Channelig x telepatická komunikace

Založil Petra, 2025-04-20 10:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Paradoxy

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-21 11:11
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-21 10:59Zdendo, u tebe mě těší, že channeling nebereš jako dogma. Ale ti, kteří na něm fakt ujíždějí, maj velkej problém.
Já vim. Ale snažím se vypátrat, jak je to mezi Miroslavem a Pedritem. :)

Už jsem z Pedrita vymámil (ačkoli mi tuhle moji zásluhu upírá), že se s Miroslavem scházejí.

No a na pozadí téhle zápletky se dají objevit další zajímavé skutečnosti (např. Petra mi velmi pomohla tím, že mě upozornila na nesrovnalosti v mém uvažování).

Tady je vidět, jak je super, že si navzájem věci ,,zviditelňujeme,,. Mě k tomu, jak jsi přijel z Indie a lidi tě  vnímali jinak, napadlo to, že jsi z toho byl zklamaný a tím zklamáním ses zpokornil, ale to jen vařím z vody, jak to bylo víš jen ty sám.

Petra

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-04-21 15:31No ono počkejte.Učeni, resp.Vedy bylo předáno zřécům také pomocí channelingu.
To máte pěšky jako za vozem.
Já jsem měl jeden a to byl prý Išvara, ten teda byl rafinovanej a nedal se vidět.
A jednou jsem vyhodil strašidlo a to se dostalo až do ložnice.
Ale zase to nemělo obličej, to je pak těžká práce.no
Takže sí z toho nic nedělejte.

https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9dy

Védy

Védy přechovávali bráhmani tak, že je předávali v ústní podobě z pokolení na pokolení. Většina hymnů jsou obětní a oslavné chvalozpěvy adresované různým bohům. Tyto hymnické písně a způsob provádění obětí, které je doprovázely, jsou považovány za něco, co lidem vnukli prostřednictvím svatých zřeců (ršiů) samotní bohové, aby lidi poučili, jak je správně uctívat. K tomu, aby v nich i při absenci jakéhokoli písemného záznamu nedošlo ani k sebemenším změnám, vytvořili složitý a důmyslný systém jejich uchovávání výhradně ústním podáním (časoměrný verš a védská metrika), jimž vděčíme za to, že se nám védské texty dochovaly až do svého mnohem pozdějšího písemného zaznamenání naprosto věrně a bez jakékoli obsahové, jazykové nebo fonetické změny.

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 20:20To nebyla, nebylo by vůbec nic myslitelné, protože by tu nebyla ani noha. Nebyla by ani advaita, channegeling, meditace, satori, individualita ani její rozpouštění... Stejně jak před dávnými časy a i po nich.

Tak si to lidé představují bez duchovních zkušeností. Moji synové, kteří se nikdy nezabývali duchovnem, by o tom mluvili stejně jako ty. Neberu jim to a tobě samozřejmě taky ne. Každý má právo na svůj názor... :)

Zdeněk

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-21 20:28Tady je vidět, jak je super, že si navzájem věci ,,zviditelňujeme,,. Mě k tomu, jak jsi přijel z Indie a lidi tě  vnímali jinak, napadlo to, že jsi z toho byl zklamaný a tím zklamáním ses zpokornil, ale to jen vařím z vody, jak to bylo víš jen ty sám.
Přijel jsem z Barmy po 2 měsících v klášteře, kde jsem vydržel jenom proto, že moje mysl byla oklamána. V Barmě je jen hínajána, což je podřadný buddhizmus, pro blbé. Vyšší je mahájána a vůbec nejchytřejší je vadžrajána. Taky jsem to dával matnějším mnichům v ev. diskuzích patřičně najevo, uznale pak pokyvovali hlavou "Hmm, western thinking", bez jakékoli ironie.

Ale zas takový blbec jsem nebyl, abych po návratu nezaregistroval, že už nepotřebuju chlastat a zabít se. A že se na mě dívají lidé nějak nezvykle. A tak jsem se stal hínajánistou. S tím, že není možné přesvědčit tu miliardu (nebo kolik) mahajánistů a tady populárních vadžrajánistů, protože jejich mysl prostě nebyla oklamána.

Bizarní příběh, no.

Pedrito

Citace od: Petra kdy 2025-04-21 20:36
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-21 20:20To nebyla, nebylo by vůbec nic myslitelné, protože by tu nebyla ani noha. Nebyla by ani advaita, channegeling, meditace, satori, individualita ani její rozpouštění... Stejně jak před dávnými časy a i po nich.

Tak si to lidé představují bez duchovních zkušeností. Moji synové, kteří se nikdy nezabývali duchovnem, by o tom mluvili stejně jako ty. Neberu jim to a tobě samozřejmě taky ne. Každý má právo na svůj názor... :)
Nojo, to víš, my ateisti... Holt si budem muset počkat na tu Brahmovu noc :)

Pedrito

Tak jsem se nad tím channelingem zastavil. V mém pojetí je to krok do "nadvědomí" A ono má hodně sfér. Jak jsem řek, Polina to měla přirozeně a byla s tím vyrovnaná. Občas jí to "vytáhlo" do nějaké té sféry a viděla, co se běžně nevidí. Myslím že Honzam to má trochu podobně, ale zas jiná "dimenze". U mě je to tak, že mezi podvědomím a nadvědomím vnímám vědomí. A neláká mě to "ven". Prostě každý to má jinak. Důležitý je, že mu to vyhovuje a neškodí... Vše je ve vývoji.

Paradoxy

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-22 05:58
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-21 20:28Tady je vidět, jak je super, že si navzájem věci ,,zviditelňujeme,,. Mě k tomu, jak jsi přijel z Indie a lidi tě  vnímali jinak, napadlo to, že jsi z toho byl zklamaný a tím zklamáním ses zpokornil, ale to jen vařím z vody, jak to bylo víš jen ty sám.
Přijel jsem z Barmy po 2 měsících v klášteře, kde jsem vydržel jenom proto, že moje mysl byla oklamána. V Barmě je jen hínajána, což je podřadný buddhizmus, pro blbé. Vyšší je mahájána a vůbec nejchytřejší je vadžrajána. Taky jsem to dával matnějším mnichům v ev. diskuzích patřičně najevo, uznale pak pokyvovali hlavou "Hmm, western thinking", bez jakékoli ironie.

Ale zas takový blbec jsem nebyl, abych po návratu nezaregistroval, že už nepotřebuju chlastat a zabít se. A že se na mě dívají lidé nějak nezvykle. A tak jsem se stal hínajánistou. S tím, že není možné přesvědčit tu miliardu (nebo kolik) mahajánistů a tady populárních vadžrajánistů, protože jejich mysl prostě nebyla oklamána.

Bizarní příběh, no.
Je fajn, že tě to odsunulo od chlastu a touhy umřít. Já spoustě věcem vůbec nerozumím, nebo jen okrajově. Kolikrát tu někdo zmíní nějaké školy a já vůbec nevím, o co jde.

Petra

Eduard Tomáš vyprávěl, že se jednou načas stal Ramanou. Že ho v sobě cítil natolik, až se jím stal. Snad to najdu, kde o tom mluví.

Salmo1cz

Včetně Ramanovo vousatého strniště.
Jak se tyhle záležitostí projevují až v tělesné schránce je neuvěřitelné.
Že to nemá vliv?To víš že jo.
Smích.

Pedrito

Jj, fousní střih/nestřih, to je chlapíkovo vizitka. :smiley_beard:
Indiáni si prý fousy vytrhávali... Indové je nechávali volně rašit.
Jinde se všelijak holili a ostřihávali. A v moderní éře asi jak kdo.
Kdoví jak je to na jiných planetách :smiley_whistle:

Pedrito

Tak jsem trochu prolít, co o tom Abrahams šlo za debatu na Inspiruj

http://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=42&t=980&start=40

kde Polina (Alaja) napsala:

"Chanelingové tentonoc jsem dvakrát sledovala v devadesátých letech v Praze na veřejných přednáškách J.Chvátala. Byla to v těch časech jakási duchovně módní záležitost, či co. A když jsem zjistila, že ti "duchové", kterými ústy mluvil, toho vědí jen přesně tolik, co ví o daném tématu sám přednášející, ztratila tato duchovní disciplína pro mne veškeré mystické kouzlo.  :lol:

A když jsem se později dostala k internetu a našla na něm Havelkovy chanelingové stránky - třeba rozhovory s nenarozeným dítětem - tak jsem si to jen přečetla, pokrčila rameny a šla raději o internetovou stránku dál...."

No vidíte, a já měl za to, že na to trochu byla. Ale u ní šlo zřejmě o něco jinšího :)

Salmo1cz

Přesně tak.
Jelikož Alaja byla skutečně pilná studentka tak její vyjádření sedělo.

Nebylo tam nic dalšího nebo nového co bych nevěděla.

Miroslav

S tím Romanem Pálkou (Intago), kterého jsem tu zmiňovali jsme se v mládí kamarádili, zkoušel všechno možné,i Krishnamurtiho až narazil na ten channelling. Zajímavé bylo, že ten jeho Mistr, který ho vedl a popisovat celou hierarchii dosažení se všemi detaily - řekl mu kde Roman se nachází a té vyšší úrovně že dosáhne až za pět životů atd. a asi za měsíc mi Roman referoval, že už té úrovně dosáhl.  :)  a podobné fantasmagorie oděné do různých detailů podobně jako jsou ty entity, paprsky a pod. u RA
Založil pak kroužek channellingařů, kteří "tvrdě" pracovali, a tam se začalo projevovat u jednoho to, co jsem zmiňoval, že začal mít strach neposlechnout svého Mistra, který mu mimo jiné dával pokyny i ve hmotném světě, protože, když ho neposlechl, tak třeba zakopl a hodně se zranil.

Roman mi jednou říkal něco ve smyslu, "Proč stále padám z těch dosažených výšin?" tak jsem mu na to řekl jak je mým zvykem "Protože pořád někom lezeš"

On mne z nějakého záhadného důvodu bral jako autoritu a domníval se na základě sdělení z channelingu, že jsem byl v minulém životě Gustav Meyring.

Co mi bylo hned jasné o původu těchto fantazií - to že ti Mistři byly vždy vyjádřením sebestředných ambicí dovedených do "božských" rozměrů, hierarchií, souhvězdí, detailů, termínů. Prostě svaté, dokonalé, atd. ego.
Říkal jsem tomu zdroji "fantasmagorická složka mysli".

Salmo1cz

Tak,tak.
Přečíst můžeme každý co hrdlo ráčí, resp.oči ráčí.
Ale nakonec každý musí kráčet po svých nohách.

Nejlépe to vyjádřil právě Eduard Tomáš.
Je to největší dobrodružství života...
A dodnes mám husinu když ta slova slyším.

Salmo1cz

U těch prvních zřéců se mluví o channelingu.Ovšem je potřeba rozlišit co je channeling a co vnuknutí.
Vvnuknutí je takové tajemné slovo.Ráno moudřejší večera je také po vnuknutí.
Tedy nejedná se o channeling ve smyslu slova, ale o třetí oko.
Je to intuice na podkladu znalostí a vnímání.