Mír - ztělesnit mír

Založil Petra, 2025-04-03 10:14

Předchozí téma - Další téma

durodara a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Petra

Dnes ráno jsem přemýšlela, jestli jde ztělesnit mír.

Jedině soustředěním na mír popřípadě jeho přímou vizualizací by byl mír možný. Nebot to, co máme v mysli, se bude realizovat.

Vzpomněla jsem si na vídenského Walulisa. Ten se snažil ztělesnovat mír a dařilo se mu to.

https://de.wikipedia.org/wiki/Waluliso

A toto je po něm pojmenovaný most přes Nový Dunaj:

Byl svého času známá vídenská postavička. Myslím, že jsme ho tenkrát považovali spíš za blázna, ale přesto se nám na něm něco líbilo.

Jméno si sestavil z Wasser (voda)- Luft (vzduch)- Licht (světlo) - Sonne (slunce) = Waluliso.

V tomto videu říkají, že to Li je z Liebe (láska). To by dávalo ještě víc smysl.  :) 

Wiener Stadtoriginal Waluliso und Prinz Charles

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-03 10:14Dnes ráno jsem přemýšlela, jestli jde ztělesnit mír.

O něco podobného se [svým způsobem] snažil i Eduard Tomáš a publikoval to přes Avatar v knížce "Stvořme svět míru"...

Salmo1cz

To by šlo, ale pouze v momentu kdy se dostaneme do ne materiální sféry.
Na Zemi to fungovat nemůže.
Je mi líto.

Salmo1cz

Každý umí něco.
Jsou země, které umí postavit jadernou elektrárnu a bojové letadlo poslední generace.
A pak jsou země kde si ženy lepí plnovous a muži tančí v sukních.
Vymyslíme nesmysl a dostaneme výplatu resp.výpalné.
Obávám se že EU patří do druhého soudku a tahá za výrazně kratší kus špagátku.
Smutný smích.No.

Salmo1cz

Trump nastavil Evropě zrcadlo a Evropa vyšiluje.
Zavedl reciproční cla ten bídák.
Bohužel EU blb neví co znamená reciproční.
A takhle my tu žijeme.
Smích.

Petra

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-04-03 10:33To by šlo, ale pouze v momentu kdy se dostaneme do ne materiální sféry.

O to právě jde: z mysli = ne-materiální sféry to realizovat do té materiální.

Samozřejmě když je tady hned od začátku přesvědčení = v ne-materiální sféře, že to není možné, tak se to nemůže povést.

Proto vás všechny moc prosím, jestli budete psát na toto vlákno, tak jen když - aspon na krátký moment - budete věřit, že je to možné.
Z toho důvodu jsem to vlákno otevřela.
Díky.  :)

Petra

Uvědomila jsem si, že jsem zřejmě přesně nevysvětlila, o co mi na tomto vláknu jde.

Tedy: Jak mohu jako člověk - jedinec ztělesnit mír?

:)

Evulína

Petra

Mám na mysli už něco konkrétnějšího:

Eduard Tomáš:

993.

Myslíte, že by mystikové a jogíni byli s to odvrátit hrozbu jaderné války?

Možné by to bylo...

Tak proč to neudělají?

Usilují o to již dávno, ale je jich stále ještě málo na tak veliký úkol a mnozí z nich možná nejsou ještě dost erudováni, resp. kvalitní. Přesto myslím, že jistý jejich vliv je poznatelný.

To bych neřekl, vždyt válečné napětí ve světě je čím dál tím větší.

To je možné, ale je zde odklad. Je-li pravda, že třetí světová válka měla nastat 20 let po druhé, tak jako nastala 20 let po první, pak bylo lidstvu dáno mnoho příležitosti, aby zatím prohlédlo, kam se řítí. Toto prohlédnutí může odvrátit zkázu.

V čem soudíte, že spočívá ona problematická pomoc duchovních lidí?

Ve změně myšlení a hlavně v občasném vystupování do bezčasé atmosféry. Jedině tato změna může totiž způsobit, aby se otevřely posvátné průduchy kosmických sil, které by pomohly lidstvu v jeho úsilí za mír a za více světla.

Ale to může trvat velmi dlouho, než dojde k takové změně.

Tato veliká změna se nemusí odehrát v celém lidstvu najednou, také ani nemůže, stačilo by k tomu několik duchovních silných jedinců. Ale i ostatní lidstvo se už částečně mění, aspon ve svém celku. Stává se odevzdanějším, pokornějším a také méně hedonistickým...

Toho jsem si vůbec nevšiml; čím, prosím Vás?

Strachem, který se šíří a stoupá v lidských duší přímo úměrně se stoupající hrozbou katastrofy.

A mohli bychom my, kteří ještě neumíme tak dobře meditovat jako těch pár vyspělých jedinců, mohli bychom také nějak pomoci?

Určitě! Každý den při vašich meditačních pokusech se vroucně modlete, aby božské Světlo vstoupilo do vás a procházelo vámi k požehnání lidstva (P.B.) Přitom obrat´te tvář k slunci nebo aspon směrem slunce a mějte nohy nezkřížené. Pak proneste potichu tato silná mantram: Subham astu sarvadžagatam - Štastny necht' jsou všechny bytosti. Rozumíte: VŠECHNY. I ty, které vám byly dříve lhostejné, které jste dříve nenáviděli, nebo kterými jste opovrhovali.

Pedrito

Citaceztělesnit mír

Třeba tancem :)

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-03 11:48Uvědomila jsem si, že jsem zřejmě přesně nevysvětlila, o co mi na tomto vláknu jde.

Tedy: Jak mohu jako člověk - jedinec ztělesnit mír?

Ve skutečnosti je potřeba jediné - umožnit, aby mír vyplnit ten prostor, který vnímáme jako vlastní tělo.

"Málokdo ale rozpozná mír...

Mír neznamená něco "nového", co lze "prosazovat" silou myšlenky. Mír je naopak zklidněním myšlenek do vnitřního ticha, které vytváří zdroj souladu a harmonie, a působí jako gravitační studna pro vše, co není plně vyváženo a plně v harmonii. Je to jako chór souladu a harmonie obrovského orchestru řízeného geniálním dirigentem, který vnímá i sebemenší disharmonii a plně se věnuje všemu tak, aby ta disharmonie byla proměněna do souladu.

Takový zdroj v těle člověka působí úplně samovolně jako chrám - v blízkosti takového chrámu, všechna kakofonie utichá a v tom ztišení se se vše vyplňje tou - zpočátku velmi tichou, ale v čase sílící tišinou třpytu prázdna.

Člověk, udržující ve svém prostoru harmonii ticha míru je automaticky tou harmonií chráněn - vše rušivé je tím tichem vstřebáváno a proměněno v posílení této harmonie...
"

honzam

Mír je proti lidské přirozenosti. Člověk je vrcholový predátor a jeho nejrozvinutější dovedností je zabíjení. Spousta lidí si to nepřipouští, ale lidé jsou zdaleka nejlepší v zabíjení. Navíc válka je vždy stimulem pro rozvoj více vražedných technologií a naopak období míru znamená stagnaci a některé technologie vzniklé v průběhu války pouze najdou uplatnění v běžném životě.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-03 15:33Mír je proti lidské přirozenosti. Člověk je vrcholový predátor a jeho nejrozvinutější dovedností je zabíjení. Spousta lidí si to nepřipouští, ale lidé jsou zdaleka nejlepší v zabíjení. Navíc válka je vždy stimulem pro rozvoj více vražedných technologií a naopak období míru znamená stagnaci a některé technologie vzniklé v průběhu války pouze najdou uplatnění v běžném životě.

To, co píšeš, je tím důvodem, proč to Petra vytáhla do vlákna. To, co píšeš, je nedostatek zkušenosti vnitřního vyrovnání se, smířeni se, nedostatek přímé zkušenosti vnitřního míru. Je to také ukazatel dovnitř. Něco jako poznání tuláka v Komenského Labyrintu světa a Ráji srdce.

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-03 15:40
Citace od: honzam kdy 2025-04-03 15:33Mír je proti lidské přirozenosti. Člověk je vrcholový predátor a jeho nejrozvinutější dovedností je zabíjení. Spousta lidí si to nepřipouští, ale lidé jsou zdaleka nejlepší v zabíjení. Navíc válka je vždy stimulem pro rozvoj více vražedných technologií a naopak období míru znamená stagnaci a některé technologie vzniklé v průběhu války pouze najdou uplatnění v běžném životě.

To, co píšeš, je tím důvodem, proč to Petra vytáhla do vlákna. To, co píšeš, je nedostatek zkušenosti vnitřního vyrovnání se, smířeni se, nedostatek přímé zkušenosti vnitřního míru. Je to také ukazatel dovnitř. Něco jako poznání tuláka v Komenského Labyrintu světa a Ráji srdce.

To je prostě realita. První věc je umět to přijmout a druhá věc je umět milovat lidi takové, jací jsou. Mír je odpočinek a nabrání sil před dalším bojem.

Petra

Citace od: honzam kdy 2025-04-03 15:43To je prostě realita.

To je tvoje realita, Honzame. Moje realita je jiná.  :)