Posbíráno

Založil Pedrito, 2024-03-16 23:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Je jen nemocná. Vnímám, jak jedovatě na Tebe působí, ale je to jen projev její nemoci. Myslím si, že by ses na to měl dívat jako na výhru, když ji necháš v klidu fantazírovat o osvícení a dokážeš zůstat v roli nezaujatého pozorovatele.

Pedrito

To je kamufláž pro ďáblíky ;)

Pedrito

Nemůžu tu vyjevit jisté věci, jsem vázán soukromým rozhovorem. Ale třeba to řekla i tobě, v důvěrném rozhovoru. Když jste byli přáteli. Ale ani to ještě není vše...
Já jen, že to má důvod. Jestli to může ovlivnit? Jo, může. Zadní vrátka dycky jsou. Ale napřed si člověk musí sáhnout na (duchovní) dno. Jinak tu kliku nenašmátrá.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-09-09 20:14Nemůžu tu vyjevit jisté věci, jsem vázán soukromým rozhovorem. Ale třeba to řekla i tobě, v důvěrném rozhovoru. Když jste byli přáteli. Ale ani to ještě není vše...
Já jen, že to má důvod. Jestli to může ovlivnit? Jo, může. Zadní vrátka dycky jsou. Ale napřed si člověk musí sáhnout na (duchovní) dno. Jinak tu kliku nenašmátrá.
Tohle je těžký, znám manipulátora, který se roky nebo spíš několik desetiletí nepohnul ani o píď, ani trocha sebereflexe a pak znám jiného, který zabojoval a je z něho jiný člověk.

Paradoxy

Takže pokud to s tím druhým člověk zkusí jednou nebo třeba pětkrát a nic se nestane, nemá cenu se mu to snažit vysvětlit. Tam je potřeba se akorát snažit, aby to nemělo moc velký dopad na okolí, pokud je tím člověkem někdo ohrožený. Pokud ale chce být někdo jako Dodo a naivně věřit, tak je to vlastně jeho věc, je dospělej tak o nic nejde.

Paradoxy

Pedrito těžko říct, proč máš potřebu s ní diskutovat, když to k ničemu není. Jedině snad kdyby to tam někdo četl, aby měl možnost nepřijímat jen její slova?

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-09-09 20:32Tohle je těžký, znám manipulátora, který se roky nebo spíš několik desetiletí nepohnul ani o píď, ani trocha sebereflexe a pak znám jiného, který zabojoval a je z něho jiný člověk.

Ona není manipulátorka z vlastní vůle.. ona tu vůli dala svý představě svátosti. Její křehká duše je oběťí této představy. Je jejím vězněm. To není nemoc jako taková, to je jako "Přelet nad kukaččím hnízdem"...

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-09-09 20:41Ona není manipulátorka z vlastní vůle.. ona tu vůli dala svý představě svátosti. Její křehká duše je oběťí této představy. Je jejím vězněm. To není nemoc jako taková, to je jako "Přelet nad kukaččím hnízdem"...
Je fakt, že manipulátor sám sebe nevidí a obviňuje okolí, to je klasika. Jenomže ty píšeš, že má padnout na dno, ale jak to má udělat, když jí všichni dávají pozornost a ona pak tu svoji nemůže upřít na sebe?

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-09-09 20:38Pedrito těžko říct, proč máš potřebu s ní diskutovat, když to k ničemu není. Jedině snad kdyby to tam někdo četl, aby měl možnost nepřijímat jen její slova?
To je ok, že maj lidi kontrast. Dá se to na to svést, ale není to vsjo.

Máš zahrádku, na zahrádce je fajn, že co zasadíš, roste. Ale starat se musíš. A tu přidupe parta opilců a podupou ti to... Oni ani nechcou ochutnat, prostě to semelou v opilecké extázi a zazpívaj něco o lásce... Takhle vzniká válka, od pískovišť, přes zahrádky, radnice, až po rozvody, rozbroje... I mocipáni si kdysi hráli na písku, klaněli se květinám, a šimrali si štípanec, voněli ke klouzkům, házeli po sobě šišky... Smáli se smůle... A hráli si na vojáky...

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-09-09 20:36Takže pokud to s tím druhým člověk zkusí jednou nebo třeba pětkrát a nic se nestane, nemá cenu se mu to snažit vysvětlit. Tam je potřeba se akorát snažit, aby to nemělo moc velký dopad na okolí, pokud je tím člověkem někdo ohrožený. Pokud ale chce být někdo jako Dodo a naivně věřit, tak je to vlastně jeho věc, je dospělej tak o nic nejde.

To je jak i se mnou, s tebou, s každým.. kolikrát padneš, tolikrát vstaneš... A odpustíš...

Miroslav

Mne to zajímá, proto se tomu věnuji. Není to jako číst si v encyklopedii o duševních poruchách, zatemnění, sebestřednosti, démonech, ale máme možnost je sledovat in vivo.
A zajímavá je pro mne i ta AI, jak jako návštěvník teď na poradně reaguje.
Třeba i ta Peková je z tohoto pohledu zajímavá. Jak kvůli svému obrazu před druhými je schopná zapřít i svůj nos mezi očima.

V Trentinu zvolili královnu krásy

https://www.novinky.cz/clanek/cestovani-v-trentinu-zvolili-kralovnu-krasy-90-60-90-nema-ani-omylem-40487188#dop_ab_variant=1356600&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-09-09 20:46Je fakt, že manipulátor sám sebe nevidí a obviňuje okolí, to je klasika. Jenomže ty píšeš, že má padnout na dno, ale jak to má udělat, když jí všichni dávají pozornost a ona pak tu svoji nemůže upřít na sebe?

To není tím, ona tu pozornost vůbec nevnímá, nepustí jí do paláce svý mysli. Všimni si, že cokoliv ji kdo napíše, nevidí to, vidí jen jak to vylepšit... Její rádcové nejsou lidi z masa a kostí, jsou to vyňatá slova o blahu a lásce, "kterými přeci žije každý probuzený." Ale ono se pozvolna do toho éteru dostává, jak to mnozí mahagurus vedli...

Pedrito

Citace od: Miroslav kdy 2024-09-09 21:48Mne to zajímá, proto se tomu věnuji. Není to jako číst si v encyklopedii o duševních poruchách, zatemnění, sebestřednosti, démonech, ale máme možnost je sledovat in vivo.
A zajímavá je pro mne i ta AI, jak jako návštěvník teď na poradně reaguje.
Třeba i ta Peková je z tohoto pohledu zajímavá. Jak kvůli svému obrazu před druhými je schopná zapřít i svůj nos mezi očima.

V Trentinu zvolili královnu krásy

https://www.novinky.cz/clanek/cestovani-v-trentinu-zvolili-kralovnu-krasy-90-60-90-nema-ani-omylem-40487188#dop_ab_variant=1356600&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Co jiného by mohlo být zajímavé než, proč ti a ti (možná i my) tak a tak blbnou? :D Vše ostatní jen je. Tedy ne, že lidi by v tom nebyli... to nelze přehlédnout.. Já proti tomu nic nemám, Wericha taky nešlo přehlédnout, Matušku, Cimrmana... Díkybohu.

honzam

http://poradnazdarma.cz/viewtopic.php?f=368&t=9610&start=120#p210029

Citace od: miroslav zabanKdo jsi Jano?

Když se mi podaří konečně ti něco vysvětlit a ty to nejspíš pochopíš, tak smažeš celé vlákno kde to probíhalo.
Zřejmě to splnilo svůj účel, nebo proč?

A pak mne ještě pro jistotu zabanuješ.  :knock:

Protože je osvícená. Všemu rozumí na té nejvyšší možné úrovni a nikdo jí nemůže nic víc vysvětlit. Když to někdo bude zkoušet, tak bude varován a pak "eliminován". Pochop, že jí nejde nic vysvětlit. Jenom marníš čas a energii. Takhle ta nemoc prostě funguje, když narcistovi stojíš v cestě.

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2024-09-09 21:48Mne to zajímá, proto se tomu věnuji. Není to jako číst si v encyklopedii o duševních poruchách, zatemnění, sebestřednosti, démonech, ale máme možnost je sledovat in vivo.

Jana redukuje probuzené na pár sloganů, které se jí zalíbily. aniž by cokoliv pochopila. A tyto slogany pořád dokola opakuje. Je to zneužití slov probuzených. Karma to dozajista srovná - bud ještě ted v jejím živote nebo později.

Uvědomuje si, že je bez soucitu (základní vlastnosti realizovaných). U ní se to už mění v nemilosrdnost a krutost inkvizitorů.

Napadlo mne, když např. její vnouček bude umírat na rakovinu, jestli tomu bude také říkat, že je to "zábavná podívaná".

Každopádně má to, co je jí momentálně nejdůležitější: Je středem pozornosti. Miroslav o ní usiluje, Pedrito o ní usiluje. A ona si s nimi může pohrávat - mazat, banovat. To se jí moc líbí. Honzama už do toho nezatáhne.

:)