Kombinatorika, náhodilost

Založil Pedrito, 2024-04-01 04:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: Pedrito kdy 2024-04-01 04:11
Citace od: honzam kdy 2024-03-31 21:40
Citace od: Pedrito kdy 2024-03-31 19:08Hele, jaký vy dva máte názor na pravděpodobnosti, např. 6 ze 49 je pavděpodobnost asi 1400000 ku jedný.
To je kombinatorika. Kombinace bez opakování: n! / ((n-k)!k!)

49! / (43! 6!) = 49.48.47.46.45.44 / 720 = 13983816

Jj, mě zajímá jak funguje tzv. náhoda ve hře. Proč když pustíš kostky ze stejné výšky, stejným impulsem, vždy padnou jinak... Jemné síly gravitace?

Pedrito

Ten můj "program", co jsem roky plácal ukázal zajímavou věc. Zaprvý jednotlivou kobinaci, kolikrát se opakovala, to je zajímavé ve hrách s více čísly (šťastných deset). Některé kombinace se tam opakují častěji. V hrách s méně čísly (sportka) to není patrné. Podařilo se mi v ní trefit dvakrát 5 čísel. A pak mě to trklo s tím větším počtem tažených čísel (20 z 80) , tam je to opakování určitých kombinací velmi patrné. To okem nevidíš, je to obrovský objem dat. :)

honzam

Nikdy kostky nepustíš z přesně stejné výšky a se stejným impulsem. Ani Sportka nebude úplně náhodná, ale ta odchylka bude tak moc malá, že na ní nejde vydělávat, protože matematicky je návratnost vkladů u loterií Sazky cca 50%. I kdybys měl analýzy, které ukazují na nějakou statistickou odchylku pro určitá čísla, že padají o něco častěji, nedostaneš se sázkou na ně nad 100% vložených peněz.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-04-01 09:46Ten můj "program", co jsem roky plácal, ukázal zajímavou věc. Zaprvý jednotlivou kobinaci, kolikrát se opakovala, to je zajímavé ve hrách s více čísly (šťastných deset). Některé kombinace se opakují častěji. V hrách s méně čísly (sportka) to není patrné. Podařilo se mi v ní trefit dvakrát 5 čísel, v tý sportce. A pak mě to trklo s tím větším počtem tažených čísel (20 z 80) , tam je to opakování určitých kombinací velmi patrné. To okem nevidíš, je to obrovský objem dat. :)

5 čísel z 6 ze 49 je pořád celkem malá pravděpodobnost.

C(49,6) / (C(43,1)*C(6,5)) = 13983816/(43*6) = 13983816 / 258 = 54201 ... Průměrně 1x z tolika pokusů trefíš právě 5 z 6.

Je to zhruba podobná pravděpodobnost, jako že hodíš na 6 kostkách samé šestky (1 z 46656).

Pedrito

Ač se tím zabývám, nesázím víc než dva sloupečky.
Ten test ti ukáže, co bys vyhrál dle určitého systému.
Ale neřekne ti, vyhraješ.
Ale vidíš to v grafu, a napadne tě divoká myšlenka - nic není náhoda.

honzam

No jak bys na tom dlouhodobě byl? Vrátily by se Ti vklady?

honzam

Když jsem si před lety propočítával různé hry od Sazky, tak "nejlépe" vycházelo Keno a pak Kasička. Tam to bylo 57-59%. Šťastných 10 a Sportka byla na 50%.

Pedrito

Co do pravděpodobnosti se týče, tak nejlépe je na tom 3 z 21 od fortuny. Tam ta návratnost je bezkonkurenční.

honzam

https://vyhraj.cz/loterie/fortuna-3-z-21/

1 číslo ... 5x C(20,2) / C(21,3) = 71,4 %
2 čísla ... 55x C(19,1) / C(21,3) = 78,6 %
3 čísla ... 1000x 1 / C(21,3) = 75,2 %

Jestli jsem hru pochopil a nesekl se, tak to vypadá "nejvýhodněji" pro sázku na 2 čísla.

Pedrito

Pochopil jsi to dobře  :)

Oni to maj jako sázku, kde si to můžeš rozkombinovat a za kolik si na jednotlivé kombinace vsadit, podobné zápasům... A pak jako loterii - Trojka - kde máš jasnej vklad i výhry. Není to moc, jen 5000 za tři. Ale i tak je to loterie asi s 1300 ku jedný. Návratnost (tedy ztráta) asi 27%, co si pamatuju. Zkus to přepočítat.  :)

Pedrito

Je to nejvýhodnější loterie, jednou jsem ji testoval. A v průběhu 120ti tahů bylo 4x tři a mnohokrát dvě čísla a i za jedno máš vratku. Akorát tenkrát to nešlo sázet online, dnes už to jde.

Pedrito

Podobná byla jedna hra od tipsportu "Grand" z ní jsem vytáh hodně peněz, ale nějak se jim to asi nevyplatilo, tak to utli. Tu trojku obnovím, že je online.
Ale nedoporučuju nikomu to hrát, bez nástroje je to jen náhoda. :)

Pedrito

On to dobře popsal ten Joe Taylor, lidi tu jeho vizi moc nechápali. Že nejde o to zvítězit, ale zúčastnit se. V tom jeho softu je šíleně moc nastavení, nějaká trial verze asi jde ještě stáhnout. A lidi ho kamenovali, že jim to nedává jackpot... :D

honzam

Udělal jsem test podle archivu, který obsahuje posledních 282 losování. Vzal jsem 141 starších a tam nejvíc padala 11 (29x) a 19 (27x). Pokud bych tyhle dvě čísla dalších 141 losování sázel, vyšla by celkem 4x:

Úterý - Večer 5. března, 2024
Středa - Odpoledne 17. ledna, 2024
Úterý - Odpoledne 28. listopadu, 2023
Čtvrtek - Odpoledne 9. listopadu, 2023

Vydělal bych 220 a utratil 141 ... výdělek +56% vkladů.

:smiley_egoboost:

Pedrito

Ty jsi cvok, pokud jsi to nedělal v MaxHitPro...

Nebo v Excelu ...