Songy

Založil Pedrito, 2024-02-10 16:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-27 12:50
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-27 12:31Kluci já to sem dala jenom z důvodu, že je to pro mě hezké, že se mi to líbí, nezkoumala jsem zákulisí.

Mým záměrem nebylo Vás nějak pobouřit nebo tak něco. Jestli je za tím nějaká čínská politika nevím.

Ten příběh je i v tom klipu - ta dívka je od narození téměř slepá, ještě v tom klipu - když se podíváte pořádně - má vzácnou formu očního zákalu, tzv. "stříbrné oči" - a protože nevidí, alespoň se vroucně modlí (to není "píseň", to je modlitba k "bílé Táře") - a modlí se až tak, že její modlitbu cítí téměř všichni ve svých srdcích napřímo. A někteří už jen i z toho klipu - všimněte si, jak vyšokovaní byli lidé v hledišti - když dozpívala, bylo TICHO.

Vyhrála zvláštní cenu - operaci očí.

Tak asi proto se mi to líbí. Jak sem dal Zdenda ty laskavé oči, okamžitě mi k tomu naskočila tahle píseň- modlitba.

Zdeněk

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-27 12:31Kluci já to sem dala jenom z důvodu, že je to pro mě hezké, že se mi to líbí, nezkoumala jsem zákulisí.

Mým záměrem nebylo Vás nějak pobouřit nebo tak něco. Jestli je za tím nějaká čínská politika nevím.
Určitě jsi nás nepobouřila Paradoxy, je to prostě zajímavé, ty úhly pohledu. Já je takhle chytám, nadhazuji, jak na udičku.

A někdy se nechytám, ale jak praví Miroslav, tak je to dobré, tak to má být. :)

Zdeněk

Citace od: durodara kdy 2025-04-27 12:50Ten příběh je i v tom klipu - ta dívka je od narození téměř slepá, ještě v tom klipu - když se podíváte pořádně - má vzácnou formu očního zákalu, tzv. "stříbrné oči" - a protože nevidí, alespoň se vroucně modlí (to není "píseň", to je modlitba k "bílé Táře") - a modlí se až tak, že její modlitbu cítí téměř všichni ve svých srdcích napřímo. A někteří už jen i z toho klipu - všimněte si, jak vyšokovaní byli lidé v hledišti - když dozpívala, bylo TICHO.

Ty emoce jsou do značné míry nepředstírané, ale jsou řízené, aby byl výsledný efekt komerčně (a ideologicky) úspěšný. Číňané jsou velmi učenliví a umí věci dnes i lépe, než samotní Američané.

Tipuju, že ty děti dostávají pokyn do sluchátek, teď se ukloň, teď chytni za ruku... ale to neznamená, že by to nebyl pro všechny emočně silný příběh, to je, a proto taky poslouchají jak hodinky.

Výsledkem je, že porota jí tu výhru přisoudí velice ráda. Dramaturgická práce byla dobře odvedena.

Paradoxy

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-27 13:54
Citace od: durodara kdy 2025-04-27 12:50Ten příběh je i v tom klipu - ta dívka je od narození téměř slepá, ještě v tom klipu - když se podíváte pořádně - má vzácnou formu očního zákalu, tzv. "stříbrné oči" - a protože nevidí, alespoň se vroucně modlí (to není "píseň", to je modlitba k "bílé Táře") - a modlí se až tak, že její modlitbu cítí téměř všichni ve svých srdcích napřímo. A někteří už jen i z toho klipu - všimněte si, jak vyšokovaní byli lidé v hledišti - když dozpívala, bylo TICHO.

Ty emoce jsou do značné míry nepředstírané, ale jsou řízené, aby byl výsledný efekt komerčně (a ideologicky) úspěšný. Číňané jsou velmi učenliví a umí věci dnes i lépe, než samotní Američané.

Tipuju, že ty děti dostávají pokyn do sluchátek, teď se ukloň, teď chytni za ruku... ale to neznamená, že by to nebyl pro všechny emočně silný příběh, to je, a proto taky poslouchají jak hodinky.

Výsledkem je, že porota jí tu výhru přisoudí velice ráda. Dramaturgická práce byla dobře odvedena.
No to je asi fakt, že je to zčásti řízené, když je to šou.

durodara

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-27 13:54

Ty jsi ťuňťa - a ke všemu nesmírně nepozorný a nevšímavý:

Když se budeš trošku soustředit, tak si všimneš, že ta rodinka je rodinka nevidomých, nevidí z nich ani jeden. A ke všemu, (je to odstřižené jak z počátku, tak i na konci) v celém klipu bylo vidět jasně, že nemají žádná sluchátka, protože když publikum ještě tu věc se slepotou všech nedodýchalo - při potlesku se nemohli ani pohnout, protože se orientují v cizím prostoru podle odrazů zvuku - a to by se sluchátky nemuseli - a proto ten uvaděč, aby mohli odejít všichni, musel celý sál zklidnit do ticha...

A ta jejich výhra byla asi desetinásobek všech výher v tom roce - ty operace očí pro všechny jsou extrémně drahé.

Zdeněk

Citace od: durodara kdy 2025-04-27 14:08Když se budeš trošku soustředit, tak si všimneš, že ta rodinka je rodinka nevidomých, nevidí z nich ani jeden. A ke všemu, (je to odstřižené jak z počátku, tak i na konci) v celém klipu bylo vidět jasně, že nemají žádná sluchátka, protože když publikum ještě tu věc se slepotou všech nedodýchalo - při potlesku se nemohli ani pohnout, protože se orientují v cizím prostoru podle odrazů zvuku - a to by se sluchátky nemuseli - a proto ten uvaděč, aby mohli odejít všichni, musel celý sál zklidnit do ticha...

A ta jejich výhra byla asi desetinásobek všech výher v tom roce - ty operace očí pro všechny jsou extrémně drahé.
Ztráta zraku je těžká ztráta, je třeba aby se na tom pódiu nechovali chaoticky, tak odhaduju že nějak na dálku řízeni byli. V tomto formátu je to pochopitelné, protože organizace toho stojí spoustu peněz a úsilí lidí okolo a ta rodinka v tom prostě pochopitelně neumí chodit.

Ale pak ty záběry lidí koukající z domácností - to je přeci evidentně hrané.

Právě že když ta operace je extrémně drahá, tak to musí být dopředu plánované. Šou byla k tomuto výsledku uzpůsobena.

Zdeněk

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-27 14:05No to je asi fakt, že je to zčásti řízené, když je to šou.
Proto se mi líbí, když to řízené moc není.
Třeba tady jsem napoprvé zíral stejně nevěřícně jak ten holohlavej dědek:

Paradoxy

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-27 14:32
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-27 14:05No to je asi fakt, že je to zčásti řízené, když je to šou.
Proto se mi líbí, když to řízené moc není.
Třeba tady jsem napoprvé zíral stejně nevěřícně jak ten holohlavej dědek:

Ta holčina má dar a k tomu je odmala šoumenka, krásný :)

durodara

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-27 14:30
Citace od: durodara kdy 2025-04-27 14:08Když se budeš trošku soustředit, tak si všimneš, že ta rodinka je rodinka nevidomých, nevidí z nich ani jeden. A ke všemu, (je to odstřižené jak z počátku, tak i na konci) v celém klipu bylo vidět jasně, že nemají žádná sluchátka, protože když publikum ještě tu věc se slepotou všech nedodýchalo - při potlesku se nemohli ani pohnout, protože se orientují v cizím prostoru podle odrazů zvuku - a to by se sluchátky nemuseli - a proto ten uvaděč, aby mohli odejít všichni, musel celý sál zklidnit do ticha...

Ztráta zraku je těžká ztráta, je třeba aby se na tom pódiu nechovali chaoticky, tak odhaduju že nějak na dálku řízeni byli. V tomto formátu je to pochopitelné, protože organizace toho stojí spoustu peněz a úsilí lidí okolo a ta rodinka v tom prostě pochopitelně neumí chodit.

Ale pak ty záběry lidí koukající z domácností - to je přeci evidentně hrané.

Právě že když ta operace je extrémně drahá, tak to musí být dopředu plánované. Šou byla k tomuto výsledku uzpůsobena.

Ten klip je už kompilát, protože ty operace probíhaly až za půl roku, a v tom klipu jsou vkomponované... Toto určitě není ten originální klip, kde oni přišli za tmy, a chvíli byl ještě úvodní rozhovor, pak bylo hodnocení, atd.

Pedrito

Zvláštní, taky jsem na ten klip s nevidomými před pár dny narazil. A říkal si že ho sem dám  :)

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-27 16:12Zvláštní, taky jsem na ten klip s nevidomými před pár dny narazil. A říkal si že ho sem dám  :)

Asi telepatie  :)

Pedrito

Dara to myslel úplně nevině. A Zdeněk by bez kostlivce ve skříni ani neusnul :))

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-27 16:48
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-27 16:12Zvláštní, taky jsem na ten klip s nevidomými před pár dny narazil. A říkal si že ho sem dám  :)

Asi telepatie  :)

Asi jo... :D

Pedrito