Rány osudu

Založil Pedrito, 2024-03-17 19:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

honzam

Nevím, můžu jen odhadovat. Zatím mám pozitivní reakce od lidí, kteří se tím zabývají. Na základě kreseb v Horákově deníku to odhaduji až na 90%, proto zatím nechci zveřejňovat podrobnosti a fotky okolí. Sedí to tak moc, až je to strašidelné. :)

Miroslav

Škoda, že jsi nešel dovnitř - viděl bys, jestli je tam ten otvor atd. a byla by to jistota.
Takhle zase zůstane u dohadů, fantazií atd.
Třeba jsi o to nechtěl přijít, tak jsi dovnitř, aby ses přesvědčil, nechodil.

A co ti, co si vzali na památku ten kámen, ti byli vevnitř?

Ten, co se tam za války skrýval, tak do toho černého mlátil i střílel a nic se mu nestalo. Proč ty se tak bojíš a spojuješ si tuhle jeskyni přičinně s krupobitím?

Pedrito

Každé místo má svou energii, ale tady není důvod aby byla negativní. Právě naopak, je to nitro matky země, a ta neví nic o pověstech, co jí kdo myšlenkami na své já přibil...

Pedrito

To je právě ten "trik".. vše myslitelné je v myšlence. Ale Země, vesmír, nemá myšlenky, tedy až v té naší maličkosti... To je ten paradox. Iluze vs realita. Myšlenka je jako jiskra či tříska v rytectví, dlátem je pozornost, a dlaní "já"...

Pedrito

I Janiny a Veileho výjevy jsou myšlenky, i tahle moje, kohokoliv výjev je myšlenkou. Je to jen myšlenka. Pravda nemá nástroj na myšlení. Krom nás...

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2024-07-19 20:59Škoda, že jsi nešel dovnitř - viděl bys, jestli je tam ten otvor atd. a byla by to jistota.
Takhle zase zůstane u dohadů, fantazií atd.
Třeba jsi o to nechtěl přijít, tak jsi dovnitř, aby ses přesvědčil, nechodil.

A co ti, co si vzali na památku ten kámen, ti byli vevnitř?

Ten, co se tam za války skrýval, tak do toho černého mlátil i střílel a nic se mu nestalo. Proč ty se tak bojíš a spojuješ si tuhle jeskyni přičinně s krupobitím?

Když to beru z racionálního pohledu, tak je to asi škoda, ale pocitově jsem za to rád. Kdoví, co by se stalo. Mohl by to divoké počasí odnést někdo z nás čtyř. Jsem rád, že jsme se v pořádku dostali pryč. Kámen si vzal švagr. Krupobití přišlo a je součástí celé té objevitelské zkušenosti. Nemůžu ho od ní oddělit. Prostě pár kilometrů od nás umírali lidé a my přežili. To je úspěch.

Upřímně jsem příliš neočekával, že tam něco najdeme. Bral jsem to jako dobrodružnou výpravu pro synovce skauty a taky, že se projdeme někde v divočině mimo cesty plné turistů a třeba uvidíme medvěda. Objev mě zaskočil. Další překvapivou věcí je, že jeskyně má rohy!

rohy.jpg

honzam

Myslím, že kdybych tam byl sám, tak tam vlezu.

Pedrito

To jste mohli odnést i tak, tam jste se mohli na noc skrýt. Ale záleží, co je za vchodem... Furt to nevíš. ;)

Někdo prý měsíční jeskyni už objevil, nějaký aktivní jeskyňolog... A že je opravdu rozsáhlá. Jenže takových v každé hoře je..

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-07-19 22:52Myslím, že kdybych tam byl sám, tak tam vlezu.

Na to potřebuješ výbavu, a sám maximálně kousek.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-07-19 22:55To jste mohli odnést i tak, tam jste se mohli na noc skrýt. Ale záleží, co je za vchodem... Furt to nevíš. ;)

Někdo prý měsíční jeskyni už objevil, nějaký aktivní jeskyňolog... A že je opravdu rozsáhlá. Jenže takových v každé hoře je..
To je něco jiného. Jeskyně měsíčního stínu

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-07-19 22:57
Citace od: honzam kdy 2024-07-19 22:52Myslím, že kdybych tam byl sám, tak tam vlezu.

Nezapomínej, že jsem vlastně kočka. :))

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-07-19 22:59
Citace od: Pedrito kdy 2024-07-19 22:55To jste mohli odnést i tak, tam jste se mohli na noc skrýt. Ale záleží, co je za vchodem... Furt to nevíš. ;)

To je něco jiného. Jeskyně měsíčního stínu

Kdo se v tom má vyznat? My raci určitě ne. Pro nás je měsíc studánkou...

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-07-19 23:00
Citace od: Pedrito kdy 2024-07-19 22:57

Nezapomínej, že jsem vlastně kočka. :))

I kočka může spadnout do studny, a musí se jí pomoct ven.

Pedrito

Rosady kocour, skoro kotě,  jednou vyskočil nepozorovaně z třetího patra, nebo čtvrtého? A ráno před domem čekal neporušenej a v plné síle :)
Zhora oni jsou jak ninjové, na zemi už ostražití, v podzemí... se to musí vyrovnat, takže...

Miroslav

No, musí to být dobrodrůžo, jinak by to byla nuda. Já na výpravách do přírody a lesů také rád straším děti, co máme sebou i dospělé. Třeba tím, že jsme zabloudili a nevím kudy dál jít.
Jednou jsme šli po cestě na Závisti - keltském opidu a najednou z ničeho nic těsně před námi přistál krumpáč. Ukázalo se, že tam nějací skauti na vršku za křovím trénovali hod krumpáčem.
V pravěku se báli všeho možného, příroda v jejich myslích ožívala duchy a démony, ale ti duchové a démoni žili díky jejich strachu a perzonifikaci jevů. Proto fungovali i kouzelníci, kletby atd. v rámci kolektivní mysli, kolektivního nevědomí.
Duchovní cesta je mimo jiné cestou, jak se z těchto "temnot" a strachů vymanit, jak se z nich světlem poznání probudit.
"Jeden adept se celý život učil bojovat s draky. Když se to naučil - zjistil, že žádní draci nejsou"