Čakry a svět

Založil Pedrito, 2025-04-14 09:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 8 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 11:03
Citace od: Evulína kdy 2025-04-18 10:09Můžeš, prosím, lidštinou a pro mě napsat, jak se zbavit závislosti, toho 'ja chci" na alkoholu? Pokud možno ne dlouze, abych se neztratila? Kuju.
Je to jak s těma cigárama. prostě si už další nekoupíš. Protože jsi zjistila, že tě to zotročuje a ubližuje ti to. To stačí.
Neplácej nesmysly. Je to těžší, protože alkohol vytváří i fyzickou závislost.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 11:12
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 11:03
Citace od: Evulína kdy 2025-04-18 10:09Můžeš, prosím, lidštinou a pro mě napsat, jak se zbavit závislosti, toho 'ja chci" na alkoholu? Pokud možno ne dlouze, abych se neztratila? Kuju.
Je to jak s těma cigárama. prostě si už další nekoupíš. Protože jsi zjistila, že tě to zotročuje a ubližuje ti to. To stačí.
Neplácej nesmysly. Je to těžší, protože alkohol vytváří i fyzickou závislost.
Pro Evu to není primární, jí záleží na nezávislosti, a když překonala závislost na cigaretách, překoná i závislost na alkoholu. Není v tom žádný rozdíl. Já kouřil i pil, takže o tom něco vím.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 11:17Pro Evu to není primární, jí záleží na nezávislosti, a když překonala závislost na cigaretách, překoná i závislost na alkoholu. Není v tom žádný rozdíl. Já kouřil i pil, takže o tom něco vím.

Logicky, když překonala závislost na cigaretách a na alkoholu ne, tak to asi bude těžší.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 11:23
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 11:17Pro Evu to není primární, jí záleží na nezávislosti, a když překonala závislost na cigaretách, překoná i závislost na alkoholu. Není v tom žádný rozdíl. Já kouřil i pil, takže o tom něco vím.

Logicky, když překonala závislost na cigaretách a na alkoholu ne, tak to asi bude těžší.
To asi jo. Sám jsi ale mluvil o vůli. A důležitá bude motivace. Oni ani v těch léčebnách ti to nevysvětlí, když v skrytu nechceš, a podvědomě se těšíš až vypadneš a dáš si loka. Znám spoustu takých. Ale ti nešli cestou duchovní. Tam to je trochu jinak. Jde o to, jestli to má pro poutníka smysl, to zahodit. Nebo si říká, že už je to jedno. Myslím že Evulíně to jedno neni. Jakou to má formu v jejím případě, to já nevím. Asi to vyžaduje tu "askezi" - odepření si... Když už tu byly leta dopřávání si... Vem si rumistu Jacka na pustém ostrově, kde ani flaška...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 11:37

To asi jo. Sám jsi ale mluvil o vůli. A důležitá bude motivace. Oni ani v těch léčebnách ti to nevysvětlí, když v skrytu nechceš, a podvědomě se těšíš až vypadneš a dáš si loka. Znám spoustu takých. Ale ti nešli cestou duchovní. Tam to je trochu jinak. Jde o to, jestli to má pro poutníka smysl, to zahodit. Nebo si říká, že už je to jedno. Myslím že Evulíně to jedno neni. Jakou to má formu v jejím případě, to já nevím. Asi to vyžaduje tu "askezi" - odepření si... Když už tu byly leta dopřávání si... Vem si rumistu Jacka na pustém ostrově, kde ani flaška...

Stručně: Evulína musí chtít přestat. Hodně chtít.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 11:41
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 11:37

Stručně: Evulína musí chtít přestat. Hodně chtít.

Jen chtít nemusí fungovat, protože způsobuje tlak, a ten často bouchá. Nn, tohle bude u Evy o něčem jiném. Ona preferuje dožití toho a toho problému. Akorát tady to nějak přežívá... Tohle chce kamarádskou ruku, ne ruku alko-psychologa. Ani že je to peříčko.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 11:55Jen chtít nemusí fungovat, protože způsobuje tlak, a ten často bouchá. Nn, tohle bude u Evy o něčem jiném. Ona preferuje dožití toho a toho problému. Akorát tady to nějak přežívá... Tohle chce kamarádskou ruku, ne ruku alko-psychologa. Ani že je to peříčko.

Přestaň laskavě blábolit o věcech, kterým sám nerozumíš. Jestli to někoho dalšího chce, tak adiktologa.

Zdeněk

Někde jsi tuším psala, že tvůj muž se zbavil závislosti na cigárech vůlí. Ty ale jsi na to šla jinak (což by odpovídalo, jak píšu tady).

Ale pokud nebyla vyléčena příčina, tak ta se pak manifestuje skrze jinou (možná těžší) závislost.
Nejdřív musíš tu příčinu v sobě objevit (základem je ticho).
Pak ji vyléčit podle Ra (Tam, kde nacházíte ve své mysli klid, musíte vědomě najít odpovídající neklid a naopak. Ke každé myšlence, kterou bytost má, existuje antiteze.)

No a pak už je to brnkačka. :)

honzam

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-18 11:58No a pak už je to brnkačka. :)

Není to brnkačka. Alkoholismus nejde vyléčit. Člověk je ohrožený relapsem do konce života.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 11:57
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 11:55Jen chtít nemusí fungovat, protože způsobuje tlak, a ten často bouchá. Nn, tohle bude u Evy o něčem jiném. Ona preferuje dožití toho a toho problému. Akorát tady to nějak přežívá... Tohle chce kamarádskou ruku, ne ruku alko-psychologa. Ani že je to peříčko.

Přestaň laskavě blábolit o věcech, kterým sám nerozumíš. Jestli to někoho dalšího chce, tak adiktologa.

AŤ to posoudi Eva, co by k tomu potřebovala, jestli odbornou péči v ústavu, nebo podporu jí blízkých. A myslím že tím v tomto nejbližším je Dara. Jestli jí v tom neporadí on, tak my dva určitě ne.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 12:04AŤ to posoudi Eva, co by k tomu potřebovala, jestli odbornou péči v ústavu, nebo podporu jí blízkých. A myslím že tím v tomto nejbližším je Dara. Jestli jí v tom neporadí on, tak my dva určitě ne.

Mluv za sebe. Ty určitě ne.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 12:05
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 12:04AŤ to posoudi Eva, co by k tomu potřebovala, jestli odbornou péči v ústavu, nebo podporu jí blízkých. A myslím že tím v tomto nejbližším je Dara. Jestli jí v tom neporadí on, tak my dva určitě ne.

Mluv za sebe. Ty určitě ne.

Za sebe - ty ji v tom určitě neporadíš :)

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 12:11Za sebe - ty ji v tom určitě neporadíš :)

Už jsem jí poradil jako někdo, kdo v tom roky dělal.

Zdeněk

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 12:01
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-18 11:58No a pak už je to brnkačka. :)

Není to brnkačka. Alkoholismus nejde vyléčit. Člověk je ohrožený relapsem do konce života.
Nevím jestli se to dá nazvat alkoholizmem, ale u mě to bylo tak, že jak jsem si dal jedno pivo, tak už jsem jich musel mít nejmíň deset.
Ale "měl jsem to pod kontrolou", nechlastal jsem každej den.

A dnes s tím nemám žádný problém. Jedno pivo, maximálně dvě.
Dnes jsem si dal nealko. Měli ho v akci.

honzam

Je tu nějaký abstinent? Buddha nepil.