Channelig x telepatická komunikace

Založil Petra, 2025-04-20 10:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Fakt nevím k čemu to je pro sebepoznání dobré. Hledat se někde v daleké galaxii? Vždyť je to odchod od tady a teď.

Anebo člověk žije někde ve hvězdách, takže se tím vlastně vrací domů, když Zemi nepokládá za domov?

Třeba někde v Orionu je podobnej týpek a hledá jinou Zemi než tu svou, tak si říká, jo tam, tam to žije...

Zdeněk

Citace od: Petra kdy 2025-04-21 02:52
Citace od: durodara kdy 2025-04-20 11:07Já tam vidím zásadní věc tu, že channeling je vždy orientovaný na osobu při bdělém vědomí, narozdíl od Cayceho, kdy on byl skutečně médiem (nebyl u toho "channelování" v bdělém stavu), a to až v rovině spiritismu...

U Cayceho bylo zajimavé, že to, co z něho mluvilo v tom mediálním spánku, bylo - ze začátku - v rozporu s jeho přesvědčením v normálním bdělém stavu.
Zajímavé je tvrzení Ra, že skrze Edgara Cayceho nepromlouvala žádná entita. Ale že použil bránu do inteligentního nekonečna.
Byl to tedy zřejmě tzv. Poutník, entita, která se z nějakého důvodu inkarnuje na Zem z vyšších sfér/hustot.
Během spánku však byly někdy jeho schopnosti dotazujícím se zneužívány, tak ustanovil jen jednu osobu (myslím že to byla jeho žena), která se ho mohla během transu tázat.

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 04:05Fakt nevím k čemu to je pro sebepoznání dobré.

Fakt nevím k čemu to je pro sebepoznání dobré. Hledat se někde v daleké galaxii? Vždyť je to odchod od tady a teď.

Anebo člověk žije někde ve hvězdách, takže se tím vlastně vrací domů, když Zemi nepokládá za domov?

Třeba někde v Orionu je podobnej týpek a hledá jinou Zemi než tu svou, tak si říká, jo tam, tam to žije...

Možná právě ta připoutanost k Zemi brání v Poznání.

Podle Joganandy jsme vesmírnými poutníky a nemáme se vázat na jednu planetu.  :)

Pedrito

Citace od: Petra kdy 2025-04-21 06:23
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 04:05Fakt nevím k čemu to je pro sebepoznání dobré.

Možná právě ta připoutanost k Zemi brání v Poznání.

Podle Joganandy jsme vesmírnými poutníky a nemáme se vázat na jednu planetu.  :)
Někde jsem slyšel, "Hlava v oblacích , ale nohy pevně na Zemi."

Pedrito

Nelze se vázat k planetě i když je Matkou, na které jsi se zrodila. Ona ti jen dává oporu pro tvá chodidla. Vždy je s tebou a navždy tě obejímá svou atmosférou. Ale v myšlenkách tě nepoutá... Ukazuje ti Slunko a nespočet hvězd.

honzam

https://www.dvojklik.cz/saferkidsonline/trollove-v-temnych-zakoutich-internetu-jak-je-porazit-jako-v-pohadkach/

CitaceCo dělat, když narazíte na příspěvek od trolla?

Základním krédem je nekrmit trolly. Troll stojí o pozornost, jakákoliv reakce na něj teda jen přilévá olej do ohně. Konstruktivní argumenty nemají smysl, trollové diskutovat nechtějí.

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 04:05Fakt nevím k čemu to je pro sebepoznání dobré. Hledat se někde v daleké galaxii? Vždyť je to odchod od tady a teď.

Troll obvykle položí nějaké otázky, ale nedělá to z důvodu, že hledá odpověď. Jeho cílem je znejistit potenciální oběti a rozbít jim téma, které se mu nelíbí, a kterým opovrhuje. Vysvětlování je v tomhle případě chybou, která Trollovi dává další prostor rozjíždět své hrátky a postupně ničit poklidně rozjeté téma. Většinou to dělá zesměšňováním jako například nepřímým přirovnáním obětí k něčemu legračnímu. Hloupý troll třeba k "pitomci", chytřejší třeba "k týpkovi z Orionu". Úmysl je stejný. Posmívat se a cíleně ničit téma, která ostatní zajímá a přijde jim přínosné.

Paradoxy

S chanelingem nemám žádné zkušenosti. Může to být buď z podvědomí, kdy člověk vlastně se sebou takhle nepřímo komunikuje. Nebo mě napadla prostě telepatie. Asi to má pro každého svůj vlastní smysl- osobní.

Asi je dobrý vždy zapojit rozum a cit.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-04-21 08:56https://www.dvojklik.cz/saferkidsonline/trollove-v-temnych-zakoutich-internetu-jak-je-porazit-jako-v-pohadkach/

CitaceCo dělat, když narazíte na příspěvek od trolla?

Základním krédem je nekrmit trolly. Troll stojí o pozornost, jakákoliv reakce na něj teda jen přilévá olej do ohně. Konstruktivní argumenty nemají smysl, trollové diskutovat nechtějí.

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 04:05Fakt nevím k čemu to je pro sebepoznání dobré. Hledat se někde v daleké galaxii? Vždyť je to odchod od tady a teď.

Troll obvykle položí nějaké otázky, ale nedělá to z důvodu, že hledá odpověď. Jeho cílem je znejistit potenciální oběti a rozbít jim téma, které se mu nelíbí, a kterým opovrhuje. Vysvětlování je v tomhle případě chybou, která Trollovi dává další prostor rozjíždět své hrátky a postupně ničit poklidně rozjeté téma. Většinou to dělá zesměšňováním jako například nepřímým přirovnáním obětí k něčemu legračnímu. Hloupý troll třeba k "pitomci", chytřejší třeba "k týpkovi z Orionu". Úmysl je stejný. Posmívat se a cíleně ničit téma, která ostatní zajímá a přijde jim přínosné.

Úmysl je buď bezelstný anebo nějak zabarvený. Ty jsi týpek tady a je týpek v Orionu, nebo v Andromedě... Co je vám společné, že jste v jednom kosmu. Jste jeden Vesmír.

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 08:32Nelze se vázat k planetě i když je Matkou, na které jsi se zrodila. Ona ti jen dává oporu pro tvá chodidla. Vždy je s tebou a navždy tě obejímá svou atmosférou. Ale v myšlenkách tě nepoutá... Ukazuje ti Slunko a nespočet hvězd.

Tak si to představuješ ty, Pedrito. A jak si to pěkně projektuješ do mne, mi připomíná Janu.

Mám to úplně jinak, ale vůbec by mne nenapadlo tvrdit, že ty to proto musíš mít taky tak.

U mne to hodně odpovídá tomu, jak to popisuje Nisargadatta. Odpovídá to mé zkušenosti.  :)

Petra

Citace od: honzam kdy 2025-04-21 08:56Troll obvykle položí nějaké otázky, ale nedělá to z důvodu, že hledá odpověď. Jeho cílem je znejistit potenciální oběti a rozbít jim téma, které se mu nelíbí, a kterým opovrhuje.

Nevím, jestli to dělá troll, ale dělají to lidé, kteří mají problém s pohledem jiných lidí. Místo aby napsali - já to vidím jinak - tak začnou tvrdit, že to vidíš špatně, protože oni to vidí takto a tudíž samozřejmě správně.

Proto tak obdivuji Poltikoviče, je fakt vyjímečný.

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 09:51Úmysl je buď bezelstný anebo nějak zabarvený. Ty jsi týpek tady a je týpek v Orionu, nebo v Andromedě... Co je vám společné, že jste v jednom kosmu. Jste jeden Vesmír.

Máš samozřejmě právo na svůj názor, Pedrito. Ale pokud ho začneš prosazovat jako jediný správný, tak si nezadáš s Janou.

Pedrito

Citace od: Petra kdy 2025-04-21 10:18
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 09:51Úmysl je buď bezelstný anebo nějak zabarvený. Ty jsi týpek tady a je týpek v Orionu, nebo v Andromedě... Co je vám společné, že jste v jednom kosmu. Jste jeden Vesmír.

Máš samozřejmě právo na svůj názor, Pedrito. Ale pokud ho začneš prosazovat jako jediný správný, tak si nezadáš s Janou.
Takže který názor je správný, tvůj, jety, nebo můj, nebo svatýho dyndy?

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 10:22Takže který názor je správný, tvůj, jety, nebo můj, nebo svatýho dyndy?

Každý má pro sebe svůj správný názor. Tvůj názor je správný pro tebe, můj je správný pro mne.  :)

Pedrito

Citace od: Petra kdy 2025-04-21 10:34
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 10:22Takže který názor je správný, tvůj, jety, nebo můj, nebo svatýho dyndy?

Každý má pro sebe svůj správný názor. Tvůj názor je správný pro tebe, můj je správný pro mne.  :)
No a prosazuje ho tu někdo jako nejvyšší? Stylem přijmi, nebo lože pekelné?

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 10:39
Citace od: Petra kdy 2025-04-21 10:34

No a prosazuje ho tu někdo jako nejvyšší? Stylem přijmi, nebo lože pekelné?
A co třeba svým způsobem Miroslav?
Tak ano, nehovoří o lóži pekelném, to není jeho styl. :)