Čakry a svět

Založil Pedrito, 2025-04-14 09:42

Předchozí téma - Další téma

Petra a 1 Host prohlíží toto téma.

honzam

Durodara je přímo ukázkovým šarlatánem. Místo obhajoby vlastních mylných tezí se snaží posuzovat mou erudovanost, aniž by uvedl, v čem a proč se mýlím. "to by vypadalo úplně jinak" je nic neříkající šarlatánský blábol.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-16 21:10Durodara je přímo ukázkovým šarlatánem. Místo obhajoby vlastních mylných tezí se snaží posuzovat mou erudovanost, aniž by uvedl, v čem a proč se mýlím. "to by vypadalo úplně jinak" je nic neříkající šarlatánský blábol.

Myslím, že pochopíš, že nemám potřebu nějaké obhajoby. Už i v době covid očkování jsem neměl potřebu cokoli obhajovat a to ze stejného důvodu - ten, kdo to je schopen pojmout, porozumí, kdo to schopen pojmout není, neporozumí sni po jakékoli obhajobě. Vidím to jako úplně a zbytečně věnovaný čas. Neberu ti tvé názory a přesvědčení, jen mám jiné zkušenosti.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-16 21:07
Citace od: durodara kdy 2025-04-16 20:44
Citace od: honzam kdy 2025-04-16 19:20
Citace od: durodara kdy 2025-04-16 12:02Tys reikarnací Makabejského?

Zajímalo by mne, jestli víš, proč to musíš dělat, byť si to schováváš za "já si jen hraju"...

Reinkarnace neexistují. Pro zábavu a poučení. Když někdo oblbuje sám sebe, tak jsem tolerantní, ale pokud své nesmysly vychvaluje a nabízí ostatním, tak to musím upozornit na šarlatánství.

Chápu. Ale šarlatánství je cílený podvod, ale to, na co poukazuješ je jen reakce na to, že ty sám to "máš" jinak. Nejsi ale etalon správnost pro všechny - to by vypadalo úplně jinak...

Ale pokud tě to baví a jiným neubližuje...

https://www.sisyfos.cz/clanek/928-reinkar-i-i-nace

CitaceHodnocení: Představa o reinkarnaci patří do oblasti náboženství, esoteriky a alternativní medicíny. Pro existenci duše, karmy a reinkarnace nesvědčí nic. V oblasti medicínské i sociální mohou mít interpretace vycházející z představy o karmě a reinkarnaci vážné negativní důsledky především na psychiku pacienta.

Já jsem pro. Nejpozději v okamžiku smrti bude jasno každému, do té doby si - podle mne - může kdokoli tvrdit co chce.

Pedrito

CitaceJá jsem pro. Nejpozději v okamžiku smrti bude jasno každému, do té doby si - podle mne - může kdokoli tvrdit co chce.

No a taky tvrdí. Pak mu zatuhne... Si vemte vůbec nežít, kdo by tu sázel ta naše moudra? :))

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-16 22:51Já jsem pro. Nejpozději v okamžiku smrti bude jasno každému, do té doby si - podle mne - může kdokoli tvrdit co chce.

To může, ale bude podroben kritice, onálepkován nebo rovnou diagnostikován. Například Ty jsi esoterik a Paradoxy je okultistka. Pedrito je "Trumbelín", sice nevím, co to znamená, ale pasuje to na něho.

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2025-04-17 16:57
Citace od: durodara kdy 2025-04-16 22:51Já jsem pro. Nejpozději v okamžiku smrti bude jasno každému, do té doby si - podle mne - může kdokoli tvrdit co chce.

To může, ale bude podroben kritice, onálepkován nebo rovnou diagnostikován. Například Ty jsi esoterik a Paradoxy je okultistka. Pedrito je "Trumbelín", sice nevím, co to znamená, ale pasuje to na něho.
Já jsem okultistka? Hustý :D Co to znamená?

honzam

https://www.vira.cz/texty/knihovna/kapitoly/co-je-to-okultismus

Citacez knihy Okultismus
Slovo ,,okultismus" pochází z latinského ,,occultus" - tajný, skrytý, utajený.

Okultismus představuje duchovní nauku (,,vědu") spojenou se zvláštními schopnostmi, ve které lidé hledají buď poznání nebo moc z jiného zdroje než z Boha, a to tam, kde takové poznání nebo moc může pocházet pouze z Boha. Jde o tajnou nebo skrytou nauku, která se zabývá nadsmyslovými jevy, jež nelze vědecky vysvětlit. Každá okultistická nauka vychází z přesvědčení, že ve světě kromě racionálně poznaných sil existují ještě jiné neznámé síly, se kterými může člověk nějakým způsobem zacházet a je ovládat pomocí magie nebo tajné praktiky, a tak dosáhnout nadvlády nad lidmi nebo věcmi. Takovými praktikami za účelem tajného poznání nebo moci se lidé otevírají působení zlých duchů, i když si to neuvědomují a často mají pocit, že nedělají nic špatného. Všechny křesťanské církve považují jakékoli formy okultismu za hříšné a škodící člověku na jeho životní cestě. Písmo sv. Starého i Nového zákona v tomto mluví zcela jasně.

Pedrito

CitacePedrito je "Trumbelín", sice nevím, co to znamená, ale pasuje to na něho.

Trumbelín

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2025-04-17 17:44https://www.vira.cz/texty/knihovna/kapitoly/co-je-to-okultismus

Citacez knihy Okultismus
Slovo ,,okultismus" pochází z latinského ,,occultus" - tajný, skrytý, utajený.

Okultismus představuje duchovní nauku (,,vědu") spojenou se zvláštními schopnostmi, ve které lidé hledají buď poznání nebo moc z jiného zdroje než z Boha, a to tam, kde takové poznání nebo moc může pocházet pouze z Boha. Jde o tajnou nebo skrytou nauku, která se zabývá nadsmyslovými jevy, jež nelze vědecky vysvětlit. Každá okultistická nauka vychází z přesvědčení, že ve světě kromě racionálně poznaných sil existují ještě jiné neznámé síly, se kterými může člověk nějakým způsobem zacházet a je ovládat pomocí magie nebo tajné praktiky, a tak dosáhnout nadvlády nad lidmi nebo věcmi. Takovými praktikami za účelem tajného poznání nebo moci se lidé otevírají působení zlých duchů, i když si to neuvědomují a často mají pocit, že nedělají nic špatného. Všechny křesťanské církve považují jakékoli formy okultismu za hříšné a škodící člověku na jeho životní cestě. Písmo sv. Starého i Nového zákona v tomto mluví zcela jasně.
Díky :)  ty věříš v Boha?

honzam

Samozřejmě. Pro mě je Bůh příroda, takže jsem vlastně ateista.

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2025-04-17 18:13Samozřejmě. Pro mě je Bůh příroda, takže jsem vlastně ateista.
Takže tvé poznání a tvá moc pochází z přírody, úžasné Honzo :)

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-17 18:20
Citace od: honzam kdy 2025-04-17 18:13Samozřejmě. Pro mě je Bůh příroda, takže jsem vlastně ateista.
Takže tvé poznání a tvá moc pochází z přírody, úžasné Honzo :)

Mé nejvyšší poznání pochází od Jany. Všechno je jen hra. Když si můžeš dělat úplně cokoliv a nikdo Tě nebanuje, tak je všechno jen zábavná hra. V té hře neexistuje žádné skutečné omezení. Hra nemá žádný pevný bod a hranice a úplně všechno je jen jako.

Paradoxy

Ráda bych tě trochu poopravila, všechno je pro tebe jen hra, ale ne vždy zábavná....

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-17 18:32Ráda bych tě trochu poopravila, všechno je pro tebe jen hra, ale ne vždy zábavná....

Ano, pro mě je všechno zábavná hra, když je banování zabanováno.

Pedrito

CitaceMé nejvyšší poznání pochází od Jany. Všechno je jen hra.

To není od Jetyny, to je od Krišny.

Lílá.

:)