Co na kom nemáme rádi

Založil honzam, 2025-03-30 19:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-23 21:55
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-23 21:48Kde jsem prosímťé psala, že já vím zatímco jsou ostatní přesvědčení?

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-22 16:37
Citace od: ParadoxyNo já nejsem přesvědčená, prostě to někdy vím bez nějakého přemýšlení...

Jmenuje se to hluboká intuce. A u ní - narozdíl od lidem známé "intuice" (která je tvořena "dojmy") - vše zapadne k sobě ze tak, že přímo slyšíš, a možná i lidé okolo tebe - to velmi znělé "CVAK". Za mne to považuji za situaci, která se dá připodobnit zázraku.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-23 21:59
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-23 21:57Kde jsem psala, že moje vnímání je jediné správné? Jenom jsem si dovolila napsat, že prostě někdy vím, kdo z jaké úrovně píše a proto o tom přece nepotřebuju být přesvědčená, když to v tu chvíli vím. To je stejný, jako když člověk ví, že je mu zima, když je mu zima a nemusí o tom být přesvědčený.

Jsi přesvědčená, že víš, ale může to být jinak. ^-^

Ano, může. Pro kohokoli, kdo neslyší to "CVAK".

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-23 23:14
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-23 22:44A stalo se ti, že jste věděli dva a každý jinak?

Že něco víš, můžeš říct jen o něčem, co se prokáže. Pokud se to nedá prokázat, je nesmyslné říkat, že to víš. To totiž může říct opravdu každý. Takže to tvoje "vědění" je v takovém případě jen pro tebe, pro druhé je bezvýznamné.

Ne. Jsou situace, kdy je to tak, že to tak je, a ty jen víš, že jsi nachomýtla k tomu, že to víš. To je to "CVAK".  Úplně klidně i bez možnosti to jakkoli prokazovat. Prostě víš. Minimálně u holek je to "CVAK" slyšitelné v okamžiku jejich pochopení, že jsou zamilované... Jako tohle:

Pedrito

Paradoxy to "vypnutí z fóra" nemyslela, "smazat z něj svůj profil", ale stát se nezaujatým pozorovatelem diskuse.
Ona ta slova, z kterých se to rozjelo, napsala bezelstně.

durodara

Omlouvám se za tolik komentářů - přišlo mi potřeba hodně zvýraznit tu důležitost okamžité reakce na vnitřní pocit nedorozumění . protože jinak z toho vznikají příčiny válek - nejprve jako "flame war" - a zůstane-li to neutěšeno - vzniknou velké bolesti. a připomínám: na všech stranách..

Petra

Citace od: durodara kdy 2025-04-24 04:32Omlouvám se za tolik komentářů - přišlo mi potřeba hodně zvýraznit tu důležitost okamžité reakce na vnitřní pocit nedorozumění . protože jinak z toho vznikají příčiny válek - nejprve jako "flame war" - a zůstane-li to neutěšeno - vzniknou velké bolesti. a připomínám: na všech stranách..

Fakt brouk Pytlík. Všechno znám, všemu rozumím.

Bereš to - jako obvykle - hodně povrchně.

Rozhodně nebudu s Paradoxy válčit. A akorát si mohu vyčítat, že jsem ji přestala ignorovat. Věděla jsem, že ji mám ignorovat - ale přestala jsem se tím řídit. A to vedlo k tomu, co se dalo očekávat.

Petra

Citace od: Petra kdy 2025-04-24 07:54
Citace od: durodara kdy 2025-04-24 04:32Omlouvám se za tolik komentářů - přišlo mi potřeba hodně zvýraznit tu důležitost okamžité reakce na vnitřní pocit nedorozumění . protože jinak z toho vznikají příčiny válek - nejprve jako "flame war" - a zůstane-li to neutěšeno - vzniknou velké bolesti. a připomínám: na všech stranách..

Rozhodně nebudu s Paradoxy válčit. A akorát si mohu vyčítat, že jsem ji přestala ignorovat. Věděla jsem, že ji mám ignorovat - ale přestala jsem se tím řídit. A to vedlo k tomu, co se dalo očekávat.

P.S. Vzpomínám si, že Paradoxy mne hned ze začátku velmi agresivně obvinila, že jsem před "alkoholika" Pedrita postavila "flašku". Varovná světýlka mé intuice začala blikat - kdo takhle hystericky reaguje, toho je nejlepší ignorovat. A toho se ted budu důsledně držet.

durodara

Na mne se zlobit můžeš, mně můžeš i vyčítat. Omlouvám se za svou povrchnost. Ale asi jsem se už tak narodil, a sama uznáš, že nezbývá nic jiného,  e  žs tím žít. Pokusím se na svou povrchnost myslet a ménš ji ukazovat.

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-24 08:07

P.S. Vzpomínám si, že Paradoxy mne hned ze začátku velmi agresivně obvinila, že jsem před "alkoholika" Pedrita postavila "flašku". Varovná světýlka mé intuice začala blikat - kdo takhle hystericky reaguje, toho je nejlepší ignorovat. A toho se ted budu důsledně držet.

V něčem má povrchnost má i pozitivní dopad. Jak jsem povrchní, já bych předpokládal, že pokud Pedrito "je" alkoholik, tak "flaška" zdarma mu udělá radost - a v mé povrchnosti je důležité dělat lidem radost. Takže bych mel pro obdarovávání Pedrita pochopení.

Paradoxy

Myslíš, jak jsem psala tohle?
https://www.posezenicko.cz/index.php?msg=4446

Pedrito

Tak to si nevzpomínám, že to bylo přede mě, ale že to bylo obrazně :) Na reakce si nepamatuju vůbec, asi mi přišly v pohodě, jako ta metafora. Jste holt obě prudší povahy, a holky to maj emotivnější než kluci. Nenechaj si nic líbit, v čem vidí na sebe provokaci, útok. I když tam z druhé strany ani nemusí být a není to myšleno zle.

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-24 08:51[Na reakce si nepamatuju vůbec, asi mi přišly v pohodě, jako ta metafora.

Samozřejmě, že ti to přišlo v pohodě. To naprosto chápu. Dělá ti dobře, když taková mladá, hezká žena si o tebe dělá starosti. Kterému muži by to nedělalo dobře.  :)

Ale já jsem zřejmě měla hysterčit - tak to si teda nenechám líbit, aby mi někdo předpisoval, o čem si s Pedritem budu psát.   ;D

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-24 04:05
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-23 21:27Fórum tvoří jeho osazenstvo, ne jeden člen, ani dva... ale všichni.
Jaký si ho udělá, takový ho má. Posezeníčku i mě je to putna ;)

... vidíš to také Honzame?

Nejsem majitel a tvůrce webu. Jako zákazník očekávám standardní servis bez trollingu a osobních útoků. Když to stránky nesplňují, dojde na svépomocné moderování a označování trollů. Dokud mě to bude bavit, budu pomáhat Pedritovi posezeníčko tvořit v duchu, který zmínil, že si tady můžu dělat, co chci. Tak budu moderátor a hlídač etikety. Ty můžeš být ten hodný komentátor a já zlý uzurpátor moci.

Paradoxy

Citace od: Petra kdy 2025-04-24 09:33
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-24 08:51[Na reakce si nepamatuju vůbec, asi mi přišly v pohodě, jako ta metafora.

Samozřejmě, že ti to přišlo v pohodě. To naprosto chápu. Dělá ti dobře, když taková mladá, hezká žena si o tebe dělá starosti. Kterému muži by to nedělalo dobře.  :)

Ale já jsem zřejmě měla hysterčit - tak to si teda nenechám líbit, aby mi někdo předpisoval, o čem si s Pedritem budu psát.  ;D
Prosímtě kde jsem ti psala, o čem si s Pedritem máš psát?

Ty si nenecháš líbit mé domnělé útoky? Hele včera jsem byla na tebe fakt naštvaná, za to se omlouvám. Když to opadlo, snažila jsem se to vidět nezaujatě a taky jsem se ti všechno snažila vysvětlit, abysme se pochopily. Ale ty prostě jedeš dál jako tank... Tak třeba někdy časem dojdeme k nějakému vzájemnému porozumění, teď asi není dobrá doba...

Petra

Zde je můj pohled, Paradoxy:

Když jsi začala psát na Poradně, tak jsi mi byla velmi sympatická. Moc mne těšilo, že se někdo takový jako ty na Poradně objevil. Tvoje "duchovnost" se mi také velmi líbila.

Ale osud to chtěl holt jinak. Podle mé jedné astrologické konstelace vyzařuji energii, kterou lidé - především ženy - mohou vnímat velmi nepříjemně. Jako dítě a mladistvá jsem nechápala, proč mne táta, bráška a můj jen o 8 let starší strejda mají rádi, vyhovuje jim a líbí se jim, jaká jsem, ale máma s babičkou na mne byly dost - dá se říct - alergické. Něco jim na mně vadilo.
Astrologie mi později vysvětlila, co to je.

Ty prostě patříš k lidem, kterým je moje energie nepříjemná, hodně nepříjemná. A s tím se nic nenadělá.

Je to trochu podobné jako u štírů (astrologicky) - lidé štíra bud mají rádi nebo ho nesnáší. To jsem zažila u mého syna - štíra.

Takže je podle mne jediné řešení - budeme se ignorovat.