Nevysvětlitelné jevy

Založil Paradoxy, 2025-04-13 20:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 23:44
Citace od: honzam kdy 2025-04-13 23:35
Citaceod Nic » ned 13. dub 2025 20:11:06
Můžeš to Božství poznávat v Kristýnce, i tahle láska směřuje do jednoty s Bohem. Můžeš to Božství poznávat v kterémkoliv Probuzeném, tahle láska Tě nespoutá, ale osvobozuje. Je jen jedno skutečné Já.

Je to od Jany milé a empatické. Netlačí nějaká svá moudra, ale odkazuje Zdeňka na Kristýnku.
První řádek a konec... Třeba mi v tom Zdenek poradí, jak to dělá. Nebo budu muset do hor a sedět jak dub v nirvikalpě.
Prostě jsem se na Kristýny fóru dostal do situace, kdy jsem se rozhodl odejít. Protože to byla jediná možnost, jak jí a její komunitě dát nějak najevo, že tudy cesta nevede (nejspíš nade mnou pochopitelně mávnou rukou jak nad nějakým divným patronem z internetu, ale tak což už).

Tak jsem byl pochopitelně naštvanej a pak mě napadlo dělat ty vyrovnávací cvičení podle Ra: Tam, kde nacházíte ve své mysli klid, musíte vědomě najít odpovídající neklid a naopak. Ke každé myšlence, kterou bytost má, existuje antiteze.

A fakt to přináší výsledky, i když jsem tomu moc nedal. Já už nepotřebuju hledat (nevědomě) "Kristýnku" "tam venku", protože jsem poznal, že nemůže být venku, co není prvně uvnitř. Za což jsem Kristýnce tam venku velmi vděčný (vlastně když se to vezme kolem a kolem je tohle její mise, se kterou sem přišla).

(Možná to bude něco podobného jak vostalpetr někde zmiňoval tu svoji nešťastnou lásku, a jak se mu pak začal ten stav líbit, nebo tak něco.)

Pedrito

Tak jsem introspektil a mám to! Byla v tom naděje, že se ve vyjadřování změní, že někdy napíše něco ze sebe poslouchatelného... A lidi si řeknou, hmmm, hmmm, to je ale hezký....
Tak jsem to vykop a je klid ^-^

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 21:31
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-13 21:13Teď mi došlo, že syn má spánkové paralýzy v poslední době, ale nebydlí s námi.
Může to s tím mít souvislost, ale fakt těžko říct. Energie nejsou jen ta "dobrá", původní, co jde z podstaty. Ona se mísí a dělí v tý hlavě, a pak v podvědomí individuality, s těmi negativitami, a občas se může projevit do fyzické roviny. Mě jednoho času po nocích navštěvovala postava v hávu, a byly to takové meditační "souboje", zářila na mě zlou, temnou, energii a já vzdoroval tím, že šel hloub a hloub do ticha, nějaké ochrané mantry... Po čase to přestalo. Ale sranda to fakt  v ty chvíle nebyla.
Hele Pedro, původní energie z podstaty jak zmiňuješ, přeci není ani dobrá ani zlá. Byla by chyba to takhle pólovat.

Víš, že i já podobné ,,boje,, znám. Stáhnout se do ticha a čekat, víc s tím dělat prostě nejde.

Ona ta temná osoba, se kterou jsi bojoval, je spíš tvá nevědomá strana, než nějaká temná entita zvenčí. V tomhle je potřeba napnutí rozlišovačí schopnosti a přemýšlet, odkud se to vzalo.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-14 07:23
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 21:31
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-13 21:13Teď mi došlo, že syn má spánkové paralýzy v poslední době, ale nebydlí s námi.
Může to s tím mít souvislost, ale fakt těžko říct. Energie nejsou jen ta "dobrá", původní, co jde z podstaty. Ona se mísí a dělí v tý hlavě, a pak v podvědomí individuality, s těmi negativitami, a občas se může projevit do fyzické roviny. Mě jednoho času po nocích navštěvovala postava v hávu, a byly to takové meditační "souboje", zářila na mě zlou, temnou, energii a já vzdoroval tím, že šel hloub a hloub do ticha, nějaké ochrané mantry... Po čase to přestalo. Ale sranda to fakt  v ty chvíle nebyla.
Hele Pedro, původní energie z podstaty jak zmiňuješ, přeci není ani dobrá ani zlá. Byla by chyba to takhle pólovat.

Víš, že i já podobné ,,boje,, znám. Stáhnout se do ticha a čekat, víc s tím dělat prostě nejde.

Ona ta temná osoba, se kterou jsi bojoval, je spíš tvá nevědomá strana, než nějaká temná entita zvenčí. V tomhle je potřeba napnutí rozlišovačí schopnosti a přemýšlet, odkud se to vzalo.

Jo jasně, psal jsem to slůvko v uvozovkách, což někdy dělám, že to lze brát i jinak. Ale hovorově se to tak říká - Bůh je dobrý, a tak. Není to uvažováno protipólně, prostě "dobré" pro život. Hezky to pravil Oogway, "věci nejsou ani dobré ani zlé..." A někdo mu řek, asi Shifu,  že Tai Lung utek z vězeni. "Tak to je zlé", řek Oogway.
 :)
Jo jasně, že ta čarodějka byla odněkud z nevědomí.

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-14 07:13Tak jsem introspektil a mám to! Byla v tom naděje, že se ve vyjadřování změní, že někdy napíše něco ze sebe poslouchatelného... A lidi si řeknou, hmmm, hmmm, to je ale hezký....
No, nevim jestli je to úplně ono. Mysl obsahuje všechny věci. Proto musíte tuto úplnost v sobě objevit.

Což asi není "vykopnout". :)

Pedrito

Jinak k té prapůvodní síle. Ono jiné není, vše je přece brahman. Ale tvoří ze sebe myslící bytosti, tvoří možnost zosobnění, a ty bytosi jí vlastně (většinou) nevědomě používaj. Jako třeba písek z kterýho děti staví hrady a všechno možné, a taky si je boří, nebo jej po sobě hází, sami z písku. Jen různé formy brahman-šakti. Jejich obsah dělaj ty osoby, jako myšlenky, pocity.. negativní, pozitivní....

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-14 08:11
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-14 07:13Tak jsem introspektil a mám to! Byla v tom naděje, že se ve vyjadřování změní, že někdy napíše něco ze sebe poslouchatelného... A lidi si řeknou, hmmm, hmmm, to je ale hezký....
No, nevim jestli je to úplně ono. Mysl obsahuje všechny věci. Proto musíte tuto úplnost v sobě objevit.

Což asi není "vykopnout". :)

Ber to, jak když tě tlačí bota, tím že ji "vykopneš" (dáš vale), zároveň přijmeš volnost nohy :)

Pedrito

PS. To ale není o Janě, to je o pocitu z Jany. A tak je to se vším a mezi všemi navzájem.

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-14 08:22Ber to, jak když tě tlačí bota, tím že ji "vykopneš" (dáš vale), zároveň přijmeš volnost nohy :)
Jo, ale ty jsi rád jenom za to, že jsi se tlaku zbavil.

Jenomže já jsem ten "tlak" miloval. Tak jsem musel jít hlouběji.

Výsledkem bylo pochopení své projekce/iluze. Láska zůstala, ale už není "nalepená" na cosi konkrétního vnějšího (nebo tak moc nalepená).

Ale tys Janu pochopitelně nemiloval jako já Kristýnku tak chápu že se ti do toho nechce. :)

Miroslav

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-14 08:40Výsledkem bylo pochopení své projekce/iluze. Láska zůstala, ale už není "nalepená" na cosi konkrétního vnějšího (nebo tak moc nalepená).

Ano, něco ji v člověku "zapálí" a už na té sirce nezáleží. Naopak někdy zklamání nebo ztráta může pomci poznat, že nezávisí na tom konkrétním "venku"

Paradoxy

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-13 22:36
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-13 21:58Rozkazy musí být vysílány s velikou duševní silou, aby došlo k telepatickému spojení. Nesmí se ani trochu pochybovat o výsledku.
"K získání silné vůle je především nutné poznání sebe sama ,,já jsem". Toto sebepoznání, cvičené často ve střežené tichosti a koncentrovanosti, bude v tobě stále více narůstat.
 Řekneš-li si vícekrát za den slova ,,já jsem" nebo myslíš-li si je, jsi si vědom trvání své skutečné osobnosti a budeš pociťovat ve svém nitru vzrůst silného mocného JÁ.
 Abys nabyl silné vůle, musíš pěstovat pozornost."

Ty jo, to sem ani nevěděl, že Kafka kombinuje křesťanství a vipassanu. :)
Paradoxy mě usměrnila na správnou cestu.
Tak tohle je pro mě hodně zajímavé. Než si začít zvát domů cizí lidi, aby pomohli, tak nejprve začnu od sebe a od nás.
Jinak já tě nikam neusněrnila, to samo :)

Miroslav

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-14 10:16a proto mě Miroslav nevyřčeně podezírá, že jsem cosi jako pedofil (vzhledem k věku Kristýny), který na "skutečnou ženu nemá". :)

To byl žert, takový šťouch  :)

Ale i čistá dívenka může ve starém kocourovi zažehnout ten oheň (ve vší počestnosti) - když už mysl neřeší to, jak se vezmou, jak budou mít děti, kde budou bydlet atd.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 23:44
Citace od: honzam kdy 2025-04-13 23:35
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 23:24No to jsem zkoušel, ale kdykoliv si od ní přečtu prvních pár slov, dál už nemůžu... Prostě se to ve mě blokne a nemůžu číst dál. Chápu že to je jen můj problém, ale co s tím dělat? Abych to aspoň jednou byl schopen dočíst do konce? Jsem bezradný...

Tak na tom zapracuj. Tady je konec zatím posledního příspěvku.

http://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=4167&p=45828#p45827

Citaceod Nic » ned 13. dub 2025 20:11:06

Můžeš to Božství poznávat v Kristýnce, i tahle láska směřuje do jednoty s Bohem. Můžeš to Božství poznávat v kterémkoliv Probuzeném, tahle láska Tě nespoutá, ale osvobozuje. Je jen jedno skutečné Já.

Je to od Jany milé a empatické. Netlačí nějaká svá moudra, ale odkazuje Zdeňka na Kristýnku.
První řádek a konec... Třeba mi v tom Zdenek poradí, jak to dělá. Nebo budu muset do hor a sedět jak dub v nirvikalpě.
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 23:24
Citace od: honzam kdy 2025-04-13 23:16
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-13 23:02Nj, asi budu muset požádat o pomoc, aby mi ji vyhnali z hlavy. Nechceš se přihlásit? ::)

Takhle to nefunguje. Potřebuješ se naučit vidět v lidech včetně Jany to pozitivní, pak Ti tam přestane strašit.
No to jsem zkoušel, ale kdykoliv si od ní přečtu prvních pár slov, dál už nemůžu... Prostě se to ve mě blokne a nemůžu číst dál. Chápu že to je jen můj problém, ale co s tím dělat? Abych to aspoň jednou byl schopen dočíst do konce? Jsem bezradný...
Proč to nezkusíš úplně jinak? Prostě přijmout, že máš na její slova averzi místo zkoušení přijímání Jany?

Pedrito

CitaceProč to nezkusíš úplně jinak? Prostě přijmout, že máš na její slova averzi místo zkoušení přijímání Jany?

No to už jsem přijal dřív. Asi jako většina. Ale šlo v tom o tu mršku naději, že se to někam pohne.

Pohoda jazz :)

Pedrito

Kdybys tu Paradoxy chtěla přesunout příspěvky, co se odklonily od tématu, tak řekni.