Channelig x telepatická komunikace

Založil Petra, 2025-04-20 10:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

Petra

Citace od: durodara kdy 2025-04-20 10:14
Citace od: Petra kdy 2025-04-20 09:24
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-20 06:12Soráč Zdenku, hledal jsem toho Ra a nenašel... Jen jsem si s nim chtěl pokecat. Ale v celym vesmíru po něm sni slechu.

Asi nemá zajem si s tebou pokecat. Při tvém postoji k němu mne to moc neudivuje.

RA Channeling auf Deutsch

A... - a tebou si RA povídá?

Myslím, že Ra si nepovídá. Akorát je možné ho chanelovat.

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-20 10:29
Citace od: durodara kdy 2025-04-20 10:14
Citace od: Petra kdy 2025-04-20 09:24
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-20 06:12Soráč Zdenku, hledal jsem toho Ra a nenašel... Jen jsem si s nim chtěl pokecat. Ale v celym vesmíru po něm sni slechu.

Asi nemá zajem si s tebou pokecat. Při tvém postoji k němu mne to moc neudivuje.

RA Channeling auf Deutsch

A... - a tebou si RA povídá?

Myslím, že Ra si nepovídá. Akorát je možné ho chanelovat.

Mně vždy zajímalo, z jaké hloubky podvědomí ta slova vycházejí. Za poslední roky se vyrojilo plno osob, nahrazující, například výklady tarotu výklady channelingových myšlenek. Zajímavé...

Petra

Channeling je podle mne to, když se někdo stane mediem pro jinou bytost - netělesnou - prostě, která nemá na zemi fyzické tělo. Tímto způsobem fungovali a fungují tzv. orákula.

Viliam Poltikovič, Pomoc neviditelných - himálajská orákula

Např. já bych nikdy nechtěla být mediem/orákulem pro jinou bytost, to vnitřně cítím. Zřejmě k tomu nejsem správně utvořená.

Jedním z nejznámnějších medii byl Edgar Cayce.

Edgar Cayce - nejznámější jasnovidec Ameriky (dokument)

Petra

Citace od: Petra kdy 2025-04-20 10:57Channeling je podle mne to, když se někdo stane mediem pro jinou bytost - netělesnou - prostě, která nemá na zemi fyzické tělo.

Samozřejmě se může jednat o různé bytosti. Některé mohou být hodně duchovně vyspělé, jiné méně a některým jde jen o vliv na osoby na zemi, mít nad nimi moc.

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-20 11:01
Citace od: Petra kdy 2025-04-20 10:57Channeling je podle mne to, když se někdo stane mediem pro jinou bytost - netělesnou - prostě, která nemá na zemi fyzické tělo.

Samozřejmě se může jednat o různé bytosti. Některé mohou být hodně duchovně vyspělé, jiné méně a některým jde jen o vliv na osoby na zemi, mít nad nimi moc.

Já tam vidím zásadní věc tu, že channeling je vždy orientovaný na osobu při bdělém vědomí, narozdíl od Cayceho, kdy on byl skutečně médiem (nebyl u toho "channelování" v bdělém stavu), a to až v rovině spiritismu...

Přesto ta otázka "odkud" není ani v žádném z obou směrů, zodpovězena.

Paradoxy

Odkud se berou myšlenky v bdělém stavu?

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-20 11:15Odkud se berou myšlenky v bdělém stavu?

Ta otázka cílí na "cizí myšlenky", ty "vlastní" vychází z pozornosti a její projekce do (více či méně) "bdělé" mysli.

Petra

Citace od: durodara kdy 2025-04-20 11:07Já tam vidím zásadní věc tu, že channeling je vždy orientovaný na osobu při bdělém vědomí,

Pokud vím, tak se medium vždy musí před channelingem dostat do jakéhosi stavu transu - takže to pro mne není to, čemu se říká bdělé vědomí. Poltikovič to u orákul popisuje tak, že bdělé vědomí osoby musí odstoupit/ustoupit "stranou", aby vědomí jiné bytosti mohlo vstoupit.

Zdeněk

Citace od: Petra kdy 2025-04-20 10:57Např. já bych nikdy nechtěla být mediem/orákulem pro jinou bytost, to vnitřně cítím. Zřejmě k tomu nejsem správně utvořená.
Já k tomu mám odpor.
Jednou mi brácha navrhnul, že nějaká jeho známá umí diagnostikovat na dálku. Fakt je prej dobrá. Tak jo, proč ne.
A pak bráchovi řekla, že jsem jí nikam nepustil.
Pamatuju si že jsem měl v tu dobu v noci sen, byla noc, vzal jsem lopatu a praštil s ní někoho přes hlavu. Lehnul, koukal jsem na něj, mrtvej asi. Docela mě překvapilo, že jsem necítil žádné výčitky svědomí. :)

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-20 11:32
Citace od: durodara kdy 2025-04-20 11:07Já tam vidím zásadní věc tu, že channeling je vždy orientovaný na osobu při bdělém vědomí,

Pokud vím, tak se medium vždy musí před channelingem dostat do jakéhosi stavu transu - takže to pro mne není to, čemu se říká bdělé vědomí. Poltikovič to u orákul popisuje tak, že bdělé vědomí osoby musí odstoupit/ustoupit "stranou", aby vědomí jiné bytosti mohlo vstoupit.

Poltikovič to popisuje srozumitelně, ale na tu otázku neodpovídá.

Jsou média, která hovoří svým rodným jazykem v situaci, kdy jimi "zprovozněná komunikace" je vedena s osobou tento jazyk neznající, a naopak jsou média, která plynně užívají jazyk "zprovozněné komunikace", který ale sama neznají.

Petra

Telepatická komunikace s netělesnou bytostí/netělesnými bytostmi je jiná. Odehrává se při normálním bdělém vědomí a dá se při ní "povídat". Mohou se klást otázky. Odpovědi nejsou v žádné řeči - ale dají se "přeložit" do běžné řeči.

Pokud vím, tak při channelingu se medium samo nemůže na nic ptát, slouží jen jako "kanál". Ptát se mohou jiné přítomné osoby a netělesná bytost jim přes medium může odpovídat.

Petra

Citace od: durodara kdy 2025-04-20 11:40
Citace od: Petra kdy 2025-04-20 11:32Pokud vím, tak se medium vždy musí před channelingem dostat do jakéhosi stavu transu - takže to pro mne není to, čemu se říká bdělé vědomí. Poltikovič to u orákul popisuje tak, že bdělé vědomí osoby musí odstoupit/ustoupit "stranou", aby vědomí jiné bytosti mohlo vstoupit.

Protože v něm ta otázka vůbec nevzniká. Odpověd je pro něj jasná - přichází to odjinud.  :)

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-20 11:23
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-20 11:15Odkud se berou myšlenky v bdělém stavu?

Ta otázka cílí na "cizí myšlenky", ty "vlastní" vychází z pozornosti a její projekce do (více či méně) "bdělé" mysli.
Díky, ta otázka cílila celkově prostě na myšlenky.

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-20 11:43Telepatická komunikace s netělesnou bytostí/netělesnými bytostmi je jiná. Odehrává se při normálním bdělém vědomí a dá se při ní "povídat". Mohou se klást otázky. Odpovědi nejsou v žádné řeči - ale dají se "přeložit" do běžné řeči.

Pokud vím, tak při channelingu se medium samo nemůže na nic ptát, slouží jen jako "kanál". Ptát se mohou jiné přítomné osoby a netělesná bytost jim přes medium může odpovídat.

Není to tak vždy. Ve stavu nebdělém to samozřejmě nejde, ale u těch bdělých to je téměř rutinní záležitost, ptát se přímo...

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-20 11:45
Citace od: durodara kdy 2025-04-20 11:40
Citace od: Petra kdy 2025-04-20 11:32Pokud vím, tak se medium vždy musí před channelingem dostat do jakéhosi stavu transu - takže to pro mne není to, čemu se říká bdělé vědomí. Poltikovič to u orákul popisuje tak, že bdělé vědomí osoby musí odstoupit/ustoupit "stranou", aby vědomí jiné bytosti mohlo vstoupit.

Protože v něm ta otázka vůbec nevzniká. Odpověd je pro něj jasná - přichází to odjinud.  :)

U Viliama je to jasné, vychází ze zkušeností se šamany, ale u jiných? Třeba u těch kartářek? U nich to tak jednoduché není.