Jak se chránit v diskuzi

Založil honzam, 2025-04-10 19:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

honzam

Zásady psaní v duchovních diskuzích, pokud se chcete vyhnout frustraci:

1) Nikdy nepopisujte vlastní životní zkušenosti. Cokoliv napíšete může být a bude použito proti vám.
2) Nikdy nedejte najevo slabost, že si nejste něčím jistí nebo dokonce nevíte. Ostatní se v tom zákonitě začnou rýpat a nakonec se budete vy omlouvat.
3) Nikdy se nesnažte o vážnou diskuzi. Riskujete, že vás ostatní začnou zesměšňovat pomocí uvozovek, poukazování na ego a nevědomost a absurdních přirovnání např. k fata morgáně nebo boji s draky.
4) Nikdy nepředpokládejte, že duchovně zaměření lidé dokážou vnímat a chápat druhého lépe než ostatní. Je to právě naopak a většinou jsou zahledění do sebe: "Já, já, já, vezmi si ze mě příklad."
5) Nikdy nepište o svých motivacích proč něco děláte nebo nějak reagujete. Okamžitě stanete na pranýři a bude posuzována vaše duchovní zralost.
6) Dávejte si obzvlášť pozor na diskutující, kteří začnou někoho jiného pomlouvat a psát o něm/nich s despektem. Můžete čekat, že brzy budou stejně psát i o vás.

Dávám do samostatného tématu, aby to nezapadlo.

durodara

Mi stačí jen jedno pravidlo ukradené z Tomášova evangelia - neztotožňuj se, zůstaň jen kolemjdoucí...

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-10 20:15Mi stačí jen jedno pravidlo ukradené z Tomášova evangelia - neztotožňuj se, zůstaň jen kolemjdoucí...
A nestane se pak, že se člověk jakoby separuj od ostatního? Jen se ptám...nemám asi zkušenost kolemjdoucího.

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-10 20:28
Citace od: durodara kdy 2025-04-10 20:15Mi stačí jen jedno pravidlo ukradené z Tomášova evangelia - neztotožňuj se, zůstaň jen kolemjdoucí...
A nestane se pak, že se člověk jakoby separuj od ostatního? Jen se ptám...nemám asi zkušenost kolemjdoucího.
Tzv "Kolemjdoucí" často jen tak projde okolo a pokope ostatní, aby se odreagoval. Je to snadné. Neznají ho a nic na něho nemají jako sebeobranu.

Paradoxy

Zajímavé vysvětlení. Takže vlastně uvolní své vlastní přepětí a uleví se mu tím.

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-10 20:32Zajímavé vysvětlení. Takže vlastně uvolní své vlastní přepětí a uleví se mu tím.
Jj. Je to vlastně práce s nenávistí. Miroslav by řekl rozpouštění. :)

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-10 20:32Zajímavé vysvětlení. Takže vlastně uvolní své vlastní přepětí a uleví se mu tím.

LOLT

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-10 20:50

LOLT
Co?

Zdeněk

Citace od: honzam kdy 2025-04-10 19:55Zásady psaní v duchovních diskuzích, pokud se chcete vyhnout frustraci:

1) Nikdy nepopisujte vlastní životní zkušenosti. Cokoliv napíšete může být a bude použito proti vám.
2) Nikdy nedejte najevo slabost, že si nejste něčím jistí nebo dokonce nevíte. Ostatní se v tom zákonitě začnou rýpat a nakonec se budete vy omlouvat.
3) Nikdy se nesnažte o vážnou diskuzi. Riskujete, že vás ostatní začnou zesměšňovat pomocí uvozovek, poukazování na ego a nevědomost a absurdních přirovnání např. k fata morgáně nebo boji s draky.
4) Nikdy nepředpokládejte, že duchovně zaměření lidé dokážou vnímat a chápat druhého lépe než ostatní. Je to právě naopak a většinou jsou zahledění do sebe: "Já, já, já, vezmi si ze mě příklad."
5) Nikdy nepište o svých motivacích proč něco děláte nebo nějak reagujete. Okamžitě stanete na pranýři a bude posuzována vaše duchovní zralost.
6) Dávejte si obzvlášť pozor na diskutující, kteří začnou někoho jiného pomlouvat a psát o něm/nich s despektem. Můžete čekat, že brzy budou stejně psát i o vás.

Dávám do samostatného tématu, aby to nezapadlo.
Kdo se potřebuje chránit?

"A co to teďka nechat?" "A spíš jakoby vnímat to kým jsi" jak učí František Klapka:
https://www.youtube.com/watch?v=YEYY2f9sgtE&t=1775s

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-10 20:56

LOLT
Co?

Směji se přes tekoucí slzy...

To mně jen tak napadlo, třeba se to dostane do tabulky zkratek..

honzam

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-11 03:16Kdo se potřebuje chránit?

"A co to teďka nechat?" "A spíš jakoby vnímat to kým jsi" jak učí František Klapka:

Jsem Miroslavova a Pedritova nejhorší noční můra.

Zdeněk

Citace od: honzam kdy 2025-04-11 09:25
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-11 03:16Kdo se potřebuje chránit?

Jsem Miroslavova a Pedritova nejhorší noční můra.

Panejo. Udělat z Miroslava transku. Ďábelský plán.

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-11 03:43
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-10 20:56

LOLT
Co?

Směji se přes tekoucí slzy...

To mně jen tak napadlo, třeba se to dostane do tabulky zkratek..
Jsem zvědavá, co ta zkratka bude znamenat :) LOLT- Lovím Opráskle Lidi Tudyjdoucí?

durodara

Je potřeba popsat kontext. Zoufalci jako já, komunikují v uzavřených bublinách zkratkami, a ty zkratky jsou většinou dány psaním SMS, takže vycházejí z ustálených spojení slov:

Teen Texting Acronyms

The following is a list of the most common and up-to-date teen texting acronyms that will make deciphering those secret messages clear for you:

LMAO = Laughing my ass off
    FML = F*** my life
    LOL = Laugh out loud
    SMH = Shake (shaking) my head
    WTPA = Where the party at?
    OMG = Oh my God
    NTS = Note to self
    ROFL = Rolling on the floor laughing
    TIA = Thanks in advance
    AFAIK = As far as I know
    AKA = Also known as
    TMI = Too much information
    BRB = Be right back
    B/C = Because
    WB = Welcome back
    Cd9 = Code nine
    B4 = Before
    DM = Direct Message
    DWBH = Don't worry, be happy
    FWB = Friends with benefits
    IMO/IMHO = In my opinion/in my honest opinion/in my humble opinion
    143 = I love you
    AFAIC = As far as I am concerned
    MOS = Mom over the shoulder
    WTH – What the heck (hell)?
    F2F or FTF = Face to face
    4EAE = Forever and ever
    JSYK = Just so you know
    MIRL = Meet in real life
    TTYL = Talk to you later
    YW = You are welcome
    TBC = To be continued
    ATM = At the moment
    LMK = Let me know
    IKR = I know, right?
    IDK = I don't know
    BFN = Bye for now
    BTW = By the way
    JIC = Just in case
    TBH = To be honest
    TMRW = Tomorrow
    Obvi = Obvious(ly)
    SRSLY = Seriously
    J4F = Just for fun
    IRL = In real life
    LSR = Loser
    L8 = Late

https://www.tech21century.com/what-does-lmao-smh-omg-rofl-afaik-brb-imo-imho-mean/

Je těch zkratek mnohem více a my trvalí adolescenti si je stále dovytváříme, takže

LOLT ->  Laughing On Loosed Tears (předpokládaný překlad výše), v češtině by význam mohl být (j jazyce poetična) směji se až mi tečou slzy, ale to v angličtině zase tak nevyzní...

Paradoxy

Na co všechno ty nepřijdeš :) LOLT