Láska

Založil honzam, 2025-03-27 07:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Paradoxy

Citace od: Petra kdy 2025-03-29 10:05Krišnamurti: Můžete tato slova číst unesen a okouzlen, ale pouze dostanete-li se mimo myšlení a čas

Tak to je pravda.

Proto mne ta obrovská hromada slov neokouzlila. A to i když se Krišnamurti zcela obešel bez konceptu "Bůh".

:)
Tím chceš říct, že ses nedostala za myšlení a čas? :)

Je to jednoduché, čte se to co je za slovy.

Petra

Citace od: Paradoxy kdy 2025-03-29 10:32
Citace od: Petra kdy 2025-03-29 10:05Krišnamurti: Můžete tato slova číst unesen a okouzlen, ale pouze dostanete-li se mimo myšlení a čas

Tak to je pravda.

Proto mne ta obrovská hromada slov neokouzlila. A to i když se Krišnamurti zcela obešel bez konceptu "Bůh".

:)
Tím chceš říct,

Psala jsem zcela jasně, že mne ta obrovská hromada slov neokouzlila. Ale když si chceš moje slova vysvětlovat jinak, nebudu ti v tom bránit.

.....Každý má právo na svůj názor, já mu ho nebudu vyvracet. Každý máme svoji zkušenost, svoje směřování, svoje cítění, vnímání

Evulína

Mě se ten úryvek od Krishnamurtiho, který sem dal Miroslav, moc nelíbí, buď je to špatným překladem nebo nevím, ta slova jdou halabala..
Daleko lepší je jeho, Krishnamurtiho,  zamyšlení v knížečce Volnost, která neví, kde je krom jiného i kapitola o Lásce, kde vlastně neříká nic jiného, ale je to napsáno (nebo přeloženo) tak, že sdělované je harmonickým celkem.

http://www.poradnazdarma.cz/viewtopic.php?f=273&t=9354

Pedrito

Citace od: Evulína kdy 2025-03-29 10:31Zlatíčka milovaný. To, o čem můžu mluvit, že právě teď skutečně je, je ten nejnádhernější a nejšťastnější život, jaký může existovat.

Všichni jste láskou a ta láska je šťastná, že jste. Nic jiného v tom není. Není závislá na projevu, na čase, na prostoru, na iluzi oddělenosti... není závislá na ničem.

Není dotčena jedinou myšlenkou, proto nezná žádnou vinu, ničí chybu. Čehokoliv se dotkne, dostává punc dokonalosti. A ona nemůže být od ničeho oddělena, protože už tím vším je.

Je to skvělé, že na Poradně už nejsou žádné polemiky, posuzování druhých, hledání špatností, protože všechna slova Probuzených směřují k poznání celistvé dokonalosti.

Je to skvělé, že Pedrito uposlechl opakované výzvy, aby vytvořil fórum pro diskuzi, kde je možné se bavit "normálně" a jeho dílo se mu povedlo.

Překvapilo mě, že Eduard Tomáš mluví o vnitřní a vnější bytosti, protože v uvědomění Skutečnosti nic vnějšího a vnitřního není.

Ale ono se to tak skutečně může jevit. Při povrchním pohledu jsme individuality, tedy vnější bytosti, které to mají různě a každý z nás si dělá to svoje. To je, jak říkají Probuzení, sen, mája, iluze.

Při hlubším poznání, je tady jen jediné celistvé Blažené Bytí, která nemá chybu, které je láskou - to je Skutečnost.

Takže, Pedrito, při povrchním pohledu je Jana úplně obyčejná bytost, která se úplně normálně baví s rodinou, přáteli, bytostmi, které potkává, a vůbec žádné duchovno s nikým neřeší.

Při hlubším poznání je ve skutečnosti jediné skutečné Já, které je vším, co je a k jeho poznání zvou všichni ti Probuzení svými promluvami.

Při ztotožnění s egem jsou slova Probuzených jen prázdnými slogany, frázemi.

Při uvědomění Skutečnosti v nás zní všechna ta slova probuzených tichem, klidem, mírem, láskou, štěstím, blažeností, protože všichni Probuzení jsou Já.

A je tady možnost to jediné skutečné pravé Já, kterým jsme, poznávat, nebo je možné si užívat povrchního posuzování těch druhých, kteří to mají na rozdíl od našeho ega špatně. :D

Zvláštní, ale od tebe to zní docela věrohodně.. :)  Dokonce i přes tvé celoznámé pakty s mlhou ve stylu Warhola...

Evulína

CitaceZvláštní, ale od tebe to zní docela věrohodně.. :)  Dokonce i přes tvé celoznámé pakty s mlhou ve stylu Varhola...
Uctivost, poklona, služebníček  :D

Petra

Citace od: Evulína kdy 2025-03-29 10:41Mě se ten úryvek od Krishnamurtiho, který sem dal Miroslav, moc nelíbí, buď je to špatným překladem nebo nevím, ta slova jdou halabala..
Daleko lepší je jeho, Krishnamurtiho,  zamyšlení v knížečce Volnost, která neví, kde je krom jiného i kapitola o Lásce, kde vlastně neříká nic jiného, ale je to napsáno (nebo přeloženo) tak, že sdělované je harmonickým celkem.

S tímhle také souhlasím:

Krišnamurti: Nejprve vyloučím vše, co o tom řekla církev, společnost, rodiče a přátelé, každá osoba nebo kniha, protože chci zjistit sám pro sebe, co to je.

Ale do toho by tedy patřilo, že vyloučím i to, co o tom dál říká Krišnamurti.  ;)

Evulína

Ve slovech to fakt není :-)

Pedrito

Já je jako Johana z šíleně dlouhýma nohama. Ne že by házela držky na pavučině bytí.. Aspoň ne prvoplánově...

Pedrito

Citace od: Evulína kdy 2025-03-29 10:47
CitaceZvláštní, ale od tebe to zní docela věrohodně.. :)  Dokonce i přes tvé celoznámé pakty s mlhou ve stylu Varhola...
Takhle si občas cvrnknu do čepice, když jdu rano vstříc dobrodružstvím dne. Akorát mi něco rachtá v hlavě, jak je to s těma popelnicema??

Pedrito

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-29 11:25
Takhle si občas cvrnknu do čepice, když jdu rano vstříc dobrodružstvím dne. Akorát mi něco rachtá v hlavě, jak je to s těma popelnicema??
No né, do kdy se musí zaplatit?

Evulína

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-29 11:36
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-29 11:25
No né, do kdy se musí zaplatit?
Řekla bych, že každá obec to může mít jinak. U nás je to do 31.10. daného roku.
A částky jsou taky jiné, co obec, to jiná částka...

Pedrito

Vidíšto, vidíš to! Takovej rozptyl! A já teď čtu že 31.3 finito. No to je hrůza! Oni to nepošlou, a těm co zapomenou, budou vrstvit penále, a možná i v budoucnu život... Nasrat, kupuju ostrov!

Pedrito

Ukaž mi, kdo rozkrad svět! Kdo si nárokuje zemi, co svůj majetek. Kdo ohraničil svý osady a nestačilo mu to, tak musel mít víc a víc až stát. Jedna Země, Jedno Slunce, Jeden Měsíc, a jedna hvězdná obloha. A je blahoprdlý mít víc. Dnes je celá Země rozkolíkovaná, jako za zlatý horečky... Kabina mašinerie je plná divnoslepých chudáků, co vyměnili zlato za lásku. Ti nikdy se nezmění, ale mnozí jimi zblblí, mohou...

honzam

Jana je skvělá v tom, jak roky pevně drží svůj postoj. Neuhne ani o kousek. I kdyby jí oponoval celý svět a všichni se od ní odvrátili, tak bude pořád tou Janou, jak ji známe, neměnnou jistotou v názorových bouřích kolem ní. :)

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-29 12:17Ukaž mi, kdo rozkrad svět! Kdo si nárokuje zemi, co svůj majetek. Kdo ohraničil svý osady a nestačilo mu to, tak musel mít víc a víc až stát. Jedna Země, Jedno Slunce, Jeden Měsíc, a jedna hvězdná obloha. A je blahoprdlý mít víc. Dnes je celá Země rozkolíkovaná, jako za zlatý horečky... Kabina mašinerie je plná divnoslepých chudáků, co vyměnili zlato za lásku. Ti nikdy se nezmění, ale mnozí jimi zblblí, mohou...

V mém světě patří celý svět Bohu. ^-^