Je možné vytvořit svět míru?

Založil Petra, 2025-04-03 11:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petra

Citace od: durodara kdy 2025-04-03 10:19
Citace od: Petra kdy 2025-04-03 10:14Dnes ráno jsem přemýšlela, jestli jde ztělesnit mír.

O něco podobného se [svým způsobem] snažil i Eduard Tomáš a publikoval to přes Avatar v knížce "Stvořme svět míru"...

Petra

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-04-03 10:44To by šlo, ale pouze v momentu kdy se dostaneme do ne materiální sféry.
Na Zemi to fungovat nemůže.
Je mi líto.

Každý umí něco.
Jsou země, které umí postavit jadernou elektrárnu a bojové letadlo poslední generace.
A pak jsou země kde si ženy lepí plnovous a muži tančí v sukních.
Vymyslíme nesmysl a dostaneme výplatu resp.výpalné.
Obávám se že EU patří do druhého soudku a tahá za výrazně kratší kus špagátku.
Smutný smích.No.

Trump nastavil Evropě zrcadlo a Evropa vyšiluje.
Zavedl reciproční cla ten bídák.
Bohužel EU blb neví co znamená reciproční.
A takhle my tu žijeme.
Smích.

Petra

Eduard Tomáš:

993.

Myslíte, že by mystikové a jogíni byli s to odvrátit hrozbu jaderné války?

Možné by to bylo...

Tak proč to neudělají?

Usilují o to již dávno, ale je jich stále ještě málo na tak veliký úkol a mnozí z nich možná nejsou ještě dost erudováni, resp. kvalitní. Přesto myslím, že jistý jejich vliv je poznatelný.

To bych neřekl, vždyt válečné napětí ve světě je čím dál tím větší.

To je možné, ale je zde odklad. Je-li pravda, že třetí světová válka měla nastat 20 let po druhé, tak jako nastala 20 let po první, pak bylo lidstvu dáno mnoho příležitosti, aby zatím prohlédlo, kam se řítí. Toto prohlédnutí může odvrátit zkázu.

V čem soudíte, že spočívá ona problematická pomoc duchovních lidí?

Ve změně myšlení a hlavně v občasném vystupování do bezčasé atmosféry. Jedině tato změna může totiž způsobit, aby se otevřely posvátné průduchy kosmických sil, které by pomohly lidstvu v jeho úsilí za mír a za více světla.

Ale to může trvat velmi dlouho, než dojde k takové změně.

Tato veliká změna se nemusí odehrát v celém lidstvu najednou, také ani nemůže, stačilo by k tomu několik duchovních silných jedinců. Ale i ostatní lidstvo se už částečně mění, aspon ve svém celku. Stává se odevzdanějším, pokornějším a také méně hedonistickým...

Toho jsem si vůbec nevšiml; čím, prosím Vás?

Strachem, který se šíří a stoupá v lidských duší přímo úměrně se stoupající hrozbou katastrofy.

A mohli bychom my, kteří ještě neumíme tak dobře meditovat jako těch pár vyspělých jedinců, mohli bychom také nějak pomoci?

Určitě! Každý den při vašich meditačních pokusech se vroucně modlete, aby božské Světlo vstoupilo do vás a procházelo vámi k požehnání lidstva (P.B.) Přitom obrat´te tvář k slunci nebo aspon směrem slunce a mějte nohy nezkřížené. Pak proneste potichu tato silná mantram: Subham astu sarvadžagatam - Štastny necht' jsou všechny bytosti. Rozumíte: VŠECHNY. I ty, které vám byly dříve lhostejné, které jste dříve nenáviděli, nebo kterými jste opovrhovali.

:)

honzam

Citace od: Petra kdy 2025-04-03 13:06A mohli bychom my, kteří ještě neumíme tak dobře meditovat jako těch pár vyspělých jedinců, mohli bychom také nějak pomoci?

Určitě! Každý den při vašich meditačních pokusech se vroucně modlete, aby božské Světlo vstoupilo do vás a procházelo vámi k požehnání lidstva (P.B.) Přitom obrat´te tvář k slunci nebo aspon směrem slunce a mějte nohy nezkřížené. Pak proneste potichu tato silná mantram: Subham astu sarvadžagatam - Štastny necht' jsou všechny bytosti. Rozumíte: VŠECHNY. I ty, které vám byly dříve lhostejné, které jste dříve nenáviděli, nebo kterými jste opovrhovali.

Tady se pan Tomáš mýlí. Všechny bytosti nemohou být šťastné. Štěstí a neštěstí jsou jako dvě spojené nádoby a jedno bez druhého nemůže existovat, ale o tom už jsem psal hodněkrát. Štěstí je v podstatě stav uvědomění si, že jsem na tom lépe než jiní resp. jiní jsou na tom hůře než teď já. U neštěstí je to naopak. Jedno VŽDY obsahuje i to druhé.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-03 15:56
Citace od: Petra kdy 2025-04-03 13:06A mohli bychom my, kteří ještě neumíme tak dobře meditovat jako těch pár vyspělých jedinců, mohli bychom také nějak pomoci?

Tady se pan Tomáš mýlí. Všechny bytosti nemohou být šťastné. Štěstí a neštěstí jsou jako dvě spojené nádoby a jedno bez druhého nemůže existovat, ale o tom už jsem psal hodněkrát. Štěstí je v podstatě stav uvědomění si, že jsem na tom lépe než jiní resp. jiní jsou na tom hůře než teď já. U neštěstí je to naopak. Jedno VŽDY obsahuje i to druhé.

Ano, pokud štěstí vnímáš jako stav určité excitace, máš pravdu - je to pak rozvážení té rovnováhy harmonie. Stejně "ujela" Jana a pak už ten klid nenachází...

Jenže stav "Ať jsou všechny bytosti štastny a blaženy" žádnou excitací není, je to jen návrat do jednoty Ceelku-

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-04-03 15:56Tady se pan Tomáš mýlí. Všechny bytosti nemohou být šťastné. Štěstí a neštěstí jsou jako dvě spojené nádoby a jedno bez druhého nemůže existovat, ale o tom už jsem psal hodněkrát. Štěstí je v podstatě stav uvědomění si, že jsem na tom lépe než jiní resp. jiní jsou na tom hůře než teď já. U neštěstí je to naopak. Jedno VŽDY obsahuje i to druhé.

To je cvičení, postoj, který může více či méně oslabovat egoismus, oslabovat "nespásné" návyky mysli - nenávist, závist, sebestřednost a podobné duševní zlozvyky, které brání poznání jiného než vlastního světa a vnitřnímu míru.