Co na kom nemáme rádi

Založil honzam, 2025-03-30 19:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Evulína je nevyzpytatelná, jak ty cesty Páně. Ona se nezdá, ale mě se zdála. A byl to hroznej sen. Šlapali jsme po divný hoře. Měl jsem strach o kaaždýho neb to bylo tak úzké... Já věděl že umím lítat, ale nemoh jsem... A pak tam byl konečně most,  přešli jste. Pamatuju si jen Evu, a mýho synka. Bláznivej sen.

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-30 22:02Prostě to tak je a mohu to pozorovat, mohu to pochopit,naučit se z toho, vyhnout se tomu, ale proč do toho plést nějaké osobní rozlišování vadí, nevadí?

Ano, reagovat pozorováním, pochopením atd., je zcela ok. A určitě je i možné vysvětlit, proč v daném případě tak reaguji. Ale jako důvod úvést jen, že mi to vadí, že to nemám ráda, podle mne nemá moc smyslu. Asi tak: není to zrovna konstruktivní.  :D

P.S. U mne to bude asi to stáří. Proč promarnovat čas, že mi něco vadí.  ;D

honzam

Shrnuto přeloženo do běžné lidské řeči:

Miroslavovi vadí osobní rozlišování, například když se osoba rozhoduje, jestli se situaci vyhne nebo ne.

Petře vadí "nekonstruktivní" reakce bez dostatečného zdůvodnění "proč".

Petra

Navíc: Co by to mělo za smysl, kdybychom všichni byli stále jen "dokonalí" - a to podle představ těch druhých? ;D

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-30 22:54Shrnuto přeloženo do běžné lidské řeči:

Miroslavovi vadí osobní rozlišování, například když se osoba rozhoduje, jestli se situaci vyhne nebo ne.

V televizi jde opera a už jsem z toho naměko, takže finito a musím pustit Metallicu. Ale jinak si zkus připustit, že máš úplně, možná časově, nekompetentní obětí vůkol.

Pedrito

Petra

Citace od: honzam kdy 2025-03-30 22:54Shrnuto přeloženo do běžné lidské řeči:

To víš, že jo, Honzame. Vadí mi, když mi něco vadí.  :)

Evulína

No, z toho vlákna vedle, co mám rada nebo jak se vlákno jmenuje, mám pěkný pocit. Z tohodle co nemám ráda nebo co mi vadí nemám moc dobrý pocit.
Tak brou noc a blešky na pomoc. 🙂🥱

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-30 23:15V televizi jde opera a už jsem z toho naměko, takže finito a musím pustit Metallicu. Ale jinak si zkus připustit, že máš úplně, možná časově, nekompetentní obětí vůkol.
Co vadí Pedritovi? Zase píše v hádankách. :smiley_chinrub:

honzam

Citace od: Evulína kdy 2025-03-30 23:21No, z toho vlákna vedle, co mám rada nebo jak se vlákno jmenuje, mám pěkný pocit. Z tohodle co nemám ráda nebo co mi vadí nemám moc dobrý pocit.
Tak brou noc a blešky na pomoc. 🙂🥱
No a ten nedobrý pocit Ti vadí?

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-30 23:24
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-30 23:15V televizi jde opera a už jsem z toho naměko, takže finito a musím pustit Metallicu. Ale jinak si zkus připustit, že máš úplně, možná časově, nekompetentní obětí vůkol.
Co vadí Pedritovi? Zase píše v hádankách. :smiley_chinrub:
Musíš sestouit sem k nám, Daře, Miroslavovi, Pedrózovi. My se tu samozřejmě neshodnem a možná i pohádáme. Ale když si to tak vezmeš, tak na způsobu Vesmíru se nic nezmění.

honzam

Sestupuji sem k vám dolů a ocitám se v přípravce na začátečnickou duchovní úroveň. Můžeme se pohádat, o čem budeš chtít.

Pedrito

viděl jsśem nedávno od kamaráda pro mně krásnej pořad o Buddhismu, dokonce z čt. Dám to sem. A schválně.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-30 23:44viděl jssem nedávno od kamarádfa pro mně krásnej pořad o Buddhismu, dokonce z čt. Dám to sem. A schválně.

Takže chceš vědět, co mi vadí na Buddhismu?

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-30 23:45
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-30 23:44viděl jssem nedávno od kamarádfa pro mně krásnej pořad o Buddhismu, dokonce z čt. Dám to sem. A schválně.

Takže chceš vědět, co mi vadí na Buddhismu?
Chceš to vidět nebo ne? Mě nezajímá, co někomu vadí na buddhismu. Neber nikomu jeho cit. Tím jdeš jen proti sobě samému. Tedy tomu, co nemáš rád. To není paradox, to je nedostatek sebereflexe.