Posbíráno

Založil Pedrito, 2024-03-16 23:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Příklad samého "nej-" ... https://www.posezenicko.site/index.php?msg=2894

Kolikrát je "nej-" v Desateru?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Desatero

Bůh "nej-" nepotřebuje. ^-^

Pedrito

Boha jeho... A kolik je písmen v abecedě? A pak poskládaných v slovech a větách a statích?

Dokonce jsou i věty a slova, co pozpátku jdou jak zpředku.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-09-27 20:26To zní jako neti neti😀 takže nikde a všude🙂

Neti neti není nikde a všude. Znamená to - ani ani - ani to ani ono, a ani to "ani ani". Ani nic...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-09-27 22:25Boha jeho... A kolik je písmen v abecedě? A pak poskládaných v slovech a větách a statích?

Dokonce jsou i věty a slova, co pozpátku jdou jak zpředku.

Jde o to, že slova mají různý počet písmen a věty jsou také různě dlouhé. Představ si, kdybychom pořád psali jen slova jako nejneobhospodářovávatelnějšími. Ničeho příliš.

Pedrito

Já mýslím, že Bůh krom, že je muzikant, tak je i komik... Burian a Hendrix hadr. O malířství ani nemluvím.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-09-27 22:30Neti neti není nikde a všude. Znamená to - ani ani - ani to ani ono, a ani to "ani ani". Ani nic...
Vím, co znamená neti neti. Když ty píšeš ani nic, proč bych já nemohla napsat nikde a všude? :)

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-09-27 20:53Nejen duchovní svět je posedlý "nej". Tohle zvířata neřeší. :)
Ano, zvířata mají klid :) A my lidi si myslíme, že si můžeme dělat co chceme. Život člověka bývá těžký a nejsme schopný brát věci tak jak jsou ...a tak si radši vysníme naše nej :)

Když bereme věci jak jsou- tomu říkám čistota.

honzam

Je to lpění na tom, že Pravda, Bůh, duchovní nauka musí být přece "NEJ". Podstatou toho lpění je právě to "nej-".

Pravda je úplně obyčejná. Není na nic "nej-".
Bůh je zvíře, řvoucí lev. Nějaké "nej-" vůbec neřeší.
Nauka je lidský nástroj nahrazující dávné zvířecí instinkty.

Zvířata se sjednocovala s Bohem dávno před existencí lidí.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-09-28 07:08Vím, co znamená neti neti. Když ty píšeš ani nic, proč bych já nemohla napsat nikde a všude? :)
No záleží jestli si tam před ty slova dáš to "ani"

Nikde je tak trochu všude.

Ale ani nikde ani všude, to už je jiná.

Sorry za chytrost, ale lhal bych si, to říct jinak. :)

honzam

http://poradnazdarma.cz/viewtopic.php?f=368&t=9610&sid=908fd83989eae20238dfd04f39109feb&start=220#p210148

Citace od: ...
CitacePravda může být:

absolutní - neměnná, založená na faktech či důkazech.
relativní - závislá na konkrétním pohledu, viz relativismus a kulturní relativismus
nebo také

objektivní - nezávislá na subjektu
subjektivní - závislá na osobě

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pravda

Pravda s velkým P je nezávislá na subjektu i na objektu. Je jako promítačka promítající film nezávislá na divácích i na filmu.

Pedrito

Pravda to vůbec neví. A kdyby tu nebyli její duchové, lidé, nikdo by se o ní nedozvěděl. A i to, jak ji kdo vnímá, je křiveno jeho myšlením. Ne vnímáním. Dokonce i to smyslové vnímání vidí jen pravdu, dokud mu myšlenka nenasadí brejle.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-09-28 12:40No záleží jestli si tam před ty slova dáš to "ani"

Nikde je tak trochu všude.

Ale ani nikde ani všude, to už je jiná.

Sorry za chytrost, ale lhal bych si, to říct jinak. :)
Že by paradox? :)

Pedrito

Nojo, už jsem z tý poradny nějakej nablblej...

Já měl mymosmyslový vnímání jen ve snu. V bdění si to nedovoluju. Ale přesně odhadnu, kolik je hodin. Ale to asi není magika, jen už zkušenost těla... Občas vím, při nějaký akci, třeba na koloběžce, co se stane za pár sekund, třeba kachna na cykláči... Občas v práci mi v mysli vyskočí nějakej kolega, a za okamžik je u mě... A vždycky naprosto přesně odhadnu, jak bude Jana reagovat. :) Ale to není magika, to je prostě danné.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-09-28 17:29Nojo, už jsem z tý poradny nějakej nablblej...

Já měl mymosmyslový vnímání jen ve snu. V bdění si to nedovoluju. Ale přesně odhadnu, kolik je hodin. Ale to asi není magika, jen už zkušenost těla... Občas vím, při nějaký akci, třeba na koloběžce, co se stane za pár sekund, třeba kachna na cykláči... Občas v práci mi v mysli vyskočí nějakej kolega, a za okamžik je u mě... A vždycky naprosto přesně odhadnu, jak bude Jana reagovat. :) Ale to není magika, to je prostě danné.
Myslím, že většina z nás, co známe chvilku Janu, víme jak bude reagovat :) Asi jsme všichni mágové ;D

Pedrito

Tak schválně, kdo vydrží jí nezmínit. Jakmile někdo něco zmíní v její souvislosti, koupí úplnému vítězi ponožky. Od teď. 18:47