Posbíráno

Založil Pedrito, 2024-03-16 23:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: Pedriito
Citace od: miroslav
Citace od: JanaA čím víc se zkoumá skutečnost skrz  iluzi ega, tím víc se v té realitě nalézá chyb a  tím víc se jeví promluvy Probuzených rozmanité, nesourodé, jako by každý mluvil o něčem jiném a z jiné úrovně pro různou   úroveň.

Tyhle tvoje představy o zkoumání skrz něco - kde to bereš?

Hmm, hmm, hmm... Žádné skrz a žádná iluze, pokud chceš alfu a omegu.

O chybách "nedokonalosti"  (jakési oddělenosti) tu od nepaměti meleš ty. Jen to nevidíš u sebe, anóbrž u druhých.

A neber si do úst můj koncept o mikroskopu, nerozuníš mu. Tak jako mnoha konceptům, co jsi tu od mnohých posbírala. Kapišto!

Smaž to, kopíruji si to. :-)

Pedrito

CitaceNo vidíš, mnohem hezčí pohádka, než všechny ty ostatní, cos tu napovídal.
Veil

Už jsem viděl hodně idiotů, inženýrů všeho i ničeho. Ale ty jsi tu jako bratr se sestrou v pyšném království. Ani jednou tě nevykázala ven, ač ty jediný tu pernamentně urážíš ty její mistry... Zajímavé, že ano?

Pedrito

Citace od: miroslav
Citace od: JanaNisargadattův svět žádnou dualitu neobsahuje, on je sám svým světem, tady není co by se od čeho mohlo osvobozovat, protože to je dokonale svobodné. Jeho svět je  dokonalý, protože jeho mysl je osvícená, což se z Tvého pohledu může jevit jako sebestřednost, protože Tvůj svět je svět duality: "Já + to, co nejsem já", že je to tak?

Tak už je to tady zase. Nisargadattův svět, můj svět, tvůj svět jeho svět náš svět, váš svět, jejich svět  :D
Já žádný svůj svět nemám.

Tohleto rozdělování na různé světy, to je to, co nazýváš advaita, nedvojnost, nejlépe radikální advaita,nebo láska?

Tohle by ani umělá inteligence nedokázala  takhle pomotat, jedině že by se učila jenom z tvých mouder.  :)

Pedrito

Jak asi vidí svět mucha? :smiley_bee:

Paradoxy

"Nejvyšší překážkou je nevědomost. Myšlenka "já jsem tělem" je jejím základem. Proto ani o sobě, ani o jiných nemyslete, jako by byli tělem, ale vždy nejvyšší pravdou."
E. Tomáš

Proč třeba někdo jako Jana chápe tohle doslovně? Tuším, že i pan T. učil, že se máme snažit číst mezi řádky. Pro mě je to jistý pokyn ke ztišení a k tomu, abych se snažila mít vše ostatní na roveň k sobě. Ani se nepovyšovat a ani se nesnižovat.

honzam

Mezi řádky je tam, že identifikace vědomí s tělem je od Ďábla. Nevědomé dítě Ďábla ego, které se stále inkarnuje, je "překážka" duchovního vzestupu. Jana to nechápe. Myslí si, že ega neexistují. Nechápe, že na poradně si povídají jen ega v lidských tělech. Bez nich by nebyla poradna ani diskuze.

Paradoxy

Ďábla bych do toho moc nemontovala. Pro mě je to spíš tak, že ego je trochu zúžené vědomí.

honzam

Zúžené vědomí je následek inkarnace.

Paradoxy

Těžko říct, jestli za to může inkarnace. Zase jak jinak dostat šanci k pochopení než přes inkarnaci a zkušenost.

Pedrito

CitaceJaký hledající? Jaké prostředky, jaká mysl? Vždyť to je všechno iluzorní. To se chceš zabývat nějakými iluzemi?
Koho bys chtěla nasměrovávat k přímé zkušenosti prvého Já. Vždyť někdo takový existuje jen v těch tvých iluzorních snech které sníš nejspíš skrz to ego, jak říkáváš. Kdo by měl mít tu zkušenost pravého Já? Pravé Já? Vždyť nikdo, kdo by neměl zkušenost pravého Já ve skutečnosti neexistuje. Nebo snad ano? Všichni co existují jsou přece Já. A že by Já samo nemělo zkušenost pravého Já

No Miroslave, koukal jsem, že ta Jana se úplně transcendentovala v umělou inteligenci. ;D

Tak dlouho nemohla pochopit, že Já je i tvůrčí silou i projevem, i jeho vnímáním.. jen tou silou zastřeným... Že místo prohlédnutí to meditací, šla s Dodem do AI sběru a mixu informací. Jó to je rezonance. :D

Kdepak selskej rozum, z nitra cit, čistá touha po pravdě... Stačí jen napěchovat mysl naučenostmi, a převrátit logiku několikrát naruby..
a vyumělkovaná nirvána je na světle božím.

No mě to příjde jako ego v křeči. A tím neschopnost naslouchání hlasu Ducha čirého...

Pedrito

Hmm, koukám že nás zas odbanovala... Ale mě už to nebaví tam psát, když jsem odbanovanej. Mě už to baví jen, když jsem zabanovanej a mazán.   :smiley_gum: :smilie_tongue_updown:

Miroslav

Je to taková simultánka s namyšlenou nevědomostí:

Proti mne nastupuje:
Jana
Návštěvník Jana
Dodo
Návštěvník Dodo
AI
A vozová hradba sestavená z vybraných textů probuzených i neprobuzených

A stejně nakonec Jana hodí ručník do ringu tak, že mne zabanuje.

No není to dobrý tréning?

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. :)

Miroslav

Pedrito

Jasně že je to škola života. A vlastně příprava na smrt toho těla, co nás tím životem veze.

Nehynoucí Duše na výletě, v automobilu těla.

Kdopak ho postavil a z čeho? A kdo žasne, veselí se, smutní.. z jeho konstrukce, jízdních vlasností, projížděním cest, karambolů, servisů, vrakovišť...

Jo, tvarů a jmen těch korábů silnic je hafo.

:smiley_scooter:

Pedrito

Dopis od královny trolů:

Byli jste trvale zabanováni na tomto fóru.

Kontaktujte administrátora fóra pro další informace.

Důvod banu: Ban jenom pro ty, kdo chodí na Poradnu bojovat a trolovat

Tento ban byl vydán na vaši IP adresu.

Hurá, už se mi po tom stýskako. :smiley_yeah:

PS. Celebrita přestala rozumět i srandě.