Honzamovi

Založil Pedrito, 2024-06-30 13:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-01-20 19:03A co to tvoje odsuzování závislosti na kouření - z čeho v tobě vychází?

Z toho, že jsem dlouho pracoval s lidmi se závislostí a mám profesní deformaci. Z toho, že nechci, aby si ubližovali, když je vnímám jako děti. Z toho, že si myslím, že člověk se změněným stavem vědomí vyvolaným drogou negativně působí na okolí (včetně duchovních učitelů). Myslím si, že svět by byl bez cigaret lepším. Všechny ty změny ve společnosti ve vztahu ke kouření na veřejnosti schvaluji. Šel bych ještě dál.

Miroslav

Citace od: Miroslav kdy 2025-01-20 19:03A co to tvoje odsuzování závislosti na kouření - z čeho v tobě vychází?
Citace od: honzam kdy 2025-01-20 19:08Obecně se v duchovních naukách většinou odmítá myšlenka, že by spása jedněch byla uskutečněna zkázou druhých. I Ježíš vstal z mrtvých. Ve fyzickém světě se však rodiče pro své děti obětovávají doopravdy a já nemám důvod pochybovat, že v tom duchovním je to jinak. Jak dole, tak nahoře. Vědomé obětování své vlastní existence navždy musí nějakou energii uvolnit.

Zatím svou existenci nijak neobětuješ. Spíše naopak se tím svým údajným obětováním pěkně nafukuješ.
To je opravdu ďábelské.
Podobně jako Jana se nafukuje tou svou údajnou blažeností a láskou.
Myšlenka, že spása jedněch je uskutečňována zkázou druhých, je zcela chybná. I ten pojem spása je dost zavádějící a poplatný strachu ze života. 

Petra

Citace od: honzam kdy 2025-01-20 19:15Z toho, že jsem dlouho pracoval s lidmi se závislostí a mám profesní deformaci. Z toho, že nechci, aby si ubližovali, když je vnímám jako děti. Z toho, že si myslím, že člověk se změněným stavem vědomí vyvolaným drogou negativně působí na okolí (včetně duchovních učitelů). Myslím si, že svět by byl bez cigaret lepším. Všechny ty změny ve společnosti ve vztahu ke kouření na veřejnosti schvaluji. Šel bych ještě dál.

Zakázal bys např. léky proti bolestem? Měli by podle tebe lidé trpět bolestmi bez jakékoliv pomoci? Je tvým přánim, aby lidé trpěli bez jakékoliv úlevy?

Citace od: honzam kdy 2025-01-17 18:35Vidím lpění na nějakém "skutečně dobrém útočišti" místo přijetí zla jako takového do sebe sama.

Citace od: honzam kdy 2025-01-17 19:53Je to únik z reality místo uvědomování se v tom nepříjemném a útrpném, posuzování a odsuzování toho nepříjemného jako nežádoucího.

Chceš, aby lidé trpěli a nemohli se tomu ničím vyhnout?

Prostě, aby u toho mučednického kůlu byli zcela zdrávi a mohli tak pořádně a dlouho trpět?

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-01-20 16:36Pro ni je to konkrétní zkušenost, kdy nebe vítězí na peklem a světlo nad tmou. Resp. peklo ani tma ve skutečnosti neexistují a skutečné je jen nebe a světlo.

Jediný, co jí věřím, že se jí v těžkých časech zjevila Panenka Marie, či Ježíš, už přesně nevim.. zřejmě byla křesťansky orientovaná.. a pak jí z toho jeblo.

Stejně ty vize, jaké máš, věřím tobě, a ony z něčeho vznikaj, nic není jen tak náhodou. Ale v tom jak je vnímáš, to nemusí být komplexní. Sám mezi sebevědomými tvrzeními zároveň pochybuješ.

A taky chápej, jak je vnímán Ďábel, jako pán všeho zla, pokušeních, co vedou k destrukcím sebe i duhých. K nenávistem, agresím, válkám... Neřek bych že se ujednocuješ s takovým pánem. Když se staráš tolik let o nemohoucí a nemocné...

honzam

Citace od: Petra kdy 2025-01-20 20:08Zakázal bys např. léky proti bolestem? Měli by podle tebe lidé trpět bolestmi bez jakékoliv pomoci? Je tvým přánim, aby lidé trpěli bez jakékoliv úlevy?

Chceš, aby lidé trpěli a nemohli se tomu ničím vyhnout?

Prostě, aby u toho mučednického kůlu byli zcela zdrávi a mohli tak pořádně a dlouho trpět?

Nezakázal.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-20 20:31A taky chápej, jak je vnímán Ďábel, jako pán všeho zla, pokušeních, co vedou k destrukcím sebe i duhých. K nenávistem, agresím, válkám... Neřek bych že se ujednocuješ s takovým pánem. Když se staráš tolik let o nemohoucí a nemocné...

Taky jsem Ďábla přehodnotil ve smyslu všechno zlé je k něčemu dobré. Zůstávám ve svém zkoumání temné strany otevřený všem možnostem.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-01-20 19:57Zatím svou existenci nijak neobětuješ. Spíše naopak se tím svým údajným obětováním pěkně nafukuješ.
To je opravdu ďábelské.
Podobně jako Jana se nafukuje tou svou údajnou blažeností a láskou.
Myšlenka, že spása jedněch je uskutečňována zkázou druhých, je zcela chybná. I ten pojem spása je dost zavádějící a poplatný strachu ze života. 

Konečně to někdo vidí. Já to taky vidím, jak se nafukuju, ale je to součást výzkumu. Já píšu, že to vykoupení cizí obětí současné duchovní nauky odmítají, ale ve starověku to bylo jinak. Ano, je to ďábelské, kdyby to fungovalo.

honzam

Asi takhle moc se naparuju. Tohle je podle mě jediná dostupná informace o počtu tzv. "šedých mimozemšťanů" na Zemi.

Enúma eliš

6. tabulka

Když člověčenstvo stvořil moudrý Ea,
službou je obtížil bohů —
takové dílo pochopit nelze,
díky důvtipu samého Marduka stvořil je Nudimmud —
rozdělil Marduk, bohů král,
všechny Anunnaky nahoře i dole.
Svěřil je Anovi k ochraně příkazů svých,
na nebi tři sta umístil stráží
a stejně pak země běh ustanovil.
Šesti stům bohů nebe a zemi dal k obývání.

Pedrito

Člověčenstvo - to je pěkný slovo :D dlouho jsem ho neslyšel...
No podobných příběhů o stvoření světa a jeho řádu je.. no hafo.
A taky neřádu - toho zla.. jak třeba výše z toho biblenetu.
Kolik kdy bylo pobožných a dalších dušosměrů, tolik je podobenství...
Ta biblická vyobrazení se holt stala, agresivním počínáním církve, ve světě nejznámější.

Miroslav

Jádrem těhle historií obrazů a vyprávění jsou archetypy. Z nich lidská fantazie a kultura stále vytváří příběhy, proslovy mýty, obrazy (bájné a nadsvětské bytosti) a podobně. Cesta k poznání nevede skrze přesné citace a "svatá" jména a slova proroků, ale v pochopení toho z čeho ta slova, obrazy, příběhy a vize vzešly a stále pramení. A do toho se pustil, pokud vím nejdůkladněji C.G. Jung.
Kořeny jsou v lidské psychice, v kolektivním vědomí.

Ty Honzame, mám dojem si libuješ v těch listech a větvičkách (slovech, obrazech), kmen a kořeny toho všeho ti zcela unikají.

honzam

Takhle jednoduché to podle mě není. Báje a mýty mívají reálný základ. Třeba taková Trója byla také bájná, než ji nějaký snílek Schliemann vykopal.

Miroslav

Je pravda, že některé mýty a báje mají více či méně historický základ. Ale ty náboženské jsou naopak spíš jen obrazem těch archertypů.

honzam

Vezměme bájného Ďábla. Náboženství z něho udělala obraz strachů v lidské psychice, ale co když se v základu jedná o reálný skrytý prvek ovlivňující běh světa. Skrytou svrchovanou moc mimo lidstvo a jeho široký vědecký obzor. I kdyby pár jednotlivců mělo informace, nebylo by lepší lidskou společnost chránit a cíleně ji držet v nevědomosti? Asi by nebyl objektivní důvod informace o něčem takovém zveřejňovat, ať si poddaní uctívají a modlí se k čemu chtějí.

honzam

Dejme tomu, že přírodní lidé v pravěku měli k té moci nejblíže a znali nejvíce podrobností. Čím více se lidstvo civilizovalo, tím víc se ten reálný základ začal překrývat mystickými obrazy, které ho deformovaly tak, že v dnešní moderní společnosti má Ďábel se svým základem pramálo společného. Myslím si, že nejpřesnější popis jsou australští duchové Wandžina a všechno novější je nějakou měrou přetvořeno lidskou fantazií a těmi artefakty v lidské psychice.

Domorodci se těch duchů báli, ale zároveň pro ně byli Bohem.

honzam

http://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=3978&start=3380#p45379

CitacePříspěvek od Salmo1cz » úte 21. led 2025 14:15:10
Ano.
Zásadním mylným předpokladem od starověku bylo to, že sídlem duše je krev.
Potom už celkem lehce chápeme posedlost vládnoucích elit té doby po pokrevních sňatcích, incestech ATP.
Narození resp.zrození dalších kreatur tento mylný předpoklad jen utvrzoval.
Čest výjimkám jako byla Marie Terezie nebo Josef II.
Však se na hradech porozhlédněte po portrétech a úsměv přejde leckoho.
Tak nejlépe se dala vysledovat krevní skupina 0 která po styku se železem oxiduje a modrá.
To je fenomén modré krve.
Anuannaky to mají v uvozovkách vylepšené o RH negativní.
...pro jistotu aby nedošlo k nějakému nedorozumění máma krevní skupinu 0 Rh negativní.
Anuannaky jak vyšitej. :ahoj:

Gratuluji drakorozený. Sám nevím, jakou mám krevní skupinu. Pojď na posezeníčko a můžeme probrat třeba Meluzínu. ;D