Recepty

Založil Pedrito, 2024-02-21 15:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

No to jsme zašli onehdy s kamarádem, na konci skalistého údolí Doubravky, do toho pověstnýho hostince na žranec. A já jak viděl v menu pštrosí vejce, měl jsem vybráno. Tak pak čumim jak pokerovej hráč, co mu do royal flushe chybí srdcový eso, když mi ztepilá číšnice, něco mezi Afroditou a Kalamity Jane, přinesla takovou masovou kouli s bramborama a vokurkou... Tak jsem utrousil suše, ty vole, vidíš to, co to dnes ti pštrosové snášej! Asi evoluce, prohodil Bedy naproti nad smažákem a znalecky si povysunul brejle. Afrodíta vyprskla smíchy, pánové budou asi gurmáni, hahahi.

No... Budu to s tim bramborákovym těstem muset vyzkoušet.

Pedrito

Nikdy to nezkoušejte! S tim vejcem v bramboráku. Teda, možná Pohlreich by to dal. Ale já si odrovnal pánev...

durodara

ty jsi zcela nepřekonatelný bohatýr...

Ten postup je buď vejce překlepnout do předpřipravené bramborové formy (může být i vyztužená rýžovým papírem) ve tvaru výsledného vejce, anebo uvařené oloupané vejce obalené bramborovým těstem...

V obou případech ale buď do trouby (předem "rozpálené", musí vzniknout "kůrka", jinak se to pomalým ten bramborový obal teplem rozpadne) anebo ponořit do oleje, tak asi 180 stupňů. Jde použít fritéza, u nás používáme tempuru...

Ale na normální pánvi... Jsi prostě bohatýr...

Salmo1cz

Pštrosí vejce je normálně sekaná nadívaná uvařenými vejci.Peče se to v troubě.
 ;)

Salmo1cz

Pro vegetariány by šlo udělat bramborové těsto z vařených brambor a do toho balit vařená vejce.Pomerně tuhé bramborové těsto!
Pečení ale zase v troubě.
Ke klasice to má daleko, ale když musíš tak musíš.
To se nedá nic dělat.
 :D

Petra

Pštrosí vejce bez masa

https://brno.rozhlas.cz/pstrosi-vejce-bez-masa-6457962

Tyhle jsou s cizrnou. Nevěděla jsem, co to je.

Aha, neříká se tomu taky humus? Brrr, hrozný název.  ;D

Pedrito

Citace od: durodara kdy 2025-03-31 08:52ty jsi zcela nepřekonatelný bohatýr...

Ten postup je buď vejce překlepnout do předpřipravené bramborové formy (může být i vyztužená rýžovým papírem) ve tvaru výsledného vejce, anebo uvařené oloupané vejce obalené bramborovým těstem...

V obou případech ale buď do trouby (předem "rozpálené", musí vzniknout "kůrka", jinak se to pomalým ten bramborový obal teplem rozpadne) anebo ponořit do oleje, tak asi 180 stupňů. Jde použít fritéza, u nás používáme tempuru...

Ale na normální pánvi... Jsi prostě bohatýr...
Jasně že jsem napřed uvařil vejce.. nejsem blbej. Ale došel mi olej, tak jsem trošku přilil z rybiček. Měl jsem ty vajčka obalený jako ze žurnálu. Ale začlo se to staršně připejkat.

Pedrito

Dle mě je to hlavně nedoladěností množství. No, tak jsem to rozšrotoval a docela bych to nazval moonsun, akorát jsem pak při umývu poškráb pánev... Kdyby to spáchala žena, pěkně bych si z ní střílel.. Semnou sesebou už je to trochu nuda.

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-31 20:49Dle mě je to hlavně nedoladěností množství. No, tak jsem to rozšrotoval a docela bych to nazval moonsun, akorát jsem pak při umývu poškráb pánev... Kdyby to spáchala žena, pěkně bych si z ní střílel.. Semnou sesebou už je to trochu nuda.

Budu ti dobrou ženou - příště hned nešil a nech chvíli připáleninu namočenou v octové vodě...

Pedrito

Nj.. Přišla smrt blízké osoby, tak jsem byl z toho nějak nablblej...

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-01 06:53Nj.. Přišla smrt blízké osoby, tak jsem byl z toho nějak nablblej...

Určitě najdeš společenství ("národy"), ve kterých smrt blízkého znamená radost z toho, že se osvobodil od omezení a trápení.
My jsme stále moc sobečtí, chceme živou přítomnost druhého pro vlastní klid a potěchu...

Pedrito

Citace od: durodara kdy 2025-04-01 07:07
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-01 06:53Nj.. Přišla smrt blízké osoby, tak jsem byl z toho nějak nablblej...

Určitě najdeš společenství ("národy"), ve kterých smrt blízkého znamená radost z toho, že se osvobodil od omezení a trápení.
My jsme stále moc sobečtí, chceme živou přítomnost druhého pro vlastní klid a potěchu...

Určitě. Ale smrt to byla krásná. Poobědval, pochválil ženu za tu dobrotu, lehl si na postel že za chvilku umeje nádobí, a umřel :)

Pedrito

On byl táta vtipálek, a tohle byl jeho poslední vtípek.

Pedrito

"Neplačte nad mrtvými, uroňte slzu pro živé..."

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-01 07:59On byl táta vtipálek, a tohle byl jeho poslední vtípek.

Jednou se tatínek zeptal, zda si myslím, že po "smrti" něco je, něco pokračuje. Když se mu dostalo souhlasné odpovědi, chvíli přemýšlel, a pak prohlásil, že to tedy zkusí...