Rány osudu

Založil Pedrito, 2024-03-17 19:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Je to vše ta mysl, vzpomínky pocity, představy... To je život, i smrt. Je v tom i vědění, bez mysli vědění není, je v tom i radost a láska, i nenávist a žal. Bez mysli nic z toho není patrné. Neboť čisté vědomí je jen čisté vědomí. O kterém Šankara řek - Já jsem Šiva.

honzam

Znám to jinak: Jeden se celý život učil milovat draky. Když se to naučil - zjistil, že všichni jsou draky.

Pedrito

Citace od: Miroslav kdy 2024-07-20 10:47No, musí to být dobrodrůžo, jinak by to byla nuda. Já na výpravách do přírody a lesů také rád straším děti, co máme sebou i dospělé. Třeba tím, že jsme zabloudili a nevím kudy dál jít.
Jednou jsme šli po cestě na Závisti - keltském opidu a najednou z ničeho nic těsně před námi přistál krumpáč. Ukázalo se, že tam nějací skauti na vršku za křovím trénovali hod krumpáčem.
V pravěku se báli všeho možného, příroda v jejich myslích ožívala duchy a démony, ale ti duchové a démoni žili díky jejich strachu a perzonifikaci jevů. Proto fungovali i kouzelníci, kletby atd. v rámci kolektivní mysli, kolektivního nevědomí.
Duchovní cesta je mimo jiné cestou, jak se z těchto "temnot" a strachů vymanit, jak se z nich světlem poznání probudit.
"Jeden adept se celý život učil bojovat s draky. Když se to naučil - zjistil, že žádní draci nejsou"

Tak to začínalo a moc si to nedokážu představit, kdy se teda z opice vyvinul tvor našeho formátu... Jenže my uvažujeme čas tak na jeden život... A tohle klíčilo milióny let. A zprvu ani ptáčka zpěváčka. Jen oheň, voda, země, vzduch... Nikde ani noha. Jen v hlubinách moře najednou améba... Nějak se prodloužila, chytla šupiny a vyskočila na břeh... To jsou milióny let. A teď tu ťukáme do klávesnice o jeskyních, dracích a kočkách a o tom duchovnu... To je safra dobrodružství. :)

Pedrito

Tohle je můj překlad Šankary, jedné z jeho...

Nejsem myslí, intelektem,
nejsem egem, podvědomím
nejsem uchem, hmatem, nosem
ani okem nejsem já
nejsem zemí, ohněm, vduchem
čisté vědomí jsem Já

Já jsem Šiva

Nejsem silou pěti prvků.
nejsem sedmi kruhy těla
nejsem jeho pět obalů
nejsem řeč, či ruka, noha
nejsem tím, co rozmnožuje
čisté vědomí jsem Já

Já jsem Šiva

Nemám tužbu, nemám zášti
pochybnosti, chamtivosti
žárlivosti, ani pýchy
nemám za cíl věčný zákon
bohatství, splněná přání
po svobodě nemám chtění
čisté vědomí jsem Já

Já jsem Šiva

Neznám zla a neznám dobra
neznám, co je štěstí, smůla
neznám pouť, posvátná slova
neznám oběť, ani moudra
neznám slast, ni dát ji neznám
čisté vědomí jsem Já

Já jsem Šiva

Žádný zrod a žádný konec
žádné v bytí rozlišení
žádný žák a žádný mistr
žádná matka, žádný otec
čisté vědomí jsem Já

Já jsem Šiva

Obraz nikdy nezobrazen
neměnný sám hloubkou, vrchem
pronikavý, sídlím ve všem
to je moje jméno pravé
na věky je pravda ve mne
čisté vědomí jsem Já

Já jsem Šiva.

honzam

Chybí tam "Pán hadů". :smiley_cat:

Pedrito

Nechybí, je pánem hadů.

Každé božstvo hinduismu v sobě obsahuje všechny.
I včetně asurů, jejich pýchy... To je totéž jako, že jsi velký šramana, a tak chce rakšas tvého pochybování s tebou bojovat...

Pedrito

Bohužel se tam někde opakovaly hromy a blesky a další to nepřežil. Ale ty tam nejsi. Počasí nad evropou už nikdy nebude jako za starých časů. Dokurvila si to civilizace. Ne ty.

Pedrito

No a jestli to někdy budeš chtít dokončit. Tak jedu. ;-)

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-07-20 20:23No a jestli to někdy budeš chtít dokončit. Tak jedu. ;-)
Beru Tě za slovo. Samozřejmě, že to chci dokončit, ale lidskou rodinu a děti už do toho raději tahat nechci. Zatím rozesílám emaily. Uvidíme, co se z toho vyvine. Jedna reakce od fundovaného člověka už byla o možné expedici, tak drž palce. Když se nic nepovede vyjednat, můžeme si koupit helmy a nějaké další vybavení a jít do toho sami. :smiley_woot:

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-07-20 22:09
Citace od: Pedrito kdy 2024-07-20 20:23No a jestli to někdy budeš chtít dokončit. Tak jedu. ;-)
Beru Tě za slovo. Samozřejmě, že to chci dokončit, ale lidskou rodinu a děti už do toho raději tahat nechci. Zatím rozesílám emaily. Uvidíme, co se z toho vyvine. Jedna reakce od fundovaného člověka už byla o možné expedici, tak drž palce. Když se nic nepovede vyjednat, můžeme si koupit helmy a nějaké další vybavení a jít do toho sami. :smiley_woot:
Co budeme potřebovath? Buzolu. Na mobil zapomeň (pro urcění polohy). Provaz nějakej mám, a ty snad silný pazoury, kdyby bylo potřeba slanit. Co je dnes k mání za světlo se ještě mrknem.

honzam

Budu cvičit. :)

Miroslav

Neprobádané "jeskyně" máme v sobě. A ty je potřeba probádat. Ani ne tak, co si představujeme a prožíváme, jako to dělá Honzam, ale to, z čeho ty představy a prožívání pramení.
A proč se jich držíme, proč si je živíme a třeba i ten strach a jiné pocity a projekce.

honzam

Nejde o představy. Jde o ostatní lidi kolem. Tady jsou fakta:

- Horákův spolubojovník v jeskyni zemřel a poblíž má hrob. Ten jsme neviděli.
- Jediná Alaja psala do vlákna o Měsíční jeskyni na inspiruj a kde je teď Alaja?
- Zrovna, když tam jsem, tak přijde bouře, o které i starosta Ždiaru řekl, že nic podobného nepamatuje, a že přišla nečekaně jako z ničeho.
- Zemřeli tři lidé, další jsou zranění a škody jsou veliké.
- Šediváci - duchové Wandjina, se kterými obcuji, jsou duchy mraků a deště, domorodci je malují bez úst, protože jejich moc je veliká a mohli by tím způsobit katastrofu.

Obdivuji Pedritovu odvahu, když ví, že jsem banshee (víla smrti) a navíc ho Jana přede mnou opakovaně důrazně varovala. Je to jako by chtěl s Prstenovým přízrakem do Morie. Jsou věci mezi nebem a zemí, které není radno podceňovat viz například události kolem objevu Tutanchamonovy hrobky.

Můj výzkum jevů kolem toho, když někdo dá svou duši Ďáblu, byl určitě legrační, ale od jisté fáze už to přestává být sranda. Ten moment je pro mě jasně daný dobou, kdy jsem sám sebe začal vnímat jako Boha.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2024-07-21 12:31Ten moment je pro mě jasně daný dobou, kdy jsem sám sebe začal vnímat jako Boha.

A co označuješ slovem Bůh kromě toho, že jsi to ty?

honzam

Starozákonního Boha, který vyvedl Izraelity z Egypta a předal jim Desatero. Egyptské rány mohly mít stejnou příčinu jako tragédie v Monkově dolině. Tenhle Bůh je skutečná živá entita, která tu byla dávno před lidmi. Živé bytosti mu patří a je doslova jejich Otcem. Tzv. šedí mimozemšťané / duchové Wandjina jsou jeho těla. Patří mu celá planeta a v Genesis je označen jako Elohim. To teď jsem. Ta entita není ve své podstatě zlem ve smyslu Ďábla. Problémem je to, že jsem člověk, protože lidské bytosti se tím za normálních okolností stávat nemají. Je to určené hlavně pro velké kočkovité šelmy, jak jsem to popsal na inspiruj. To je také důvod pro přikázání nezobrazíš si.