Co na kom nemáme rádi

Založil honzam, 2025-03-30 19:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Citace od: Petra kdy 2025-03-31 10:41
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-31 09:19Ty jsi nikdy nebyl synem vládce a nikdy nezažil ten kontrast mezi brahmanstvím a nejnižší kastou.

To nemůžeš nikdy vědět. Třeba v jiném životě byl, nebo v jiném paralelním světě to právě je. Když někdo jako náš milý Honzam rodí draky nebo hady, tak je u něho všechno možné.  :)

Jsou to nesmysly. "Draci" existují jen jako velcí varani na ostrově Komodo.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-31 11:42To je ten Satan - neb ožil v strachu lidí... To není pohádková bytost.

Satan neexistuje. Je to představa vytvořená pro kontrolu nad věřícími. Když chceš někoho ovládat, tak v něm potřebuješ vyvolat pocit strachu.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-31 12:11Musíš udělat to co Siddhártha, čekat Máru,

Mára neexistuje. Je to další výplod fantazie založený na strachu z neznámého.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-03-31 15:22
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-31 12:11Musíš udělat to co Siddhártha, čekat Máru,

Mára neexistuje. Je to další výplod fantazie založený na strachu z neznámého.

Mára není v žádném z předmětů světa, je v nás, podobně jako štěstí

honzam

Nechápu, jak vás takové blbosti mohou oslovovat. Draci, čerti, bohové? Žijeme v 21. století! Dokud někdo neudělá dračího robota s pokročilou umělou inteligencí, tak zůstanou pohádkovými bytostmi.

Pedrito

Něco od pana Kosteleckého

Uklidni se, poslouchej, vynech Bíďu (to byl mistr) tady máš papír, a tady kus železa, máš na to šest hodin. Vyser se na Ťuhýka (to byl kolega) a Křečka (oni si ze mě s Ťuhýkem dělali prdel)...
Ok, a já se zatvrdil, kolegyně měla 20 a chtěla pusu... Ale já myslel jen na výkres...

Asi za tři hodiny jsem to Kosteleckému přines, byl to magnetický stojan na hodinky.

Potěžkal to, ani neměřil. Otevřel ledničku a nalil prcka rumu... vítej.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-31 15:27Mára není v žádném z předmětů světa, je v nás, podobně jako štěstí
Takže si myslíš, že je v Tobě Mára? Jak se tam dostal? Má tam s sebou i své krásné dcery? A co jeho armáda? Už se chystá do boje?

honzam

Jsou to náboženské nesmysly!

V člověku je jen pohlavní pud. Někdy ho kontroluje a jindy ne. To je celé.

honzam

Na duchovňácích obecně nemám rád, že slepě věří nesmyslům, které jim někdo "učený" nakukal. Většina z nich uniká z reality do svého pohádkového světa plného zvláštních bytostí a jevů. Obyčejný zdravý selský rozum pak trpí. Miroslav tvrdí, že v sobě má Máru, Pedrito uctívá božskou opici a Petra si myslí, že člověk může rodit draky.  >:(

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-31 15:15
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-31 08:50Ne že bych tě chtěl vyvádět z tvého vidění. Spíš je to o spojení zraků, očí, pohledů... Zkus se vžít do Siddhárthy, třeba jak to podnik Hesse. Tehdy nebylo buddhismu, byl král a jeho syn a palác přetékající luxusem, tam nebylo pojetí o žebrákovi v podzámčí, co znal jen prosbu o přežití. A stalo se, že Siddhártha se k tomuto střeženému tajemství jeho otcem dostal... A byl z toho naprosto šokován,

Pořád se vzdalujete od tématu. Buddha byl pěkně nasraný. Mě by to taky sralo žít v luxusu s blbci, kteří dopouštějí takové utrpení a bídu na poddaných. Nechtěl k tomu patřit, tak odešel a pro jistotu se lidem vyhýbal úplně. Byl radši v lese se zvířaty, kterým nikdo nevládl. Drtikol říkal, že Buddhismus je první materialistickou filozofií navíc podobnou komunismu.

Buddha je mytická postava, která pokud vím není historicky doložená, takže vžívání se do něj mě moc nebaví. Miroslav je skutečný, navíc je to jediná kočka v okolí, se kterou se můžu kočkovat.

Hele, udělej tohle, dej před svý voči svoje dlaně.

Pedrito

Budu se rád bavit o hvězdě v kapce rosy.  Než o někom v někom, kdo určuje protokol.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-31 15:56Budu se rád bavit o hvězdě v kapce rosy.  Než o někom v někom, kdo určuje protokol.
To se klidně bav, ale můžu Tě ujistit, že hvězda se do kapky rosy nevejde. Víš, co je to hvězda?

Pedrito

Co to je za manýry! Kdo z vás viděl absolutno! Jen čtete, co psáno! Vím kdo z vás ho přijal a tím odevzdal... A není jeden. Díky za ně.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-31 16:00
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-31 15:56Budu se rád bavit o hvězdě v kapce rosy.  Než o někom v někom, kdo určuje protokol.
To se klidně bav, ale můžu Tě ujistit, že hvězda se do kapky rosy nevejde. Víš, co je to hvězda?

Má tam místa, až se cítí sama :)

Pedrito

Ty že jsi zenovej? Dovol abych se zasmál.