Nevysvětlitelné jevy

Založil Paradoxy, 2025-04-13 20:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-13 21:08Je možné, aby takové jevy spouštěla osoba na dálku ať vědomě nebo nevědomě?
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-13 21:13Teď mi došlo, že syn má spánkové paralýzy v poslední době, ale nebydlí s námi.

Možné je všechno. Nech mu změřit koncentraci midichlorianů v krvi. Tím by se to mohlo vysvětlit.

Zdeněk

Břetislav Kafka: Nové základy experimentální psychologie

(796) Můj známý z vedlejší obce přišel, aby mě uvědomil o zvláštní věci, která se děje v jejich bytě. Vyprávěl: ,,Nevíme, čím to je, ale když matka zvečera vaří mléko, pojednou se zvedne jeden z hrnečků z plotny a nějaká neviditelná síla jím mrští o zem. Stalo se to už třikrát."
Nevěřil jsem mu a usmíval jsem se. Známý mě však pozval na návštěvu, abych se sám přesvědčil. Přijal jsem jeho nabídku a druhý den jsem návštěvu uskutečnil. Mléko se vařilo - nic se však nestalo. Na jejich přání jsem další den návštěvu zopakoval v době, kdy bylo mléko dáno na plotnu k vaření. Bylo už delší chvíli svařené, když pojednou vidím, že jeden z hliněných hrnečků se nad plotnou vznáší, načež jím bylo mrštěno o zem.
Všichni jsme se dívali na rozbitý hrneček. Abych záhadu objasnil, přišel jsem další den opět, tentokrát se subjektem Křečkem. Uspal jsem ho a sdělil mu všechno, co jsem den předtím viděl. Subjekt se rozhlížel, jako by něco hledal, a pak řekl: ,,Už to vím - ať všichni odejdou - pak povím vše." Namítali, že chtějí příčinu také vědět přímo od subjekta. Oznámil jsem mu to a uspaný mi odpověděl: ,,Když tedy chtějí, ať to slyší. Jsou bohatí, lakomí, zvláště hospodyně. Mají čeledína, který se velmi dře, ale k jídlu dostává večer jen černou kávu, málokdy mlékem nepatrně obílenou. Tato lakomost ho silně bolí a trápí, neboť vidí, jak se mlékem krmí i prasata, takže má velkou zlost. Vždy když usíná, na tuto nespravedlnost myslí. Protože je citlivý, nemůže se těchto dojmů zbavit a usíná s nimi. Jeho podvědomé JÁ bere tyto dojmy ve spánku za své a samo vlastní silou ničí hrnečky s mlékem. Stane se to jen v době, kdy čeledín jde večer spát a hospodyně právě sváří mléko."
Z tohoto příběhu poznáváme úžasnou moc podvědomé činnosti, kterou můžeme probudit, usměrnit, zaměřit ke svému zdraví ze svobodného rozhodnutí vůle.

Evulína

Taky bych se asi spojila s někým, kdo se tomu věnuje...

Zdeněk

(536) Stává se, že někdo vůči nám chová nepřátelské úmysly, chce nám ublížit, např. škodí nám pomluvou, nactiutrháním, přivádí nás do různých sporů a připravuje zločinné plány, ubližuje nám na těle, na majetku, vyvolává sváry v rodině, svádí k cizoložství, pěstuje zášť, pomstu, která vede k těžkým zločinům, ba i k vraždě. Přihodí se také, že jistá osoba k někomu přilne tak, až to působí nepříjemnosti.
Dotyčná osoba bývá senzitivní a mohla, nechtíc, podlehnout našemu vlivu. Tento stav se zhoršuje a zesiluje i naší vinou, protože zmíněná osoba, působíc nám trýzeň, dobývá si u nás stále pozornost, myslíme na ni, a místo, abychom myšlenky rázně odehnali, podléháme jim. V takovém případě si opatřme její fotografii nebo si představme si její podobu co nejživěji (v tom případě dáme obličej do dlaní), mysleme na ni co nejintenzivněji a dávejme jí v pevné a živé víře rozkazy: ,,Musíš náklonnost ke mně ihned a úplně přerušit, máš ke mně nyní nepřekonatelný odpor, pociťuješ hrůzu ze svého jednání, při každé vzpomínce na mne tě obestírá bázeň a strach. Budeš se mě stranit, nemáš odvahu se mnou mluvit, tvé vyhrůžky se ti oškliví a pozbýváš schopnost je provést!" atp. Rozkazy musí být vysílány s velikou duševní silou, aby došlo k telepatickému spojení. Nesmí se ani trochu pochybovat o výsledku. Nejlépe se toto myšlenkové působení na vzdálenost daří, když je dotyčná osoba v přirozeném spánku. Tehdy je totiž její podvědomí (duše) lépe přístupné dojmům. Je nutné takto působit až do doby zřejmého výsledku. Každého styku s touto osobou se vyvarujme. Nepřátelství k oné osobě se ale pěstovat nesmí. Naopak, uchovejme k ní lásku a přátelství, tím dosáhneme, že její duše, která zlo v podvědomí nenávidí, pozná náš dobrý úmysl, uzná jej za správný a přijme ve vyslané sugesci naši snahu, která zakotví v jejích esplanech. Začne mít k svému jednání odpor a bázeň.

Viz výše zmíněná kniha, ke stažení.
Ale osobně s tím zkušenost nemám. Teda alespoň vědomě ne :)

Pedrito

Citace od: Evulína kdy 2025-04-13 21:43Taky bych se asi spojila s někým, kdo se tomu věnuje...

Třeba na Janu, ta určitě likviduje démony pouhým pohledem...

Ne, pokud to přetrvá, tak se někdo jistě objeví, kdo pomůže, tohle nikdy není obecné ale spojité, komu se to děje.
My měli ochranný bandan a nějaké mantry, je to podobné jak ta ochrana, co popisoval pan Tomáš.

Nevím nakolik v tom může pomoci třeba psychiatr, musel by s tím mít taky zkušenost... Jsou taky rodinné konstalace, kdyby to mělo spojitost s rodinou. Na to je mistr Rosada.

Zdeněk

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-13 21:58Rozkazy musí být vysílány s velikou duševní silou, aby došlo k telepatickému spojení. Nesmí se ani trochu pochybovat o výsledku.
"K získání silné vůle je především nutné poznání sebe sama ,,já jsem". Toto sebepoznání, cvičené často ve střežené tichosti a koncentrovanosti, bude v tobě stále více narůstat.
 Řekneš-li si vícekrát za den slova ,,já jsem" nebo myslíš-li si je, jsi si vědom trvání své skutečné osobnosti a budeš pociťovat ve svém nitru vzrůst silného mocného JÁ.
 Abys nabyl silné vůle, musíš pěstovat pozornost."

Ty jo, to sem ani nevěděl, že Kafka kombinuje křesťanství a vipassanu. :)
Paradoxy mě usměrnila na správnou cestu.

Pedrito

Na Rosadu ti Paradoxy mohu poskytnout kontak, mám tucha že by ti s tím mohla pomoct, je taky básnířka a má toho dosti za sebou, a na ty konstalace je autorizovaná, navíc má duchovní zkušenost :)

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 22:03Třeba na Janu, ta určitě likviduje démony pouhým pohledem...

Ty tu Janu fakt musíš nesnášet.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-04-13 22:52
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 22:03Třeba na Janu, ta určitě likviduje démony pouhým pohledem...

Ty tu Janu fakt musíš nesnášet.
Nj, asi budu muset požádat o pomoc, aby mi ji vyhnali z hlavy. Nechceš se přihlásit? ::)

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 23:02Nj, asi budu muset požádat o pomoc, aby mi ji vyhnali z hlavy. Nechceš se přihlásit? ::)

Takhle to nefunguje. Potřebuješ se naučit vidět v lidech včetně Jany to pozitivní, pak Ti tam přestane strašit.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-04-13 23:16
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 23:02Nj, asi budu muset požádat o pomoc, aby mi ji vyhnali z hlavy. Nechceš se přihlásit? ::)

Takhle to nefunguje. Potřebuješ se naučit vidět v lidech včetně Jany to pozitivní, pak Ti tam přestane strašit.
No to jsem zkoušel, ale kdykoliv si od ní přečtu prvních pár slov, dál už nemůžu... Prostě se to ve mě blokne a nemůžu číst dál. Chápu že to je jen můj problém, ale co s tím dělat? Abych to aspoň jednou byl schopen dočíst do konce? Jsem bezradný...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 23:24No to jsem zkoušel, ale kdykoliv si od ní přečtu prvních pár slov, dál už nemůžu... Prostě se to ve mě blokne a nemůžu číst dál. Chápu že to je jen můj problém, ale co s tím dělat? Abych to aspoň jednou byl schopen dočíst do konce? Jsem bezradný...

Tak na tom zapracuj. Tady je konec zatím posledního příspěvku.

http://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=4167&p=45828#p45827

Citaceod Nic » ned 13. dub 2025 20:11:06

Můžeš to Božství poznávat v Kristýnce, i tahle láska směřuje do jednoty s Bohem. Můžeš to Božství poznávat v kterémkoliv Probuzeném, tahle láska Tě nespoutá, ale osvobozuje. Je jen jedno skutečné Já.

Je to od Jany milé a empatické. Netlačí nějaká svá moudra, ale odkazuje Zdeňka na Kristýnku.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-04-13 23:35
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 23:24No to jsem zkoušel, ale kdykoliv si od ní přečtu prvních pár slov, dál už nemůžu... Prostě se to ve mě blokne a nemůžu číst dál. Chápu že to je jen můj problém, ale co s tím dělat? Abych to aspoň jednou byl schopen dočíst do konce? Jsem bezradný...

Tak na tom zapracuj. Tady je konec zatím posledního příspěvku.

http://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=4167&p=45828#p45827

Citaceod Nic » ned 13. dub 2025 20:11:06

Můžeš to Božství poznávat v Kristýnce, i tahle láska směřuje do jednoty s Bohem. Můžeš to Božství poznávat v kterémkoliv Probuzeném, tahle láska Tě nespoutá, ale osvobozuje. Je jen jedno skutečné Já.

Je to od Jany milé a empatické. Netlačí nějaká svá moudra, ale odkazuje Zdeňka na Kristýnku.
První řádek a konec... Třeba mi v tom Zdenek poradí, jak to dělá. Nebo budu muset do hor a sedět jak dub v nirvikalpě.

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-13 22:36
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-13 21:58Rozkazy musí být vysílány s velikou duševní silou, aby došlo k telepatickému spojení. Nesmí se ani trochu pochybovat o výsledku.
"K získání silné vůle je především nutné poznání sebe sama ,,já jsem". Toto sebepoznání, cvičené často ve střežené tichosti a koncentrovanosti, bude v tobě stále více narůstat.
 Řekneš-li si vícekrát za den slova ,,já jsem" nebo myslíš-li si je, jsi si vědom trvání své skutečné osobnosti a budeš pociťovat ve svém nitru vzrůst silného mocného JÁ.
 Abys nabyl silné vůle, musíš pěstovat pozornost."

Ty jo, to sem ani nevěděl, že Kafka kombinuje křesťanství a vipassanu. :)
Paradoxy mě usměrnila na správnou cestu.
Kafka byl muž mnoha tváří, šel tou cestou trnitou, taky to popsal, žejo. Zákoutí temné duše... Ale ticha se dotknul. A někde to popsal, v nějaké povídce, už si nevzpomenu. Dal jsem to kdysi na poradnu, ale tam je dost dobrých věcí smazána nebo odsunuta do skrytých sfér. Mám tu k dispozici jeho Mlčení Sirén, ale to je trochu z jiného soudku. :)

Pedrito

Prostě Honzame, vím možná, co ty ne, jednou jsem se ocitnul na skrytých fórech poradny, omylem, když Jana tam přesouvala nějaké téma, kde byla kritizovaná, tak mě to tam nějak šouplo :D A to není vše, občas se spletla a napsala něco pod svým nickem, pak to smazala, když jí to asi přišlo "moc neskrytě agresivní" nebo přejmenovala za návštěvníka... To když ještě nebylo všem jasný, že za sebe nechává psát AI. A její zabývání se IP adresama... často zkušeně zdravila návštěvníky jejich jmény. A už z toho byla tak zblblá, že často špatně, neb banovaní začali používat vpn... Tak takhle ouřaduje nedvojná láska... No nic, musím na sobě zapracovat.