Hudební nástroje

Založil Pedrito, 2024-02-20 15:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Miroslav

Citace od: Majda kdy 2025-03-17 07:36Kytara u nás visí na hřebíku. Já brnkat neumím a přítele to přestalo bavit.

"Jsem jako loutna se stříbrnými strunami v domě pána jenž nemá prsty a jehož děti jsou hluché.."

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-17 08:46
Citace od: Majda kdy 2025-03-17 07:36Kytara u nás visí na hřebíku. Já brnkat neumím a přítele to přestalo bavit.

"Jsem jako loutna se stříbrnými strunami v domě pána jenž nemá prsty a jehož děti jsou hluché.."

... loutna se stříbrnými strunami nebude to ono, u ní se stříbrné struny nehodí ke hraní - stříbro je měkké a ty struny se tak neustále i samy rozlaďují.

Než loutnu, to raději harfu anebo ještě lépe řeckou lyru, u těch to napětí strun nebude tak kritické...

Pedrito

Třeba tě k sobě zavolá.. To by přítel čubrněl, kdybys mu ní zahrála ;)

Pedrito

Dnes má Jitka M. výročí

durodara

Pokud máš cit pro rytmus, nemusíš brnkat, stačí citlivě umět do kytary bušit...

Pedrito

U Euterpé! Tak tohle je nejlepší něžný dřevo, co jsem měl kdy v rukách! Ta pionýrka..

Trochu mi připomíná Dědkovu Cremonu, měla podobnej rozevlátej cink. Dědek to byl spolužák a machr přes šest strun.

Pedrito

Zkouška zvuku

Pedrito

Hmm, tak nic, zkusil jsem narychlo něco brnknout, ale nehraje to odtud. Alespoň v mobilní Opeře ne.

Pedrito

Myslíš Honzame, že mp3 by přehrát šel? Záznamník to umí jen do m4a.

No já jen že toho Furcha jsem tu chválil.

honzam

Podle mě potřebuješ nainstalovat nějaký mod.

https://custom.simplemachines.org/index.php?action=mods ... audio, music

SCM Music player

https://custom.simplemachines.org/index.php?mod=4132

CitaceIntroduction
This mod adds the ability to start playing MP3, WAV or OGG file(s) in the background automatically using the SMC Media Player.

Pedrito

Jj, dík, to bude ono :) Tak někdy to sem šópnu.

Miroslav

Včera jsem viděl na Artu pořad udělaný kolem koncertu Erica Claptona.
To byl teda kytarovej majstr. Přímo kytarovej mág...

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-29 17:11Včera jsem viděl na Artu pořad udělaný kolem koncertu Erica Claptona.

Byl jedním z členů skupiny Cream - oblíbený band mého prvního manžela.

Cream - I feel free (1967)

Miroslav

Citace od: Petra kdy 2025-03-29 17:54
Citace od: Miroslav kdy 2025-03-29 17:11Včera jsem viděl na Artu pořad udělaný kolem koncertu Erica Claptona.

Dvoj LP "Cream", které vyšlo u nás, byla moje první gramofonová deska, kterou jsem si koupil. Ještě ji mám.  :)

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-29 18:14
Citace od: Petra kdy 2025-03-29 17:54

Dvoj LP "Cream", které vyšlo u nás, byla moje první gramofonová deska, kterou jsem si koupil. Ještě ji mám.  :)

To vyšlo za komunistů? To jsem netušila. Byla jsem přesvědčená, že něco takového se dalo sehnat jen u veksláků za ca. tři stovky jedna deska.