Čakry a svět

Založil Pedrito, 2025-04-14 09:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-18 12:27
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-18 12:25
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 12:21
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-18 12:18Lidičky já tahám už druhý den nějaký jednorázový cígo s borůvkovou příchutí a je to hnus. Na jednu stranu chci přestal kouřit a na druhou bych si ráda zapálila normální cígo, jak tohle dopadne? :)
Cigára versus Paradoxy 1:0

:)
Jojo  :D

Mám asi strach to zahodit...že budu nervák. Dnes budu přemýšlet, jak svou hlavu oblbnout :)

Takhle to nejde - hlava si tu nervnost generuje sama... Zkus to přes tu zamilovanost - srdce je silnější než hlava.
Už ses někdy zbavoval takové závislosti?

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 12:37
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-18 12:18Lidičky já tahám už druhý den nějaký jednorázový cígo s borůvkovou příchutí a je to hnus. Na jednu stranu chci přestal kouřit a na druhou bych si ráda zapálila normální cígo, jak tohle dopadne? :)

Jak na jednu stranu? Buď chceš nebo ne. Žádnou druhou nebo třetí stranu to nemá.
A co ta tvoje telesná závislost, o který jsi tu kázal?

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 12:37

Jak na jednu stranu? Buď chceš nebo ne. Žádnou druhou nebo třetí stranu to nemá.

Potlačování je ve svém důsledku jen dodávání energie pozornosti - je potřeba zaměnit ten předmět pozornosti za něco, co vytváří harmonii. Na druhou stranu - Fráňa s viržinkem i vstával...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 12:40A co ta tvoje telesná závislost, o který jsi tu kázal?

Jaká tělesná závislost? Kouření způsobuje jen psychickou.

Zdeněk

Nicméně toho Ra jsem aplikoval až na Kristýnku, z chlastu mě vyléčili tady. Vipassana, cca 11 hod. denně, 2 měsíce. :)

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 10:38
Citace od: honzam kdy 2025-04-18 10:33Tak už přestaň vytrubovat Broučku Pytlíku.

Hele, když se dva dospělí (brouci Pytlici) mezi sebou baví, tak neruš a jestli ti není něco jasné, tak se přihlaš a slušně se zeptej.

Neříkej - tys "dospělec"?

Pedrito

Citace od: durodara kdy 2025-04-18 12:35
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 12:29Člověk si tu a tu závislost musí napřed uvědomit a najít, proč to není přirozené. Copak jsme se narodili s lahví a cígem v hubě? Nebo s čokoládou od ucha k uchu? Musí si to obrátit z dosavadního běhu věcí opačně, ale ani u toho nesmí zůstat. Jinak by z toho byla závislost na nezávislosti.

Ve tvém případě to máš ještě horší než hrozné - narodili jsme se skrze orgasmus...

U muže určitě ano :D

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 11:41
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 11:37
Citace od: honzam kdy 2025-04-18 11:23
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 11:17Pro Evu to není primární, jí záleží na nezávislosti, a když překonala závislost na cigaretách, překoná i závislost na alkoholu. Není v tom žádný rozdíl. Já kouřil i pil, takže o tom něco vím.

Logicky, když překonala závislost na cigaretách a na alkoholu ne, tak to asi bude těžší.
To asi jo. Sám jsi ale mluvil o vůli. A důležitá bude motivace. Oni ani v těch léčebnách ti to nevysvětlí, když v skrytu nechceš, a podvědomě se těšíš až vypadneš a dáš si loka. Znám spoustu takých. Ale ti nešli cestou duchovní. Tam to je trochu jinak. Jde o to, jestli to má pro poutníka smysl, to zahodit. Nebo si říká, že už je to jedno. Myslím že Evulíně to jedno neni. Jakou to má formu v jejím případě, to já nevím. Asi to vyžaduje tu "askezi" - odepření si... Když už tu byly leta dopřávání si... Vem si rumistu Jacka na pustém ostrově, kde ani flaška...

Stručně: Evulína musí chtít přestat. Hodně chtít.

Ty jsi tedy psycholog na baterky, a ty tvé jsou očividně už dost vybité - holka to takto neumí, ta musí mít vždy někoho, pro koho to bude dělat. Ideální je manžel, místy pomíhíá i Božská osoba...

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-18 12:48Ty jsi tedy psycholog na baterky, a ty tvé jsou očividně už dost vybité - holka to takto neumí, ta musí mít vždy někoho, pro koho to bude dělat. Ideální je manžel, místy pomíhíá i Božská osoba...

Může třeba pro mě. :))

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 12:45
Citace od: durodara kdy 2025-04-18 12:35
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 12:29Člověk si tu a tu závislost musí napřed uvědomit a najít, proč to není přirozené. Copak jsme se narodili s lahví a cígem v hubě? Nebo s čokoládou od ucha k uchu? Musí si to obrátit z dosavadního běhu věcí opačně, ale ani u toho nesmí zůstat. Jinak by z toho byla závislost na nezávislosti.

Ve tvém případě to máš ještě horší než hrozné - narodili jsme se skrze orgasmus...

U muže určitě ano :D

Ty jsi šovinista?
Muži jsou jen mámeni slabým odvarem toho, co se děje k tomuto tématu v ženském těle. Zkus si vzpomenout na svou inkarnaci v ženském těle a pak s pokorou připustíš, že mám pravdu.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 12:50
Citace od: durodara kdy 2025-04-18 12:48Ty jsi tedy psycholog na baterky, a ty tvé jsou očividně už dost vybité - holka to takto neumí, ta musí mít vždy někoho, pro koho to bude dělat. Ideální je manžel, místy pomíhíá i Božská osoba...

Může třeba pro mě. :))

Nabídka vynikající, ale pro to, aby to zafungovalo, i být i přijatá, bez toho plného přijetí to prostě nefunguje.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 12:01
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-18 11:58No a pak už je to brnkačka. :)

Není to brnkačka. Alkoholismus nejde vyléčit. Člověk je ohrožený relapsem do konce života.

Ano, alkohol se v mysli usadí jako vzorec. Řešení proto nemůže s myslí úočítat.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 12:43
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 12:40A co ta tvoje telesná závislost, o který jsi tu kázal?

Jaká tělesná závislost? Kouření způsobuje jen psychickou.

Nekaž bludy. A něco si o tom, přečti. Je to principem podobné. Akorát alkohol víc oděluje od sebe mozkové buňky, proto pak ty ˇvokna"... Ale ten proces zyklosti je stejný, jde o umělou úlevu mozku od vjemů. Cíga jsou v tom jemnější. Ale důsledek je podobnej. Končí to rakovinou.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 12:16Je tu nějaký abstinent? Buddha nepil.

N, Dorka se hlásí. Jenže ta alkoholu ani nikotinu nikdy nepropadla, takže to asi není ten správný hlasující...

Petra

Proč chceš přestat kouřit, Paradoxy?

Kolik cigaret průměrně denně kouříš?