Co by měl honzam udělat

Založil honzam, 2025-04-20 17:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

durodara

Kdybys byl ochoten pojmout souvislosti, a opravdu chtěl "pomoci", vyjít vstříc, stálo by určitě za to zkusit pochopit na co Honzam reaguje, a podle vzoru - chceš-li pomoci světu, pomož prve sám sobě (aka "břevno v oku svém"), případně - chceš-li měnit svět, změň nejprve sám sebe.

Pokud přestane tvá provokativní forma (je možné, že si ji zatím neuvědomuješ - ale právě to je to "pole" pro tvé "činy"), přestane i reakční forma Homnzama.

honzam

Citace od: Petra kdy 2025-04-20 19:23
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-20 18:08Tak Honzame, co máš za problém?
Víš to, nebo s tím zo zjistit chceš pomoci?

Honzam problém nemá. Nevyřešené problémy mají ti, co se na jeho provokace - návnady - nechají chytit a začnou se agresivně a vulgárně hádat. To nemá s duchovností nic společného. Honzam jim tak ukazuje, jak moc jsou od opravdové duchovnosti ještě vzdáleni.

Tohle není potřeba. Stačí, když mi napíšeš, co mám dělat, případně i nemám. Teď už vím, že čurák byl moc silná káva.

durodara

Honzam problém nemá. Nevyřešené problémy mají ti, co se na jeho provokace - návnady - nechají chytit a začnou se agresivně a vulgárně hádat. To nemá s duchovností nic společného. Honzam jim tak ukazuje, jak moc jsou od opravdové duchovnosti ještě vzdáleni.

Ldyby v tom nebyly cítit emoce samotného Honzama, máš na 100% pravdu. Pokud tam ale emoce Honzama cítit jsou, má problém i Honzam.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-20 19:26

Tohle není potřeba. Stačí, když mi napíšeš, co mám dělat, případně i nemám. Teď už vím, že čurák byl moc silná káva.

Naopak, tohle je pochopitelné u brahmačarjina, který žije v aktuálním světě, kde se lidé jsou - a hlavně děti - zabíjení pro zábavu, a dokonce i někdy jejich vlastníma rukama.

Někde to napětí vyhřeznout musí, jinak to člověka doslova také zabíjí.

(pokud neaplikuje speciální sublimační energetická cvičení)

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-20 19:25Kdybys byl ochoten pojmout souvislosti, a opravdu chtěl "pomoci", vyjít vstříc, stálo by určitě za to zkusit pochopit na co Honzam reaguje, a podle vzoru - chceš-li pomoci světu, pomož prve sám sobě (aka "břevno v oku svém"), případně - chceš-li měnit svět, změň nejprve sám sebe.

Pokud přestane tvá provokativní forma (je možné, že si ji zatím neuvědomuješ - ale právě to je to "pole" pro tvé "činy"), přestane i reakční forma Homnzama.

Je to krásně napsané, ale takhle to u narcistické poruchy nefunguje. Miroslav dle svých slov provokuje, aby se dověděl víc o druhých a viděl jejich reakce. Zároveň to považuje za jakousi formu terapie, kdy může jako "lékař duší" zazářit. Je to jeho výsostná dovednost. Teď se po bouřce vyčistil vzduch, ale teprve začalo jaro a letní bouřky budou hodně ostré.

Myslím si, že bude pokračovat, jen aby ukázal, že on je ten nejlepší. Žádný kompromis pro něho nemá smysl. To by bylo omezením jeho svobody "léčit".

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-20 19:28

Ldyby v tom nebyly cítit emoce samotného Honzama, máš na 100% pravdu. Pokud tam ale emoce Honzama cítit jsou, má problém i Honzam.

Z mého pohledu je hrozně zákeřný. Vadí mi, jak si dehonestaci druhých užívá.

durodara

Musíš ale přesně odhadnout, co máš v úmyslu "ještě dělat" a co už je pro tebe to tvé "tabu". Bez tvé vlastní osobní pozitivní motivace ti nebude fungovat nikdy nic.

Petra

Holt si je tím vyprovokoval - hlavně Pedrita, ten tě chtěl v té vulgárnosti zřejmě překonat.

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-20 19:38Musíš ale přesně odhadnout, co máš v úmyslu "ještě dělat" a co už je pro tebe to tvé "tabu". Bez tvé vlastní osobní pozitivní motivace ti nebude fungovat nikdy nic.

Pro mě je to instinktivní záležitost. Vidím, jak agresor útočí a reaguji tak, že se postavím na stranu napadeného. Není v tom žádný dlouhodobý plán.

honzam

Citace od: Petra kdy 2025-04-20 19:39Holt si je tím vyprovokoval - hlavně Pedrita, ten tě chtěl v té vulgárnosti zřejmě překonat.

To je v pohodě, alespoň se Miroslav rozepsal a bylo vidět, jak mu dělá dobře, když do mě začali další šít a bránit ho. Jak byl najednou na koni a mohl po mně šlapat. Ty jeho reakce jsou dobrá kazuistika. :)

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-20 19:37
Citace od: durodara kdy 2025-04-20 19:28

Z mého pohledu je hrozně zákeřný. Vadí mi, jak si dehonestaci druhých užívá.

To je to, co při pobytu u Eduarda si všimnout prostě musel - ale z mně neznámého důvodu jaksi nevšiml. A protože je v tomto "místě" jeho světa hluboká "díra", téměř pustina, je tomu "Tomášovského duchu" Chaty v Borku úplně cizí.

Zajímavé ale také je to, že na to reaguješ, a ještě více, jak bezhlavě reaguješ - a ani si neuvědomuješ, že to je právě to, co jeho nadmutost a pocit nadřazenosti jen posiluje. Kdybys naopak použil základy strategie komunikace s takovými, zjistil bys, že tebe to "neroztáčí", ale naopak jemu to tu energii nepřináší - a když v tom zvládneš tu strategii udržet delší dobu - ubírá to energii té jeho samolibosti...

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-20 19:45
Citace od: Petra kdy 2025-04-20 19:39Holt si je tím vyprovokoval - hlavně Pedrita, ten tě chtěl v té vulgárnosti zřejmě překonat.

To je v pohodě, alespoň se Miroslav rozepsal a bylo vidět, jak mu dělá dobře, když do mě začali další šít a bránit ho. Jak byl najednou na koni a mohl po mně šlapat. Ty jeho reakce jsou dobrá kazuistika. :)

Ano, je tragické, jak jeho charisma nadřazenosti na lidi okolo působí a sami mají nutkání tu jeho osobu chránit.

Petra

Citace od: honzam kdy 2025-04-20 19:42
Citace od: durodara kdy 2025-04-20 19:38Musíš ale přesně odhadnout, co máš v úmyslu "ještě dělat" a co už je pro tebe to tvé "tabu". Bez tvé vlastní osobní pozitivní motivace ti nebude fungovat nikdy nic.

Pro mě je to instinktivní záležitost. Vidím, jak agresor útočí a reaguji tak, že se postavím na stranu napadeného. Není v tom žádný dlouhodobý plán.

Přesně tak to u tebe vidím. Reaguješ spíš spontánně.

Během těch let, kdy se tady všichni poznáváme, jsi několikrát obdobným způsobem provokoval i mne. Nebylo to lehké, ale nechytla jsem se na tvé provokace - návnady. A ted už tě znám.  :)

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-20 19:50
Citace od: honzam kdy 2025-04-20 19:42

Přesně tak to u tebe vidím. Reaguješ spíš spontánně.

Během těch let, kdy se tady všichni poznáváme, jsi několikrát obdobným způsobem provokoval i mne. Nebylo to lehké, ale nechytla jsem se na tvé provokace - návnady. A ted už tě znám.  :)

Jenže to má tu vadu, že Miroslav s tou instinktivní reakcí počítá a vyžívá se v ní - často i úplně podvědomě, a všiml jsem si, že jsou situace, kdy i on sám je těmi svými automatickými reakcemi "tajně" udiven.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-04-20 19:20Takže Ti nevadí, když na Tebe budu reagovat svým vlastním pohledem?

Naopak, to jediné může být k něčemu dobré.