Retro hardware

Založil honzam, 2024-03-09 21:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Zajímá mě to, ne pro prasectví v žitě. Ale jak zlomit vaz kooperaci. Oni vydali ten loupící nástroj. Zlomit bank!

Pedrito

Nakonfirugoval jsem si soft, co udělá statistiku na základě několika metod. A pak udělá analyzační test. Graf ti ukáže výsledky, za čtyri měsíce zpět. V každým losování, co bys vyhrál. Ukazuje to jistou pravidelnost tzv. náhodilosti. Třeba to ještě dopochopit...

Pedrito

Joe Taylor měl stejnou ideu, MaxHitPro... Bohužel už to neprodukuje. A bez hesla to nedá výsledky.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-31 19:08Hele, jaký vy dva máte názor na pravděpodobnosti, např. 6 ze 49 je pavděpodobnost asi 1400000 ku jedný.
To je kombinatorika. Kombinace bez opakování: n! / ((n-k)!k!)

49! / (43! 6!) = 49.48.47.46.45.44 / 720 = 13983816

honzam

Ada Lovelace pomáhala s návrhem prvního mechanického počítače. :)

CitaceVe čtyřicátých letech se stala předmětem několika skandálů. Měla velmi uvolněné vztahy s muži, za které nebyla vdaná, a to vedlo k pomluvám o různých aférách.[19] Dále poté, co se dokázala vzdát závislosti na alkoholu, propadla sázení. V roce 1851 se s řadou svých přátel rozhodla sestavit algoritmus, který by předvídal výsledky sázek. Původní práce Charlese Babbage, stejně jako její však již ztratila kredit, který měla v dřívějších letech. Oba dva byli značně zadlužení a doufali, že odkrytím revolučního mechanismu pro vypočítání úspěchu v sázkách budou moci dluhy splatit. Celá akce však přilákala pozornost zločineckých kruhů a Ada musela veškerou svoji práci připsat svému manželovi, aby se vyhnula výhrůžkám.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ada_Lovelace

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-03-31 21:40
Citace od: Pedrito kdy 2024-03-31 19:08Hele, jaký vy dva máte názor na pravděpodobnosti, např. 6 ze 49 je pavděpodobnost asi 1400000 ku jedný.
To je kombinatorika. Kombinace bez opakování: n! / ((n-k)!k!)

49! / (43! 6!) = 49.48.47.46.45.44 / 720 = 13983816

Jj, mě zajímá jak funguje tzv. náhoda ve hře. Proč když pustíš kostky ze stejné výšky, stejným impulsem, vždy padnou jinak... Jemné síly gravitace?

Pedrito

Což je asi na nový téma...  :)

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-31 17:43Kuš, žena byla vždy žena a ty jsi prostě neměl Amigu (přítelkyně). Skutečná přítelkyně tě od digitalizace odtrhne. Je voňavá a živá. Doplňuje tě. A tys tomu rád. Když nerad, není to ta pravá Amiga.

Pedrito

Žes to poslal ty, tak jsem si to pustil. Ale vydržel jsem to asi minutu a půl.

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2024-04-01 09:08Žes to poslal ty, tak jsem si to pustil. Ale vydržel jsem to asi minutu a půl.
Stačí od 4:05 – 4:35, tedy ještě půl minuty. :)

honzam

CitacePo 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80
Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].
https://www.abclinuxu.cz/zpravicky/po-48-letech-zilog-konci-s-vyrobou-8bitoveho-mikroprocesoru-zilog-z80

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-04-22 09:01
CitacePo 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80
Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].
https://www.abclinuxu.cz/zpravicky/po-48-letech-zilog-konci-s-vyrobou-8bitoveho-mikroprocesoru-zilog-z80

Budiž mu digitální nebe milostivé! Ámen...

honzam

Jedna z nejikoničtějších Amiga her od Psygnosis, ve které se logo firmy stává hlavním hrdinou.

Pedrito

Mě nejvíc asi bavili Gobli(ii)nové.
A Galaga.

honzam

Goblini byli hezky udělaní a člověk nepotřeboval tolik znát angličtinu jako u jiných adventur.
Galaga měla AGA grafiku, takže jsem nevyzkoušel. Ze stříleček jsem hrál hodně Disposable Hero. Nejvíc hodin jsem asi strávil u Sensible Soccer. Ten byl geniální :)