Čakry a svět

Založil Pedrito, 2025-04-14 09:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Citace od: Evulína kdy 2025-04-18 10:09Můžeš, prosím, lidštinou a pro mě napsat, jak se zbavit závislosti, toho 'ja chci" na alkoholu? Pokud možno ne dlouze, abych se neztratila? Kuju.

Od teď už nechci a nebudu pít.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-18 09:58- vidím to asi z jiné strany, protože vasany = závislosti, a jediný princip jak to může fungovat je interference a rezonance, přesně interference interference je rozeznívání vlastních "strun" ve vědomí a rezonance je soukmit na frekvenci, která je periodicky stejná (nemusí být stejná ve smyslu frekvence, ale stačí, když se periodicky "setkávají" v nulových bodech).
Většinou jde o to, jaké kmity vytváří mysl, a ty nepřekonatelmé závislosti jsou vlastně uložené kmity, které s aktuálním kmitočtem mysli interferují a ovlivňují ji.

V principu tedy existuje nejjednodušší cesta - zklidnit (zatlumit) vlastní mysl aby nedodávala svou pozorností těm kmitům tolik energie. A to jde jednoduše kontrolou dechu anebo vědomou neúčastí na interferencích mysli. To druhé je vědomé neztotožnování se s těmi interferencemi, například tím "utopením se v hloubce meditace", tím "odevzdáním se" (dhyanou) až do vnitřního vytržení ("samadhi).

Pokud tedi "vidění je dělání" - a není to jen výmluva pro "duchovní" lenochy - musí být význam jen to neztotožňování se, jinak to nefunguje. Krišnamurti vždy vycházel jen z toho neztotožňovní se, pokud se na tu jeho premisu zapomíná, vždy to spíše vyvolává problém.

Samozřemě aby člověk viděl, musí se napřed mysl dostatečně uklidnit, jako voda, skrz kterou je vidět až na dno, když se hladina uklidní. Ale teprve to "uvidění" může přinést trvalou změnu, přirozené rozpuštění toho ulpívání.
Napřed je třeba cvičit, usilovat o uklidnění mysli a pak může díky tomu uklidnění tím "viděním" "porozuměním" nastat trvalá změna.
Takové to "pochopení" na základě textů Mistrů a vžívání se do toho svého "pochopení" a navíc snaživé předvádění se před druhými a snaha sdílení toho svého "pochopení" a tím mršení významu původních sdělení, to není ono, spíše naopak. A toho je dnes plný internet.
Proto je třeba napřed poctivá práce na sobě a pak to "vidění", pravdivé porozumění přijde samo.
A výsledkem je zpočátku spíš mlčení (viz třeba Ramana) a ne vytrubování sebe - toho svého mylného "pochopení" do světa v mylném domnění, že tím druhým pomáháme.

Ono říci si jenom nelpět na "tomhle" vede možná ke stažení lpění "tomhle" ale tendence ulpívat se chytne hned něčeho jiného - třeba na to heč, já nelpím.
Je to podobné jako říci si miluj.
Nelpění i láska se může objevit až když se mysl uklidní. A k tomu uklidnění se vyvinulo v různých kulturách nespočet osvědčených metod (duchovních cvičení) a způsobů života (neubližování, nečiň druhým, co nechceš aby činili tobě atd.)

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-18 04:24
Citace od: honzam kdy 2025-04-17 20:22To bude nějaká multipolární porucha.

Dá se to vysvětlit tak, že ti při montáži někdo málo soustředěný pomíchal signálové kabely...

Překonfiguroval jako Enigmu.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 10:30Samozřemě aby člověk viděl, musí se napřed mysl dostatečně uklidnit, jako voda, skrz kterou je vidět až na dno, když se hladina uklidní. Ale teprve to "uvidění" může přinést trvalou změnu, přirozené rozpuštění toho ulpívání.
Napřed je třeba cvičit, usilovat o uklidnění mysli a pak může díky tomu uklidnění tím "viděním" "porozuměním" nastat trvalá změna.
Takové to "pochopení" na základě textů Mistrů a vžívání se do toho svého "pochopení" a navíc snaživé předvádění se před druhými a snaha sdílení toho svého "pochopení" a tím mršení významu původních sdělení, to není ono, spíše naopak. A toho je dnes plný internet.
Proto je třeba napřed poctivá práce na sobě a pak to "vidění", pravdivé porozumění přijde samo.
A výsledkem je zpočátku spíš mlčení (viz třeba Ramana) a ne vytrubování sebe - toho svého mylného "pochopení" do světa v mylném domnění, že tím druhým pomáháme.

Ono říci si jenom nelpět na "tomhle" vede možná ke stažení lpění "tomhle" ale tendence ulpívat se chytne hned něčeho jiného - třeba na to heč, já nelpím.
Je to podobné jako říci si miluj.
Nelpění i láska se může objevit až když se mysl uklidní. A k tomu uklidnění se vyvinulo v různých kulturách nespočet osvědčených metod (duchovních cvičení) a způsobů života (neubližování, nečiň druhým, co nechceš aby činili tobě atd.)

Tak už přestaň vytrubovat Broučku Pytlíku.

honzam

CitaceA výsledkem je zpočátku spíš mlčení (viz třeba Ramana) a ne vytrubování sebe - toho svého mylného "pochopení" do světa v mylném domnění, že tím druhým pomáháme.

Podle mě jsi jako Goebbels. Jen žvaníš, žvaníš a žvaníš. Lžeš, lžeš a lžeš a skutečnost někam utekla.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 10:33Tak už přestaň vytrubovat Broučku Pytlíku.

Hele, když se dva dospělí (brouci Pytlici) mezi sebou baví, tak neruš a jestli ti není něco jasné, tak se přihlaš a slušně se zeptej.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 10:38
Citace od: honzam kdy 2025-04-18 10:33Tak už přestaň vytrubovat Broučku Pytlíku.

Hele, když se dva dospělí (brouci Pytlici) mezi sebou baví, tak neruš a jestli ti není něco jasné, tak se přihlaš a slušně se zeptej.

Smůla. Ty jsi obyčejná narcistická larva, která se ráda předvádí. Od dospělci, který něco ví a umí, si můžeš nechat jen zdát. Prostě Brouk Pytlík.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 10:36
CitaceA výsledkem je zpočátku spíš mlčení (viz třeba Ramana) a ne vytrubování sebe - toho svého mylného "pochopení" do světa v mylném domnění, že tím druhým pomáháme.

Podle mě jsi jako Goebbels. Jen žvaníš, žvaníš a žvaníš. Lžeš, lžeš a lžeš a skutečnost někam utekla.

Že by se v tobě nějaká potrefená husa ozvala?  Ony takhle podobně kejhají.

honzam

Je to jenom hra. Nežer to tak mudrci. ;)

Pedrito

Citace od: durodara kdy 2025-04-18 10:03
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 08:54Oni ty problémy a problémky a problémečky (myšlenkové a pocitové vasány) se člověku ukazují při tý komunikaci. Ať už mezi lidmi, nebo toho osobna s universem.

Teda pokud netrpí úplnou ztrátou sebereflexe. Ale tehdy nelze mluvit o duchovní cestě.

Nějaká jemnější vasána člověku nevezme jeho hlubší zkušenost, vyvstalou z těch "pomlk v čase", kdy i vasány utichnou, asi oslepeny světlem... Ale to je z podvědomí nesmyje, dokud nejsou zcela rozlišeny a přijaty do uvědomění.
Tož tak.

Vasany jsou závislosti se kterými rezonuje mysl. Většinou jsou to naše vlastní osobou obarvené energie uložené v "semínkách" v mysli (klidně i z jiných životů - pak se nazývají "karma").

"Já chci" je generátorem vlastní osobou obarvené energie - pokud ale dokážeme to "já chci" nezapouzdřovat do konkrétních představ, nevytvářejí se ta "semínka" a tedy se nevytvářejí ani ty vasany...

Jsou to vazby, které si člověk utváří od chvíle, kdy mu to začlo pociťovat a později přemýšlet. A pokud není úplně novým zrozením, jejich "sadba" přechází z minula. Všechny vjemy nejsou pro něj "těžké", přijdou a odejdou. Většinou ulpí, co je intenzivní, jak v nějaké euforii tak strachu, hněvu...A to v tom podvědomí se usazuje a nevědomě to osobní vědomí - mysl - ovlivňuje, až ovládá. V paměti jsou zkrátka "dobré zvyklosti", jako třeba hygiena, smysl pro humor, talent.. tak i ti "démoni" strachu a zlosti, a potřeby sebeuspokojení, co nezná bratra, sestru, kolegu, partnera...

honzam

Trochu života do toho Pátečního umírání. Přijdete mi jako duchovní trosky, zklamané neúspěchy na duchovní cestě... všechno je špatně, všude jsou husy nebo démoni. Takhle roztočené čakry nevypadají.

Evulína

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 10:27
Citace od: Evulína kdy 2025-04-18 10:09Můžeš, prosím, lidštinou a pro mě napsat, jak se zbavit závislosti, toho 'ja chci" na alkoholu? Pokud možno ne dlouze, abych se neztratila? Kuju.

Toto u mě nefunguje.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 10:30Takové to "pochopení" na základě textů Mistrů a vžívání se do toho svého "pochopení" a navíc snaživé předvádění se před druhými a snaha sdílení toho svého "pochopení" a tím mršení významu původních sdělení, to není ono, spíše naopak. A toho je dnes plný internet.

Internet je skvělé místo pro setkávání se a sdílení zkušeností.

honzam

Citace od: Evulína kdy 2025-04-18 10:49
Citace od: honzam kdy 2025-04-18 10:27

Toto u mě nefunguje.

Všechno jde, když se chce. Chce to pevnou vůli případně i substituční léčbu.

Pedrito

Je to jak s těma cigárama. prostě si už další nekoupíš. Protože jsi zjistila, že tě to zotročuje a ubližuje ti to. To stačí.