Čakry a svět

Založil Pedrito, 2025-04-14 09:42

Předchozí téma - Další téma

Miroslav a 10 Hosté prohlíží toto téma.

Zdeněk

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-18 14:28
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-18 13:19Já mám lepší. Když se měsíc nedotkne alkoholu, Miroslav se s ní osobně setká. :)
To by muselo být půl roku, jinak do toho nejdu. A pak věřím, že by zjistila, že už to nepotřebuje, že bez alkoholu se cítí líp, bdělejší, klidnější, vědomější, duchovnější, živější, v pohodě.
Což nejsi horlivým obdivovatelem Trungpa, který chlastal imrvére?
A na nebohou ženu, kterou jsi navíc léta duchově sváděl, nakládáš taková břemena.
Pokrytče!

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 05:59
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-18 18:38
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 18:24Ale Ra není ani princip, to dokáže i Honzam, mluvit jako Ra.
Nedokáže.
Vidíš jen povrch věcí, ale nerozumíš kontextu. Tomu můžeš porozumět jen svojí vlastní snahou, bez ní to nejde.
A tak budeš vidět píču, neb jsi tam vždycky viděl píču.

Jako.. ona to je dle mě docela vážná věc, rozmlouvat s božstvem. Ty osobně jsi s ním Zdenku komunikoval? Jak to funguje, jak se k tomu jedinec naladí? A to mluví v angličtině, nebo v arabštině..?

Ra není božstvo. To z něj udělali Egypťané. Nekomunikuji s ním přímo.

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 07:21No co se těch čaker týče... právě ten prostor nezi druhou a čtvrtou  je nazýván Voidem - prázdnotou -  Šúnjatá...
Šúnjatá není něco někde.

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy Dnes v 09:04
Citace od: Pedrito kdy Dnes v 07:21No co se těch čaker týče... právě ten prostor nezi druhou a čtvrtou  je nazýván Voidem - prázdnotou -  Šúnjatá...
Šúnjatá není něco někde.

V případě hledače ano. V případě Buddhy ne. Nikdo nevychází na cestu s představou konce. A čakry nejsou konec, ani začátek.

Zdeněk

Tvl to jsou zmateniny.

"Šúnjatá je praxe, ti, pro které je šúnjatá teorie, jsou nevyléčitelní" (Nágárdžuna).

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy Dnes v 09:23Tvl to jsou zmateniny.

"Šúnjatá je praxe, ti, pro které je šúnjatá teorie, jsou nevyléčitelní" (Nágárdžuna).
A co je na tom zmateného? Pojem Šúnjatá je ze sanskrtu, a byl tu mnohem dřív než buddhismus. Škola je škola, a razítko na papíře je jen razítkem na papíře...

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy Dnes v 09:03
Citace od: Pedrito kdy Dnes v 05:59
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-18 18:38
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-18 18:24Ale Ra není ani princip, to dokáže i Honzam, mluvit jako Ra.
Nedokáže.
Vidíš jen povrch věcí, ale nerozumíš kontextu. Tomu můžeš porozumět jen svojí vlastní snahou, bez ní to nejde.
A tak budeš vidět píču, neb jsi tam vždycky viděl píču.

Jako.. ona to je dle mě docela vážná věc, rozmlouvat s božstvem. Ty osobně jsi s ním Zdenku komunikoval? Jak to funguje, jak se k tomu jedinec naladí? A to mluví v angličtině, nebo v arabštině..?

Ra není božstvo. To z něj udělali Egypťané. Nekomunikuji s ním přímo.

Ra je Bůh Slunce. Je Sluncem. Se Sluncem se pohovořit dá. Brňáci mu říkají Puchejř.

Pedrito

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 09:31
Citace od: Zdeněk kdy Dnes v 09:23Tvl to jsou zmateniny.

A co je na tom zmateného? Pojem Šúnjatá je ze sanskrtu, a byl tu mnohem dřív než buddhismus. Škola je škola, a razítko na papíře je jen razítkem na papíře...
Copak pro tebe symbolismus nic neznamená, a vidíš to vše z první ruky? Vždyť každá cesta je o podobenstvích, kterým ta mysl rozumí. To není hned advaita, pokud je hned, je to jako u Jety.
Ta cesta čaker něco symbolizuje a je jen na poutníkovi aby ty symboly proměnil v živý proud. V tý svý kebuli.

Zdeněk

Pedrita krédo: "Melu, tedy jsem."

Pedrito

No, tak s Ra si se nikdy nesetkal a věříš každýmu šprotu. Ale zapadá ti do tvých kalkulací o čakrách, kde ti léta páně Kristýnka ťukla na srdce. Raděj se vrať k té vzpomínce, kdy se ti otevřela ta prázdnota a utichlo vlnobití...

Zdeněk

Ty jsi zkrátka povrchní. Jak mi můžeš radit, když ti přisuzuji krédo "Melu, tedy jsem"?
Protože jsi nikdy nenahlédl dovnitř, ale jen ven.
Mlč, a hleď do sebe. Tam najdeš prázdno.
A nebudeš mlít blbě...

honzam

Citace od: Zdeněk kdy Dnes v 11:10Ty jsi zkrátka povrchní. Jak mi můžeš radit, když ti přisuzuji krédo "Melu, tedy jsem"?
A nebudeš mlít blbě...

Je domýšlivý a posedlý poučováním jako jeho učitel Miroslav.

Zdeněk

Citace od: honzam kdy Dnes v 11:45
Citace od: Zdeněk kdy Dnes v 11:10Ty jsi zkrátka povrchní. Jak mi můžeš radit, když ti přisuzuji krédo "Melu, tedy jsem"?
A nebudeš mlít blbě...

Je domýšlivý a posedlý poučováním jako jeho učitel Miroslav.
Je to tak. Ty musíš mít svatou trpělivost, s ním.

honzam

Citace od: Zdeněk kdy Dnes v 11:54Je to tak. Ty musíš mít svatou trpělivost, s ním.

Je potřeba Pedrita očistit od Miroslavova působení a naučit ho znovu vnímat v ostatních lidech to lepší.

Pedrito

A nebudeš mlít blbě...
To jsem, neb nohama se dotýkám Země. Ale jinak jsem se tě ptal, jak se to dělá, spojit se s Ra. A mít s ním satsang. Ani prd z tebe nevypadlo.