování života, je strach a tendence ho skrývat, proto by spousta lidí chtěla raději žít v míru stejně jako ve 38 a snaží se svůj postoj různými způsoby obhajovat. Nemá smysl někoho obviňovat z toho, že zavírá oči před nespravedlností. Je to přirozené. Lidé vnímají kolik je ve hře ve světě s jadernými zbraněmi.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-03-29 22:17Ano, hned na začátku Miroslav podsouval něco ve smyslu, že rozdělování je nějaké nevhodné nastavení a zkoušel tím provokovat. Rozdělování je úplně normální zdravý úsudek. "My a oni" slouží k rozvoji životních forem a vytváření biodiverzity. Otázka je o tom, kdy je vhodné ty druhé odmítnout a vyhubit a kdy přijmout a integrovat. O výsledek se stará evoluce.

Tys to video s Pekovou, co sem dala Dorka asi neviděl.
Samozřejmě normální zdravý úsudek rozdělování my a oni je je jedním ze základních mechanizmů evoluce.

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-29 21:21To už nejde držet čuňu Daro, kdyby mě někdo poslal takovej průmyslovej pás zkumavek, s chutí bych ti to votočil až do kanclu. Zmáčkni občas stop tomu 220 IQ

O čem to píšeš? Kdo ti poslal pás zkumavek? A co bys mi otáčel do kanclu? Očividně jsi byl uloven aníž mám potuchu, kdo tě ulovil...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-29 22:35Tohle byla od počátku tvého lovu chybná kořist. Nejde o slova. Logika jejich spojení není vždy úderná pro vjem a impuls jež ho dotek... Koukni na počátek a nestranně, úplně. Ale byla by další mýlka, že Dara chtěla skalp. Ona to podnikla z lásky, také jakou zná. Čili je to jen o nemožnosti spojit dlaně, neb mají prsty ve tvaru svému pojetí lásky.

Na počátku byl oceán bez lásky plný nevýslovného zla. Kde jsme teď díky tomu, že si predátoři vybírají kořist?