Čakry a svět

Založil Pedrito, 2025-04-14 09:42

Předchozí téma - Další téma

honzam a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Ono se to dá připodobnit k astrologii, ale  té vnitřní, uvnitř je to bližší.

Kolik je čaker... no ona o tom něco říká ta Šrí Jantra...ale copak jde o počty?
Kolik je nádí, tolik je čaker.

S těch, pro uvědomění člověka je důležitá např. Hamsa čakra... v kořeni nosu.

Kruh kolem manipury jehož "hranicemi" jsou svadhistána a anaháta,
je nazýván prázdnotou... Prostě jméno něčeho, jako dycky, co ví kdo prd.
Včetně borce z daleké galaxie. Co nadálku vysvětluje maníkům čakry.
To vše se dá najít. Nejlépe v sobě. A ne, co z toho poskládal někdo, kdo stvořil nějakýho Ra.

Prostě, člověk musí najít vůli žít, i když mu smrt furt dejchá na rameno.
Jsou dvě možnosti, buď na všechno hodí v skrytu bobek, neb přece umře.
A nebo si vyzametá cestičku k úsměvu a polibku se Smrtí. Neb to pravá nevěsta.

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 16:29To vše se dá najít. Nejlépe v sobě. A ne, co z toho poskládal někdo, kdo stvořil nějakýho Ra.
Jo. Proto Ra vykládá jen málo. Většinou jen potvrzuje, upřesňuje, nebo vyvrací tvrzení tazatele.

Zdeněk

Faktem je, že máme v sobě zabudovanou určitou nespokojenost (kterou si při narození a pak někdy celý život neuvědomujeme), jinak bychom se nikam nepohnuli.
A tak potřebujeme někdy "vypnout", dát si cigáro třeba, uniknout z té nespokojenosti, "pročistit hlavu".

U ženy je chybou přijmout mužské "musíš mít silnou vůli" a pak se nenávidět za selhání.
Je třeba si toho neklidu nejprve všimnout a pak si dát to cigáro, jako lék na to.
Ale protože to dlouhodobě není zdravé a leze to do peněz, je vhodné si najít jiný zdravější lék, který také "vyčistí hlavu", uspokojí. A aplikovat ho, když se onen neklid (následně se projevující chutí na cigáro) opět objeví.
V podobenství Kráska a zvíře, kráska se zvířetem nebojuje, ale ho přijme. A tak ho nakonec promění v prince.

Ale já nejsem kráska no, tak nevim.

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-18 17:16
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 16:29To vše se dá najít. Nejlépe v sobě. A ne, co z toho poskládal někdo, kdo stvořil nějakýho Ra.
Jo. Proto Ra vykládá jen málo. Většinou jen potvrzuje, upřesňuje, nebo vyvrací tvrzení tazatele.
Hele, Kristýnka je skutečná, ale Ra je jen soubor mouder, žádná nová věda. Nekdo si dal tu práci, že to zformuloval a udělal z toho bod na obloze kdesi v dáli.Nevím jak to je s tim Abraham, ale bude to něco podobného. Člověk se naladí na tu a tu frekvenci a slyší, co tam kdo strčil. To je fuk, jak to je moudré, není a nikdy to nebude nové. Přesně takhle se rodí bozi. Z člověka.

Pedrito

Asi proto jsme měli doporučení, nikdy v rozjímání pozorností nezacházet do Idy a Pingaly a držet se Sušumny. Tam to láká jinam a dál do nevědomí, ale střední cesta je mezi...

Petra

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-18 14:03Psala jsem teď, že chci přestat kouřit kvůli penězům a ty sis z toho vyvodila, že nemám peníze. Proč se mě na to nejdřív nezeptáš?

Pokud vím, tak jsi psala, že budete renovovat barák a že si děláš starosti, kolik to bude stát. Tak si představuji, že ty peníze za kouření chceš spíš dát do té renovace. Ale jednou ta oprava domu přece skončí.

Nikde jsem nepsala, že nemáš peníze.  :smilie_confused_dontknow:

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 17:31Ra je jen soubor mouder, žádná nová věda. Nekdo si dal tu práci, že to zformuloval a udělal z toho bod na obloze kdesi v dáli.
Tebe jsem na vlastní oči taky v životě neviděl.
Třeba si stará bába dala tu práci, že zformulovala brusiče jehel prý kdesi v Jihlavě. :)

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-18 17:20Faktem je, že máme v sobě zabudovanou určitou nespokojenost (kterou si při narození a pak někdy celý život neuvědomujeme), jinak bychom se nikam nepohnuli.
A tak potřebujeme někdy "vypnout", dát si cigáro třeba, uniknout z té nespokojenosti, "pročistit hlavu".

U ženy je chybou přijmout mužské "musíš mít silnou vůli" a pak se nenávidět za selhání.
Je třeba si toho neklidu nejprve všimnout a pak si dát to cigáro, jako lék na to.
Ale protože to dlouhodobě není zdravé a leze to do peněz, je vhodné si najít jiný zdravější lék, který také "vyčistí hlavu", uspokojí. A aplikovat ho, když se onen neklid (následně se projevující chutí na cigáro) opět objeví.
V podobenství Kráska a zvíře, kráska se zvířetem nebojuje, ale ho přijme. A tak ho nakonec promění v prince.

Ale já nejsem kráska no, tak nevim.

Ona to nebyla její láska k němu, co ho proměnila, ale jeho k ní, už díky tomu ani nemoh lovit a jíst a radši umíral, než aby ji zardousil a zas byl pánem lesa...

Paradoxy

Citace od: Petra kdy 2025-04-18 17:46
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-18 14:03Psala jsem teď, že chci přestat kouřit kvůli penězům a ty sis z toho vyvodila, že nemám peníze. Proč se mě na to nejdřív nezeptáš?

Pokud vím, tak jsi psala, že budete renovovat barák a že si děláš starosti, kolik to bude stát. Tak si představuji, že ty peníze za kouření chceš spíš dát do té renovace. Ale jednou ta oprava domu přece skončí.

Nikde jsem nepsala, že nemáš peníze.  :smilie_confused_dontknow:

To by mohl být trochu problém. Až budeš mít k dispozici zase více peněz, tak bys mohla začít znovu. Byla bys nekouřící kuřák. Chtěla bys to tak?

No psala jsi mi to přesně takhle.

Jinak máš pravdu, že jsem se v minulosti zmínila o opravě domu, kterou plánujeme na příští rok. A protože nevím, na kolik se vyšplhá hypotéka, rozhodla jsem se to už dopředu řešit. Jako jednu z možností vidím právě to nekouření.

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-18 17:53
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 17:31Ra je jen soubor mouder, žádná nová věda. Nekdo si dal tu práci, že to zformuloval a udělal z toho bod na obloze kdesi v dáli.
Tebe jsem na vlastní oči taky v životě neviděl.
Třeba si stará bába dala tu práci, že zformulovala brusiče jehel prý kdesi v Jihlavě. :)

Pedrito

Bude to spíš něco, co Vostál nazývá jako egregor a Honzam jako archon. Těžko ale nezávisle na lidech, co tu ideu živí. Já ani netvrdím že Šiva je nějakou skutečnou entitou. Pro mě je to princip. Jako třeba Kálí.
Ale Ra není ani princip, to dokáže i Honzam, mluvit jako Ra. Já bych to dal asi taky, ale nejsem takovej hráč. :)

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 18:24Ale Ra není ani princip, to dokáže i Honzam, mluvit jako Ra.
Nedokáže.
Vidíš jen povrch věcí, ale nerozumíš kontextu. Tomu můžeš porozumět jen svojí vlastní snahou, bez ní to nejde.
A tak budeš vidět píču, neb jsi tam vždycky viděl píču.

Pedrito

Jak můžeš věřit v někoho, s kým sis dokonce ani nepsal? Jak to můžeš zhmotnit, že jo. I to psaní je naštíru, ale ty o něm mluvíš jako o jsoucím božstvu. A přitom jsi v jádru křesťan.. tak jak tomu rozumět?

Pedrito

Vlastně je to v pohodě, někdo si něco přečte a má jasno. Dimenze, paprsky, vibratonické úrovně... Ale jaksi furt tady mezi živými,
jinak by mu to bylo ukradený.
Já mám vibrace rád, jako rezonanci v tom a v tom. Jako píseň přírody, těl... jsou to písně ve velké hudbě.
Stromek, ptáček, stéblo, prach, to je akord. To nezpívá Ra ani Dalajlama, ani papež...

Majda

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 18:54Vlastně je to v pohodě, někdo si něco přečte a má jasno. Dimenze, paprsky, vibratonické úrovně... Ale jaksi furt tady mezi živými,
jinak by mu to bylo ukradený.
Já mám vibrace rád, jako rezonanci v tom a v tom. Jako píseň přírody, těl... jsou to písně ve velké hudbě.
Stromek, ptáček, stéblo, prach, to je akord. To nezpívá Ra ani Dalajlama, ani papež...

Pakito, ..