Čakry a svět

Založil Pedrito, 2025-04-14 09:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: honzam kdy Dnes v 11:59
Citace od: Zdeněk kdy Dnes v 11:54Je to tak. Ty musíš mít svatou trpělivost, s ním.

Je potřeba Pedrita očistit od Miroslavova působení a naučit ho znovu vnímat v ostatních lidech to lepší.

Tebe je to třeba naučit :)

honzam

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:19To jsem, neb nohama se dotýkám Země. Ale jinak jsem se tě ptal, jak se to dělá, spojit se s Ra. A mít s ním satsang. Ani prd z tebe nevypadlo.

Ty si asi představuješ, že lidi jsou takové automaty, do kterých hodíš korunu a vypadne sladkost. Raději si přečti Bibli, tam se píše o házení perel.

honzam

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:22
Citace od: honzam kdy Dnes v 11:59
Citace od: Zdeněk kdy Dnes v 11:54Je to tak. Ty musíš mít svatou trpělivost, s ním.

Je potřeba Pedrita očistit od Miroslavova působení a naučit ho znovu vnímat v ostatních lidech to lepší.

Tebe je to třeba naučit :)

Co z Tebe vypadne za další moudro?

Pedrito

Mám to na tričku :)

honzam

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:30Mám to na tričku :)
To je ta povrchnost, o které psal Zdeněk.

Pedrito

Citace od: honzam kdy Dnes v 12:23
Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:19To jsem, neb nohama se dotýkám Země. Ale jinak jsem se tě ptal, jak se to dělá, spojit se s Ra. A mít s ním satsang. Ani prd z tebe nevypadlo.

Ty si asi představuješ, že lidi jsou takové automaty, do kterých hodíš korunu a vypadne sladkost. Raději si přečti Bibli, tam se píše o házení perel.
Z krajiny mého těla
písnička vyletěla
jak bílá holubice
jak pohlednice z děla...

Povrchnost miluju, je v ní odražena hloubka.

Pedrito

Citace od: honzam kdy Dnes v 12:31
Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:30Mám to na tričku :)
To je ta povrchnost, o které psal Zdeněk.
Jen bobek pro páprdy.

honzam

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:37Z krajiny mého těla
písnička vyletěla
jak bílá holubice
jak pohlednice z děla...

Leží myška v rohu,
v pastičce má nohu.
Leží tiše, občas pípne,
stejně, ale brzy chcípne.

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:19Ale jinak jsem se tě ptal, jak se to dělá, spojit se s Ra. A mít s ním satsang. Ani prd z tebe nevypadlo.
Já se s ním vůbec nespojuju. Tak jako se s Buddhou nespojuju. Ani mě to nikdy nenapadlo. Ti jebe?

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:37Povrchnost miluju, je v ní odražena hloubka.
Jo, jo, tak jako se na chmatákovi odráží poctivost. Miluje podvádění a krade poctivě.

Tfuj.

Pedrito

Kam jsem se to vyskyt!

Daro, vysvětli jim to, já už na to nemám nervy!

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 13:24Kam jsem se to vyskyt!

Jen se neschovávej za Daru, jak malé dítě. Před Pravdou neutečeš!

durodara

Citace od: honzam kdy Dnes v 13:14
Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:37Z krajiny mého těla
písnička vyletěla
jak bílá holubice
jak pohlednice z děla...

Leží myška v rohu,
v pastičce má nohu.
Leží tiše, občas pípne,
stejně, ale brzy chcípne.

Být na tvém místě, myši bych nepodceňoval...

Země totiž neměla být zničena, a proto ji myši musely zainvestovat znovu (ano, myši, jelikož to ony vytvořily Zemi aby nás zkoumaly a přišly na otázku, která má odpověď "42", což jim poradila Hlubina).

Právě myši byla ta rasa multidimenzionálních bytostí, která vytvořila Hlubinu a přeměnily se, aby člověku nebyly tak nápadné. Myši tedy v záchvatu zoufalosti chtěly Arthurův mozek pro lepší zkoumání a rychlejší získání odpovědí.

durodara

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 13:24Kam jsem se to vyskyt!

Klidně:

Už na vás nemá nervy...

-----

Ale po pravdě, stavět "kosmogonii RA"  na vysloveně fantaskních výkřicích zvaných "channeling", kdy vlastně ani nikdo netuší, ve které části podvědomí se médiu odpovědi rodí, natož aby bylo zřejmé, že to vůbec odpovědi jsou, mi zase nepřijde až tak bezpečné...
To už i ta Miroslavova Allatra (taky v podstatě jen "channeling") má alespoň Šambhalu, o které je sem a tam zmínka...

honzam

Citace od: durodara kdy Dnes v 15:16Být na tvém místě, myši bych nepodceňoval...

Země totiž neměla být zničena, a proto ji myši musely zainvestovat znovu (ano, myši, jelikož to ony vytvořily Zemi aby nás zkoumaly a přišly na otázku, která má odpověď "42", což jim poradila Hlubina).

Právě myši byla ta rasa multidimenzionálních bytostí, která vytvořila Hlubinu a přeměnily se, aby člověku nebyly tak nápadné. Myši tedy v záchvatu zoufalosti chtěly Arthurův mozek pro lepší zkoumání a rychlejší získání odpovědí.

Pratchetta nemůžeš brát jako relevantní zdroj informací. To je stejné, jako bych se tu oháněl Egyptskou knihou mrtvých a říkal, že Ra je kočka Mau.

https://www.pastorace.cz/texty/knihovna/5-symbolika-cisel-v-intervalu-12-1001

Citace42
má svůj původ zřetelně v Egyptě. Celý Egypt byl totiž odedávna rozdělen na Horní (od jižních, súdánských hranic, až po Memfis) a dolní (hlavně nilskou deltu). Horní Egypt se dělil na 22 žup, Dolní na 20 žup. Každá župa měla své božstvo pro živé a své božstvo pro mrtvé. Božstva pro živé se během egyptských dějin všelijak proměňovala a ztotožňovala, takže původní počet 42 bohů nebyl zachován. Zato ze župních božstev pro mrtvé povstalo časem kolegium bohů, které fungovalo jako jakási porota nebo sbor přísedících při podsvětním soudu mrtvých. Tak se číslo 42 stalo číslem podsvětním. Jeho neblahý ráz ukazují i některé biblické výskyty: Při vyvraždění omrijovské dynastie bylo pobito 42 bratrů krále Ochoziáše u cisterny (2Kr 10,14), Ochoziáš sám nastoupil na trůn ve 42 letech a hned o rok později byl zabit (2Pa 22,2). Medvědice roztrhaly 42 dětí (2Kr 2,24) a město svaté, Jeruzalém, bude tlačeno pohany 42 měsíců. Zde ovšem může hrát roli i jiná okolnost; 42 měsíců je tři a půl roku, tedy jakási "přelomená sedma", která se vrací v bibli častěji jako období hladu a zhouby (L 4,25; Jak 5,17 srov. 1Kr 18,1). V Kralickém sumáři k Nu 33 stojí psáno "Čtyřidcatero a dvoje ležení synů Izraelských, k zemi zaslíbené táhnoucích" (Nu 33,3-49). Tím se doba putování pouští nepřímo označuje jako čas, kdy poutníkům stále hrozila záhuba. - 42 lze ovšem rozložit různě. Nejen 22 + 20 (egyptských žup) či 3 x 12 + 6 (měsíců jako půlka sedmiletí), nýbrž i 3 x 14 - pokolení totiž od Abrahama po Krista (Mt 1,17). Zdá se však, že toto poslední místo u Mt s neblahou symbolikou čísla 42 nesouvisí, že je spíše jen zesílenou, totiž zdvojeně ztrojenou šťastnou sedmou; však se tam u Mt také neříká "čtyřicet dvě pokolení", nýbrž "třikrát čtrnáct". Tato zdánlivá nesrovnalost nám může být užitečným napomenutím, že totéž číslo může v různých souvislostech vyjadřovat něco jiného.

Číslo 42 viz také kniha Zjevení kapitoly 12 a 13