Sny

Založil Pedrito, 2025-04-07 11:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-10 07:16
CitaceLucidní snění

To je nějaká ezo disciplína?

Nevím, co myslíš tou "disciplínou", ale lucidní snění je součástí tibetského džočchenu. Má podmínku schopnosti opouštět fyzické tělo, pokud to lidé nezmiňují, je to většinou jen projekce vyvolávaná jejich myslí. Z těch, co znáš, to zvládala Polina.

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-09 20:57
Citace od: durodara kdy 2025-04-09 20:53
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-09 20:44
Citace od: durodara kdy 2025-04-09 20:40Ty bys mne naučila chodit i po vodě?

Z filmu "byl jsem při tom" mi ta scéna učarovala. (meměl jméno, tak mu říkali Zahradník, protože se staral o růže)
Ne, naučila bych tě chodit v realitě. Chodit po vodě se nauč sám.

Film jsem neviděla, je celkově hezký?

Na Petera Sellerse to není až cíleně zaměřená komedie, jako jsou filny s Růžovým Pantherem  (zelená sršeň a Kato jsou nedostižné), ale zato Peter je v nejúžasnější z toho, co jde zkouknout.

Má ho Evulína, a pokud ještě neexpiroval, je tady někde ke stažení..
zkusím někdy pohledat...

https://www.posezenicko.cz/index.php?msg=7708

kdyby to nešlo, dej vědět.

Pedrito

Citace od: durodara kdy 2025-04-10 08:08
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-10 07:16
CitaceLucidní snění

To je nějaká ezo disciplína?

Nevím, co myslíš tou "disciplínou", ale lucidní snění je součástí tibetského džočchenu. Má podmínku schopnosti opouštět fyzické tělo, pokud to lidé nezmiňují, je to většinou jen projekce vyvolávaná jejich myslí. Z těch, co znáš, to zvládala Polina.
Nikdy jsem se tím pojmem nezabýval,

až teď jsem si aspoň přečet, co říká Wiki:

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Lucidn%C3%AD_sn%C4%9Bn%C3%AD

To se mi občas ve snech stává :)

Pedrito

CitaceTu měl ten velitel tučňáků z madagaskaru :D
O jinym nevim s panenkou.

CitaceMyslíš, že krásných holek je málo a měli tuhle společnou???

Měl ji ten velitel a zamiloval se do ní. Jak k ní přišel a jestli měl nějakou v terénu, to si nevzpomínám  :) Vybavilo se mi to, žes zmínil panenku. Já měl za to, že námořníci, bukanýři a spol, maj ty velký papoušky na rameni.

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-10 08:21

Z filmu "byl jsem při tom" mi ta scéna učarovala. (meměl jméno, tak mu říkali Zahradník, protože se staral o růže)

Na Petera Sellerse to není až cíleně zaměřená komedie, jako jsou filny s Růžovým Pantherem  (zelená sršeň a Kato jsou nedostižné), ale zato Peter je v nejúžasnější z toho, co jde zkouknout.

zkusím někdy pohledat...

Stahuju, děkuju  :)

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-08 14:49Nojo furt... Ale dožívá se teda požehnaného věku. Ok, to jsem nedomýšlel. Ale jsou prostě krásní, v dobrých rukou.

Tenhle kakadu (28 let) ztratil před 3 roky svou partnerku, s kterou byl 15 let dohromady. A prý je velmi těžké pro něho najít novou. Tak je zřejmě pořád se svým páničkem.

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-11 11:49
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-08 14:49Nojo furt... Ale dožívá se teda požehnaného věku. Ok, to jsem nedomýšlel. Ale jsou prostě krásní, v dobrých rukou.

Tenhle kakadu (28 let) ztratil před 3 roky svou partnerku, s kterou byl 15 let dohromady. A prý je velmi těžké pro něho najít novou. Tak je zřejmě pořád se svým páníčkem.

Pokud přežil první půlrok po jejím odchodu, má šanci. Kakadu samička je na tom o hodně lépe, sameček v takovém vztahu nepřežívá partnerku většinou o více, než tři měsíce.

Pedrito

Prostě letí za ní do Kaduového nebe. Nemůže žít bez milované.

durodara

Vnímám to trošku jinak -

Splnil svůj "dluh" a už může odejít. U samičky může být ještě i "další vajíčko", a je to možná tím důvodem, proč vytrvá tady...

Pedrito

Citace od: durodara kdy 2025-04-11 12:45Vnímám to trošku jinak -

Splnil svůj "dluh" a už může odejít. U samičky může být ještě i "další vajíčko", a je to možná tím důvodem, proč vytrvá tady...
O dluhu bych neuvažoval, jejich emoce jsou silné, opravdu se v zajetí musí strašně milovat, aby byli šťastní. Ona ta síla "ženská" v nich převládá, ale už umí trochu přemýšlet.. Naštěstí to furt příroda zařídila tak, vzhledem k jejich druhu, vyváženě. Netrápí se, když jsou milováni a bez ztrát, koho maj rádi. Jak říkal Honzam, maj inteligenci malých dětí. Ale cit jak zamilovaná zralá žena...

Paradoxy

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-10 18:29

zkusím někdy pohledat...

Tak jsem zkoukla asi třetinu a nezaujalo mě to...dohledala jsem jak chodí po vodě. Asi se autor toho snímku zasnil.... :)

Evulína

My ten film viděli už hodně dávno, tak si ho vybavuji jen matně a ta scéna chození po vodě mi nic neříká :-) Ale zapamatovala jsem si postavu Zahradníka, jako nezkušenou, až naivní, čistou duši, důvěřující a opravdovou ve všem, kde se zrovna ocitl a těmi vlastnostmi dosáhl to, co se nikdy nemůže přihodit ve světě vlků, prahnoucím po moci a slávě. :-) Úspěchu :-) Až takového, že ho "brali" i ti vlci :-)

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-11 19:08
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-10 18:29

zkusím někdy pohledat...

Tak jsem zkoukla asi třetinu a nezaujalo mě to...dohledala jsem jak chodí po vodě. Asi se autor toho snímku zasnil.... :)

Ten film je tzv, skrytá komedie - je tam zobrazováno zoufalství lidí z toho, že potkali čistou duši a nerozumí ji, protože předpokládají, že tím, že nemohou porozumět, musí bát jeho plány ukryty v plánech jiných plánů... (vidí své představy a nemohou je opustit)

A on je funguje čistě přes cit a intuici, což zaujalo toho starého pána, a on posléze porozuměl - a odkázal všem, že on je tenhle člověk je pravý pro jeho náhradu, a v klidu zemřel - a jejich nepochopení ve filmu přerůstá v jejich strach z něj, kterému ale on nemůže porozumět, a oni zase dle svých modelů v tom vidí intriky - a tak dále a dookola...

Ta scéna chůze po vodě je zobrazením jeho jednoduchosti, čistoty a klidu v mysli.

A právě pro ten klid v mysli a jeho zobrazení, že v tomto stavu chodí po hladině jezera, mi ta scéna učarovala.

Nic víc v tom není, kromě toho, ze způsob herectví Petera Sellerse mne uchvacuje vždy, kdy ho vidím - on dělá tak přirozeně tak nepřirozené věci, že to uchvácení se jen prohlubuje.

Paradoxy

Duroduro díky a výklad. Holt ty vidíš věci, které nevidím já a naopak :) 

V realitě já takové věci neznám.

Paradoxy

Citace od: Evulína kdy 2025-04-11 20:07My ten film viděli už hodně dávno, tak si ho vybavuji jen matně a ta scéna chození po vodě mi nic neříká :-) Ale zapamatovala jsem si postavu Zahradníka, jako nezkušenou, až naivní, čistou duši, důvěřující a opravdovou ve všem, kde se zrovna ocitl a těmi vlastnostmi dosáhl to, co se nikdy nemůže přihodit ve světě vlků, prahnoucím po moci a slávě. :-) Úspěchu :-) Až takového, že ho "brali" i ti vlci :-)
Něco podobného píše i durodara :) . Mě to holt nezaujalo. Lepší mi přišel ten film, co sem vložil Zdenda- poklidný bojovník. Asi to bude tím, že chápu věci jednoduše...