Stav společnosti

Založil Pedrito, 2025-02-20 21:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petra

Citace od: Evulína kdy Dnes v 11:05Vidíte, vidíte a Miroslav je fuč. Já to říkala, já to říkala. :-(

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-15 09:15Teď nebodu do zítra do večera na netu - takže žádné úmyslné vymlčování v tom nebude.  :)

Evulína

Eště že tak :-)

durodara

Citace od: Evulína kdy Dnes v 11:05Vidíte, vidíte a Miroslav je fuč. Já to říkala, já to říkala. :-(

Myslíme i tebe...

Kuk:

Citace od: durodara kdy 2025-04-15 09:21
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-15 09:15Teď nebodu do zítra do večera na netu - takže žádné úmyslné vymlčování v tom nebude.  :) 
"Vymlčování" je odsun tématu , v meditačním ústraní prostě jen nebudeš psát vůbec. Myslím si, že to asi budeme umět rozpoznat...

Krásné a hluboké prozření - Evulína slzy radosti po tvém návratu mezi smrtelníky určitě skrývat nebude... :-*

Evulína

Jak mě dobře znáte ♥♥♥

durodara

Citace od: Evulína kdy Dnes v 12:05Jak mě dobře znáte ♥♥♥

Buď ráda že víš, že tě známe - je mnoho těch, které naopak tvrdí:
Vy mne vůbec neznáte, a ani nepřijímáte" - snažíc se tak vydobýt jen potvrzený souhlas...

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-15 09:32Tu obranu a útok si do mé odpovědi projikuješ ty. Já nemám co bránit ani důvod na někoho útočit. Proč bych to dělal?
To víš akorát ty, to je z tvého světa. Já žádný "svůj" svět nemám.

A rychlost reakce? Podívám se a vidím.

To je právě to, co zkus pochopit - "ne ty sám vědomě, ale přesto se to tebou děje."
[/quote]

Ano, děje se to, co se děje a ty významy, vyhodnocení toho, co se děje třeba že některé věty jsou obranou nebo útokem tomu dáváš ty a to se zase děje tebou.  :)

durodara

Citace od: Miroslav kdy Dnes v 13:53
Citace od: durodara kdy 2025-04-15 09:32
Citace od: MiroslavTu obranu a útok si do mé odpovědi projikuješ ty. Já nemám co bránit ani důvod na někoho útočit. Proč bych to dělal?
To víš akorát ty, to je z tvého světa. Já žádný "svůj" svět nemám.

A rychlost reakce? Podívám se a vidím.

To je právě to, co zkus pochopit - "ne ty sám vědomě, ale přesto se to tebou děje."

Ano, děje se to, co se děje a ty významy, vyhodnocení toho, co se děje třeba že některé věty jsou obranou nebo útokem tomu dáváš ty a to se zase děje tebou.  :)

Hurá, už je "pátek" - Evulína už nebude nešťastná!

A "obrana" a "útok" jsou jen popisy způsobu, ja stavíš své reakce. A ano, je to mé vnímání tvých reakcí.

Ale obé - mi nejde o nic jiného, jen abys měl dost podnětů, jak tvé reakce mohou být vidět z jiného úhlu. Může v tom mít chyby - ale zpětnou konkrétní introspekcí se skutečně pečlivě snažím svou reflexi zbavit jakýchkoli zkreslení, jednak emocemi, tak i nekonzistentním vnímáním-

U tebe je to relativně pro mne prosté, protože v popisovaných typech reakcí zanecháváš stopu svých emocí. Neumím ale "objektivizovat" ja ty stopy uvidět i jinžm člověkem.

Miroslav

Citace od: durodara kdy Dnes v 14:15A "obrana" a "útok" jsou jen popisy způsobu, ja stavíš své reakce. A ano, je to mé vnímání tvých reakcí.

Ale obé - mi nejde o nic jiného, jen abys měl dost podnětů, jak tvé reakce mohou být vidět z jiného úhlu. Může v tom mít chyby - ale zpětnou konkrétní introspekcí se skutečně pečlivě snažím svou reflexi zbavit jakýchkoli zkreslení, jednak emocemi, tak i nekonzistentním vnímáním-

U tebe je to relativně pro mne prosté, protože v popisovaných typech reakcí zanecháváš stopu svých emocí. Neumím ale "objektivizovat" ja ty stopy uvidět i jinžm člověkem.

To je správný přístup.
Ty emoce jejichž stopy tam snad nacházíš, za tím ale nejsou - snad jedině pozitivní mírná klidná emoce, kterou cítím k druhým lidem, se kterými komunikuji.
Pro odlehčení mne někdy napadne vtipná reakce, jistá nadsázka, někdy trochu nevhodná, jejiž motivace může být také chybně pochopena, pokud druhá strana téma bere příliž vážně. Třeba jako výsměch, nadřazování se, aroganci a podobně.

durodara

Citace od: Miroslav kdy Dnes v 15:02
Citace od: durodara kdy Dnes v 14:15A "obrana" a "útok" jsou jen popisy způsobu, ja stavíš své reakce. A ano, je to mé vnímání tvých reakcí.

To je správný přístup.
Ty emoce jejichž stopy tam snad nacházíš, za tím ale nejsou - snad jedině pozitivní mírná klidná emoce, kterou cítím k druhým lidem, se kterými komunikuji.
Pro odlehčení mne někdy napadne vtipná reakce, jistá nadsázka, někdy trochu nevhodná, jejiž motivace může být také chybně pochopena, pokud druhá strana téma bere příliž vážně. Třeba jako výsměch, nadřazování se, aroganci a podobně.

Je krásné, že si to myslíš, ale reakce lidí na tvé činění spíš potvrzuje, že i když ty to nevidíš, je pravděpodovné, že oni ano. To, že nevidíme proudění vzduchu neznamená, že vzduch neproudí...

Evulína

CitaceU tebe je to relativně pro mne prosté, protože v popisovaných typech reakcí zanecháváš stopu svých emocí. Neumím ale "objektivizovat" ja ty stopy uvidět i jinžm člověkem.
Mě právě příjdou Miroslavovy reakce bez emocí a to mě trochu, někdy dost :-), irituje.

durodara

Jistě, protože cítíš, že ty emoce uměle potlačuje, že není "bez nich" autentický. A ta neautenticita tě tak irituje...

Miroslav

Citace od: durodara kdy Dnes v 15:52Je krásné, že si to myslíš, ale reakce lidí na tvé činění spíš potvrzuje, že i když ty to nevidíš, je pravděpodovné, že oni ano. To, že nevidíme proudění vzduchu neznamená, že vzduch neproudí...

Kdyby to nebyla pravda, tak by to krásné nebylo.

Takže myslíš, že cítím něco jiného než cítím, protože si to hodně lidí myslí?
Omlouvám se, že stále opakuji tento příklad - když většina lidí si bude myslet na základě mých reakcí, že jsem nebyl tam, kde jsem evidentně strávil spoustu času, bude to tím, že to v sobě potlačuji a sám to ani nevím, že jsem tam nebyl.
Je možné, že ty si to nedovedeš představit, že by za těmi reakcemi nebyly emoce, které ty v tom cítíš.
To je celé.
Já nemám důvod psát, co není pravda a když se někdo mýlí nebo si o mně představuje něco, co není pravda, tak ho v zájmu vzájemného poznávání o tom informuji.
To není ani snaha o obranu, útok, pomstu atd. co ty zatím někdy vidíš (přesněji řečeno to píšeš).

P.S.
Nějaké potlačování, vytěsňování atd. už mám dávno za sebou, dokonce jsem tím snad ani nikdy netrpěl. Naopak jsem se věnoval, vyvedení všeho na světlo vědomí, uvedomění hlubších a za nimi ještě hlubších motivaci - tou neosobní bdělostí a všímavostí - z "místa za myslí", jak to pan Tomáš nazval, kde žádné emoce ani myšlenky ani motivace nejsou a kde "jednou nohou" jsem už stále.
A to píšu pro tvoji informaci, ne že je za tím potlačovaná touha po pochvale či po něčem jiném - myslím že sklidím spíše nějaké negace než pochvalu - nebo snad ne? Ale na ovoce my karmajogíni nehledíme  :)

honzam

Citace od: Miroslav kdy Dnes v 17:51
Citace od: durodara kdy Dnes v 15:52Je krásné, že si to myslíš, ale reakce lidí na tvé činění spíš potvrzuje, že i když ty to nevidíš, je pravděpodovné, že oni ano. To, že nevidíme proudění vzduchu neznamená, že vzduch neproudí...

Kdyby to nebyla pravda, tak by to krásné nebylo.

Takže myslíš, že cítím něco jiného než cítím, protože si to hodně lidí myslí?
Omlouvám se, že stále opakuji tento příklad - když většina lidí si bude myslet na základě mých reakcí, že jsem nebyl tam, kde jsem evidentně strávil spoustu času, bude to tím, že to v sobě potlačuji a sám to ani nevím, že jsem tam nebyl.
Je možné, že ty si to nedovedeš představit, že by za těmi reakcemi nebyly emoce, které ty v tom cítíš.
To je celé.
Já nemám důvod psát, co není pravda a když se někdo mýlí nebo si o mně představuje něco, co není pravda, tak ho v zájmu vzájemného poznávání o tom informuji.
To není ani snaha o obranu, útok, pomstu atd. co ty zatím někdy vidíš (přesněji řečeno to píšeš).

P.S.
Nějaké potlačování, vytěsňování atd. už mám dávno za sebou, dokonce jsem tím snad ani nikdy netrpěl. Naopak jsem se věnoval, vyvedení všeho na světlo vědomí, uvedomění hlubších a za nimi ještě hlubších motivaci - tou neosobní bdělostí a všímavostí - z "místa za myslí", jak to pan Tomáš nazval, kde žádné emoce ani myšlenky ani motivace nejsou a kde "jednou nohou" jsem už stále.
A to píšu pro tvoji informaci, ne že je za tím potlačovaná touha po pochvale či po něčem jiném - myslím že sklidím spíše nějaké negace než pochvalu - nebo snad ne? Ale na ovoce my karmajogíni nehledíme  :)

A to už je celé nebo tam máš nějaké další pohádky o dobrosrdečném králi Narcisovi?

Miroslav

Citace od: honzam kdy Dnes v 19:17A to už je celé nebo tam máš nějaké další pohádky o dobrosrdečném králi Narcisovi?
Ještě spoustu, pro některé by to asi bylo ještě moc silné kafe  :)

honzam

Citace od: Miroslav kdy Dnes v 19:32
Citace od: honzam kdy Dnes v 19:17A to už je celé nebo tam máš nějaké další pohádky o dobrosrdečném králi Narcisovi?
Ještě spoustu, pro některé by to asi bylo ještě moc silné kafe  :)

Myslím si, že by to nikoho nezajímalo, ale můžeš si založit blog a tam o sobě a svých přednostech psát.