Čakry a svět

Založil Pedrito, 2025-04-14 09:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

Paradoxy

Citace od: Petra kdy 2025-04-18 13:32
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-18 13:07
Citace od: Petra kdy 2025-04-18 12:59
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-18 12:18Lidičky já tahám už druhý den nějaký jednorázový cígo s borůvkovou příchutí a je to hnus. Na jednu stranu chci přestal kouřit a na druhou bych si ráda zapálila normální cígo, jak tohle dopadne? :)

Proč chceš přestat kouřit, Paradoxy?

Kolik cigaret průměrně denně kouříš?
Nemám jako motivaci zdraví, ale peníze. Asi tak 15.

To by mohl být trochu problém. Až budeš mít k dispozici zase více peněz, tak bys mohla začít znovu. Byla bys nekouřící kuřák. Chtěla bys to tak?

Kdy jsi začala kouřit? Podařilo se ti už někdy na nějakou dobu přestat kouřit?

Poly/Alaja psala, že kdysi přestala kouřit, ale velmi přibyla na váze, její trávení bylo narušené. A to jí připadalo nezdravější než kouření, a tak zase začala a kouřila až do smrti.

Prý se obvykle přibývá asi 10 kilo, když se přestane kouřit. Takže by asi bylo dobré se na to připravit - nějaká protiopatření.

No, já holt všechno hodně analyzuju. Párkrát se mi podařilo na nějakou dobu přestat kouřit, ale pak jsem zase začla. Nakonec mi trvalo rok - poměrně soustředěného úsilí - než jsem se stala z kuřáka nekuřákem. Můj motiv bylo osvobodit se ze závislosti - která mě někdy nutila v noci jít k automatu, když mi došly cigarety.

Ale každý to bude mít zřejmě trochu jinak. Třeba Evulína popíše, jak to bylo u ní. A proč je to s alkoholem jiné. Naštěstí u mne závislost na alkoholu nevznikla, i když jsem měla pár odbdobí, kdy jsem pila intenzivně. Mezitím jsem byla ale asi 10 let abstinentem. 

Podle mne je dobré objevit u sebe, za co je to nahrážka - to kouření nebo pití. Co mi ve skutečnosti chybí, co tím kompenzuji...

Peníze k dispozici na cigárka mám. Rozhodla jsem se ale, že ty peníze se dají investovat i jinak. A taky kdyby peníze nebyly, tak bych měla o problém míň.

Začala jsem v 15ti. Podařilo se mi to jednou ze třech těhotenství. Dvakrát jsem to ale rapidně snížila, prostě jsem si párkrát za den potáhla.

Kouření má na trávení vliv samo o sobě ( rychlejší metabolismus) a k tomu navrch člověk prostě žere, aby aby dohnal co mu ,,chybí,,.

Je dobré mít jako motivaci dostat se ze závislosti. A jsem ráda, že se ti to povedlo, i když to muselo být těžké. Já si ty peníze zvolila schválně, protože jsem počítálek korunek a mám v nich ráda přehled :D.

Nevím čeho by mohlo být kouření náhražka, když jsem do něj spadla z frajeřiny jako puberťák.

Paradoxy

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-18 12:18Lidičky já tahám už druhý den nějaký jednorázový cígo s borůvkovou příchutí a je to hnus. Na jednu stranu chci přestal kouřit a na druhou bych si ráda zapálila normální cígo, jak tohle dopadne? :)

To by mohl být trochu problém. Až budeš mít k dispozici zase více peněz, tak bys mohla začít znovu. Byla bys nekouřící kuřák. Chtěla bys to tak?

Poly/Alaja psala, že kdysi přestala kouřit, ale velmi přibyla na váze, její trávení bylo narušené. A to jí připadalo nezdravější než kouření, a tak zase začala a kouřila až do smrti.

Prý se obvykle přibývá asi 10 kilo, když se přestane kouřit. Takže by asi bylo dobré se na to připravit - nějaká protiopatření.

No, já holt všechno hodně analyzuju. Párkrát se mi podařilo na nějakou dobu přestat kouřit, ale pak jsem zase začla. Nakonec mi trvalo rok - poměrně soustředěného úsilí - než jsem se stala z kuřáka nekuřákem. Můj motiv bylo osvobodit se ze závislosti - která mě někdy nutila v noci jít k automatu, když mi došly cigarety.

Ale každý to bude mít zřejmě trochu jinak. Třeba Evulína popíše, jak to bylo u ní. A proč je to s alkoholem jiné. Naštěstí u mne závislost na alkoholu nevznikla, i když jsem měla pár odbdobí, kdy jsem pila intenzivně. Mezitím jsem byla ale asi 10 let abstinentem. 

Podle mne je dobré objevit u sebe, za co je to nahrážka - to kouření nebo pití. Co mi ve skutečnosti chybí, co tím kompenzuji...

Petro chtěla jsem ti už minule něco napsat, ale nebyla jsem si jistá, teď už si jistá jsem.

Není problém, že vše moc analyzuješ, ale je problém, že předjímáš.

Psala jsem teď, že chci přestat kouřit kvůli penězům a ty sis z toho vyvodila, že nemám peníze. Proč se mě na to nejdřív nezeptáš?

Nemyslím to vůči tobě nijak špatně.

Pedrito

My pili jakd diví, ale já měl naštěstí strop, kdy jsem se poblil, a finito. Pak mi bylo dva dni ouvej.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 11:23
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 11:17Pro Evu to není primární, jí záleží na nezávislosti, a když překonala závislost na cigaretách, překoná i závislost na alkoholu. Není v tom žádný rozdíl. Já kouřil i pil, takže o tom něco vím.

Logicky, když překonala závislost na cigaretách a na alkoholu ne, tak to asi bude těžší.

Rosteme náročnými úkoly, Co nás nezlomí, to nás posílí. Buď jsme bláto a nebo z křemene. Záleží to jen na nás, na nikom a na ničem jiném. To je naše svoboda nebo otroctví a svoboda musí být vybojována, tu nám nikdo nedá.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-18 12:44
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 10:38
Citace od: honzam kdy 2025-04-18 10:33Tak už přestaň vytrubovat Broučku Pytlíku.

Hele, když se dva dospělí (brouci Pytlici) mezi sebou baví, tak neruš a jestli ti není něco jasné, tak se přihlaš a slušně se zeptej.

Neříkej - tys "dospělec"?

Ano dospěl jsem k tomu, že jsem dospělec.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 14:11Ano dospěl jsem k tomu, že jsem dospělec.

Druhu Brouk Pytlík.

Pedrito

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 14:11
Citace od: durodara kdy 2025-04-18 12:44
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 10:38
Citace od: honzam kdy 2025-04-18 10:33Tak už přestaň vytrubovat Broučku Pytlíku.

Hele, když se dva dospělí (brouci Pytlici) mezi sebou baví, tak neruš a jestli ti není něco jasné, tak se přihlaš a slušně se zeptej.

Neříkej - tys "dospělec"?

Ano dospěl jsem k tomu, že jsem dospělec.
Já dospěl jen k dítěti v sobě. Ale je pozuruhodně moudré, žádného dospělmana jsem tam nenašel, jen jsem míjel hlasy, co mi mávaly... Ale nic jiného jsem nenašel, než dětství (kohokoliv).. A nic jiného ani nikdy nenajdu. Že srdce matky a otce bije v témže rytmu, to už je staré jako svět sám.

Miroslav

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-18 13:19
Citace od: honzam kdy 2025-04-18 13:03
Citace od: durodara kdy 2025-04-18 12:52
Citace od: honzam kdy 2025-04-18 12:50
Citace od: durodara kdy 2025-04-18 12:48Ty jsi tedy psycholog na baterky, a ty tvé jsou očividně už dost vybité - holka to takto neumí, ta musí mít vždy někoho, pro koho to bude dělat. Ideální je manžel, místy pomíhíá i Božská osoba...

Může třeba pro mě. :))

Nabídka vynikající, ale pro to, aby to zafungovalo, i být i přijatá, bez toho plného přijetí to prostě nefunguje.

Dobře. Když se Evulína měsíc nedotkne alkoholu, tak přestanu reagovat na Miroslava. Nechám ho úplně na pokoji. To je férová nabídka.
Já mám lepší. Když se měsíc nedotkne alkoholu, Miroslav se s ní osobně setká. :)
To by muselo být půl roku, jinak do toho nejdu. A pak věřím, že by zjistila, že už to nepotřebuje, že bez alkoholu se cítí líp, bdělejší, klidnější, vědomější, duchovnější, živější, v pohodě.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 14:28To by muselo být půl roku, jinak do toho nejdu. A pak věřím, že by zjistila, že už to nepotřebuje, že bez alkoholu se cítí líp, bdělejší, klidnější, vědomější, duchovnější, živější, v pohodě.

Srabe, každý měsíc bez alkoholu jedna návštěva.

honzam

Když můžeš jezdit do Kutné Hory, tak můžeš i za Evulínou a bez manželky.

Pedrito

Tak uděláme párty u Honzama, slibují nám dva týdny dovolené..

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-04-18 14:30
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 14:28To by muselo být půl roku, jinak do toho nejdu. A pak věřím, že by zjistila, že už to nepotřebuje, že bez alkoholu se cítí líp, bdělejší, klidnější, vědomější, duchovnější, živější, v pohodě.

Srabe, každý měsíc bez alkoholu jedna návštěva.

Měsíc na závislosti nic nezmění, neobjeví se ještě ty pozitivní výsledky a nezávislost, jen to o to víc chutná, když se k tomu člověk zase vrátí.

U kouření i u alkoholu pomůže hodně, když s tím člověk začne mít zdravotní problémy.
Ale to už bývá pozdě. U kouření to bývá rakovina nebo začnou odumírat nedokrvením nohy (bércové vředy, neuropatie) záleží na tělesné dispozici, co to bude.
U tchána to ybyla bronchitida - když se začal dusit a skončil v nemocnici, od té doby ani cigaretu - před tím pořád, že mu to naopak pomáhá proti té brochytidě (tak 30 denně). A pak, když přestal kouřit, postupně přestal úplně kašlat. Děda zase zemřel na rakovinu plic. Tchýně už je zralá na amputaci nohy.
Mně to přešlo už dávno, když jsem začal cítil ten účinek na žíly v nohách po cigaretě.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 14:44Měsíc na závislosti nic nezmění, neobjeví se ještě ty pozitivní výsledky a nezávislost, jen to o to víc chutná, když se k tomu člověk zase vrátí.

U kouření i u alkoholu pomůže hodně, když s tím člověk začne mít zdravotní problémy.
Ale to už bývá pozdě. U kouření to bývá rakovina nebo začnou odumírat nedokrvením nohy (bércové vředy, neuropatie) záleží na tělesné dispozici, co to bude.
U tchána to ybyla bronchitida - když se začal dusit a skončil v nemocnici, od té doby ani cigaretu - před tím pořád, že mu to naopak pomáhá proti té brochytidě (tak 30 denně). A pak, když přestal kouřit, postupně přestal úplně kašlat. Děda zase zemřel na rakovinu plic. Tchýně už je zralá na amputaci nohy.
Mně to přešlo už dávno, když jsem začal cítil ten účinek na žíly v nohách po cigaretě.

Tohle tady neřešíme. Chodit můžeš? Řešíme, jak pomoci Evulíně všemi dostupnými prostředky.

Pedrito

Jinač, u Evulíny je to třetí čakra, a to není jen ego, jak to má od sfér Zdeněk. Je to i vnitřní mír, když to ego utichá. Ale ani tohle není Evulínin problem. Je to o povznesení mysli, někteří to tak vyjímečně mají, co nehledí na protokol... A nemaj s tím psycho-trable. Jen to tělo jde prostě do řiti.

Pedrito

Hledat to v čakrách ale rozhodne není téma pro Evulínu. Protože ona ta manipura není jediná, co v tom má prsty. Ale je tam hlavní stan. Převést to do klasické psychologie znamená, že ... to už nevím zda by to chtěla Evulína tu  slyšet.