Sny

Založil Pedrito, 2025-04-07 11:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Paradoxy

Nebude, počkám si, až vědci naklonují mamuta a pak ho křížením zmenší na velikost středního psa  :) 

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-09 06:43Nebude, počkám si, až vědci naklonují mamuta a pak ho křížením zmenší na velikost středního psa  :) 

Nevím, jestli mamutík bude také i příst, když ho pohladíš po chobůtku, ale dokáži se představit, co provede s tvou - jistě pečlivě - obhospodařovanou zahrádkou....

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-09 07:11
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-09 06:43Nebude, počkám si, až vědci naklonují mamuta a pak ho křížením zmenší na velikost středního psa  :) 

Nevím, jestli mamutík bude také i příst, když ho pohladíš po chobůtku, ale dokáži se představit, co provede s tvou - jistě pečlivě - obhospodařovanou zahrádkou....
Hele je možný, že v tom vidím dvojsmysl?  :D

Bude to mamut hlídací :)

Paradoxy

Nejstarší syn má v poslední době spánkové paralýzy, ale je to s ním téžký...snažím se mu radit, aby dodržoval spánkový režim, i nějaká,,cvičení,, jsem mu radila. On má problém s tím, že neumí vypnout mozkovnu, je autista, ale vysokofunkční a ve společnosti to docela zvládá. Nenapadne Vás něco jednoduchého, co by mu mohlo pomoct? Ono je na druhou stranu těžký mu něco radit, jede si to svoje...

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-09 18:28

Doba se vrací a s ní i známé nakažlivé nemoci asociativních umanutí,,,

Příkladem by mohla být jedna redaktorka zoufale volající šéfredaktora pro pomoc, protože v tom spěchu do sazečské dílny zakopla a při předávání našla fotku milující se dvojice, ale nenašla k ní správnou hlavičku pro článek - seděly ji totiž všechny, včetně takových, jako "Schůze ROH byla nadmíru vřelá", anebo "zemědělci zkoušeli nové metody hnojení", případně "výherce soutěže získal nezapomenutelnou výhru"...

Asi ano, dá se téměř v každém textu najít vše. co krouží myslí...

P.S. s tím mamutíkem to myšleno ale tak široce nebylo.. :-*

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-09 19:21
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-09 18:28

Doba se vrací a s ní i známé nakažlivé nemoci asociativních umanutí,,,

Příkladem by mohla být jedna redaktorka zoufale volající šéfredaktora pro pomoc, protože v tom spěchu do sazečské dílny zakopla a našla fotku milující se dvojice, ale nenašla k ní správnou hlavičku pro článek - seděly ji totiž všechny, včetně takových, jako "Schůze ROH byla nadmíru vřelá", anebo "zemědělci zkoušeli nové metody hnojení", případně "výherce soutěže získal nezapomenutelnou výhru"...

Asi ano, dá se téměř v každém textu najít vše. co krouží myslí"...

P.S. s tím mamutíkem to myšleno ale tak široce nebylo.. :-*

:)

Paradoxy

Nijak jsem neměla potřebu v tom vidět něco jiného než jsi napsal. Jenže jsem Paradoxy... :)

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-09 19:05Nejstarší syn má v poslední době spánkové paralýzy, ale je to s ním téžký...snažím se mu radit, aby dodržoval spánkový režim, i nějaká,,cvičení,, jsem mu radila. On má problém s tím, že neumí vypnout mozkovnu, je autista, ale vysokofunkční a ve společnosti to docela zvládá. Nenapadne Vás něco jednoduchého, co by mu mohlo pomoct? Ono je na druhou stranu těžký mu něco radit, jede si to svoje...

Nestačilo by ho navést k tomu, aby před spaním počítal ovečky, jejich grupy, ty derivoval podle času a integroval nazpět přes nekonečno?

Anebo jen zkusil nádech i výdech prodloužit tak, aby se sesynchronizoval s údery srdce?

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-09 19:29
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-09 19:05Nejstarší syn má v poslední době spánkové paralýzy, ale je to s ním téžký...snažím se mu radit, aby dodržoval spánkový režim, i nějaká,,cvičení,, jsem mu radila. On má problém s tím, že neumí vypnout mozkovnu, je autista, ale vysokofunkční a ve společnosti to docela zvládá. Nenapadne Vás něco jednoduchého, co by mu mohlo pomoct? Ono je na druhou stranu těžký mu něco radit, jede si to svoje...

Nestačilo by ho navést k tomu, aby před spaním počítal ovečky, jejich grupy, ty derivoval podle času a integroval nazpět přes nekonečno?

Anebo jen zkusil nádech i výdech prodloužit tak, aby se sesynchronizoval s údery srdce?
Něco podobného s ovečkama jsem mu radila a nešlo mu to. Nápad s dechem je super, to jsme ještě nezkoušeli. Díky :)

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-09 19:26Nijak jsem neměla potřebu v tom vidět něco jiného než jsi napsal. Jenže jsem Paradoxy... :)

Nene, oficiálně se to jmenuje nazastavitelné asociativní představy, něco, jako popis tohoto pátera při přednášce o rozdílu mezi mužem a ženou - hlavně jde o část "řešení stresu".

Zdeněk

Spánková paralýza je brána k lucidnímu snění, co by za ní jiní dali, kdo o to usilují.
Klíčem je snižovat odpor k ní, k čemuž by touha po lucidním snění mohla být nápomocna.
Pěkná videa o lucidním snění natočil svého času Tomáš Poutník, tak ho třeba můžeš navnadit - https://www.youtube.com/watch?v=HAo7ScuD_nQ

Paradoxy

Pro durodaru - fakt si myslíš, že to tak mám?  Neházela bych všechny muže na jednu hromadu a to samé ženy, pestrost vládne světu :)

Paradoxy

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-09 19:36
Spánková paralýza je brána k lucidnímu snění, co by za ní jiní dali, kdo o to usilují.
Klíčem je snižovat odpor k ní, k čemuž by touha po lucidním snění mohla být nápomocna.
Pěkná videa o lucidním snění natočil svého času Tomáš Poutník, tak ho třeba můžeš navnadit - https://www.youtube.com/watch?v=HAo7ScuD_nQ
Nene, nejdřív si musí projít paralýzama a až si z nich nesedne na prdel, může jít dál...on občas ve snu ví, že sní.

Na video kouknu, díky :)

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-09 19:48Pro durodaru - fakt si myslíš, že to tak mám?  Neházela bych všechny muže na jednu hromadu a to samé ženy, pestrost vládne světu :)

Nemyslím. Ale ta otázka dvojsmyslů fakt může být spojena s tou nakažlivou nemocí - povyprávěj to manželovi, a uvidíš...

(až budeš potřebovat nové jméno, nějaké vymyslíme...)

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-09 19:53
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-09 19:48Pro durodaru - fakt si myslíš, že to tak mám?  Neházela bych všechny muže na jednu hromadu a to samé ženy, pestrost vládne světu :)

Nemyslím. Ale ta otázka dvojsmyslů fakt může být spojena s tou nakažlivou nemocí - povyprávěj to manželovi, a uvidíš...

(až budeš potřebovat nové jméno, nějaké vymyslíme...)
Asi si sedím na vedení, myslíš ty asociace? Mě tyhle blbosti netrápí, namlouvat si něco co není... To s tím mamutem mi padlo do oka, protože jsem občas srandista.