Co na kom máme rádi

Založil Pedrito, 2025-03-30 10:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

To vím naprosto přesně :D
Ale do šesti makám...

Pedrito

První vlašťovka bude Jana, mám na ní rád, že se nikdy nenechala nikým zlákat na jeho něžné i hrubé rady. I když to zní všelijak, a průběh je pro tvrdé nátury, nikdy neopustila svou cestu...

Pedrito

Kam koho cesty vedou je jiná věc,
prý do Říma nakonec...

Pedrito

Jaskolka druhá bude Dara
nevím o nikom, jedna z mála
co ráda z hnízda vyletí
a letem skládá souvětí...

Evulína

Mě se líbí, když je někdo svůj a na nic si nehraje :-)
To píšu v souvislosti s tím, že se mi tato vlastnost líbí např. zde u Paradoxy.
Když si člověk na nic nehraje, je podle mě celkově otevřenější a blíž k přijímání / odevzdávání, než člověk zabetonovaný ve svých představách.

Evulína

Jaskolka druhá bude Dara
nevím o nikom, jedna z mála
co ráda z hnízda vyletí
a letem skládá souvětí...
slovy, která větrem sviští
jako kulky na bojišti.
Johanka z Arku za pravdu vyráží v steč,
v očích plamen, v rukou meč!
Neohroženě vládne slovy,
ne nepodobná Bulgakovu kocourovi.
Toť Dara spanilá, veliká,
rodná dcera eunucha.

Pedrito

Tulákem po hvězdách znamená být občas šlápnout do černé díry.

Pedrito

Paradoxy je kouzelná, víc o pohled skrz čas, co dala uvidět, svou nevinou tvář. Hned jsem se do ní zpětně zamiloval, tenkrát v deseti, a chtěl být jejím ochráncem.

Pedrito

Ne že to ukážeš manželovi. To nám bylo malinkatě, a cestu časem umí ten vlasatej profesor, takže piánko.
To u Petry raděj frrrr, tu potkat tady v Rančířově na dršťkové... To se nedozvíme, neb Petra byla divá, ale krásně, jako kopretina...

Pedrito

Miroslav nezná faleš
nikomu nesed na lež
a i když se to nezdá
Eduard s Mílou
mu z Nebe tleská.

Nemá rád hraní jenom tak
když pluje loďka duchovní
a zajímá ho světa řád
neb věří v jeho zkrásnění.

Neb věří prostě v člověka
bez ismů, různých pověr
a vím že umí obvaz tkát
neb i můj děd je Joe.

A my to umíme,
slzou zkropíme
úsměvem zatáhnem,
a zítra hurá ven!

Paradoxy

Já už měla skoro o každém z posezeníčka od dopoledne něco hezkého napsané, že to odešlu a přijel švára a já si to omylem smazala, tak tedy od znova  :) .

Paradoxy

Na Pedrovi se mi líbí, jak jde přes city a když se tu objeví konflikt, má snahu mírnit ho :) , je to náš místní poeta.

Paradoxy

Evi, na tobě se mi líbí citlivost a otevřenost a hloubka :) . A taky takový ten šmrnc,  taková ta životní jiskra :) .

Paradoxy

Honza, to je chytrej kluk, kterej umí tahat za drátky, ale zároveň je schopný porozumění :)

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-03-30 14:32Na Pedrovi se mi líbí, jak jde přes city a když se tu objeví konflikt, má snahu mírnit ho :) , je to náš místní poeta.

Cs, cs, cs.. to jsou věci. Nejlepší medicína na konflikt, je hroznější konflikt. Neb když je někdo zoufalej ze zlomené ruky, zazpívá ji vesel Gauri Kundalini Ma, když zjistí že má měsíc.. k otevření uzoučké branky...