Poznej sebe sama

Založil Paradoxy, 2024-08-23 15:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Paradoxy

Paradoxy

Bylo by fajn, kdybych se ocitla v Egyptě v době, kdy tam tento symbol používali. Nejspíš věřili v posmrtný život a tímto způsobem byli vedeni ke konání dobra. Báli se smrti a proto se začal tenhle koncept používat? Nebo to chytřejší věděli, že můžou dav takhle ovládat? Ale já tohle jenom dedukuju.

Krokodýl je mrštný ve vodě, na suchu je to s jeho loveckýma schopnostma horší, lev je silný a hroch taky. Všichni tři jsou nebezpečná zvířata.

Pedrito

Honza trvá na zvířectví :)

To co z nás dělá lidi, je krvavé pudy zpacifikovat... Jako třeba ochočit lva.. Ale musíš s ním růst od mala, jinak ti ukousne hlavu...

honzam

Být zvíře má své výhody. Nevím, co myslíš tím "krvavé pudy". Nejsi přece vegetarián, takže pro Tebe také jiné bytosti krvácejí a umírají. Také jim sekají hlavy. Takhle, jak jsi to podal, jsou skutečnými lidmi jen Ti, kteří nejedí maso. ;)

Pedrito

Vegetariánství je chabá výmluva za život. To spíš má význam v odtučňovací dietě než v zizku duchovního postu.
Je to nesmysl, nedát si ani rybu občas. Ale souhlas, že bys ji měl umět zabít, když už ji musíš mít.
Já jím jen to, co zabít umím, co jsem kdy zabil (žil jsem v hospodářství, žejo), což určitě není k hrdosti.
Ale nemysli si, že když jíš květiny, že nezabíjíš... Je to nesmysl.

honzam

Chabá výmluva. Sloužíš krvavým pudům. Kážeš vodu a sám piješ víno.

honzam

Třeba Hanuman je vegetarián. :) Tak k čemu potřebuješ maso?

Pedrito

No ale já to netvrdím, že nezabíjím. Ono třeba i to hovado je živý tvor... Chce přece jen doušek krve. Džinisté to vedli hodně daleko, zametali si před sebou cestičku, aby nezašlápli broučka... I rostlina cítí, proto dá plod. Jako slepice dá vejce a kravka mlíko. Ty cítíš způsob bytí, nezabiju, ale nikdy to nemůžeš dodržet. Jen to nevíš. Tak já tě z toho tahat nebudu.

honzam

Cítím úplně něco jiného, protože jsem jako Buddha, který byl mimochodem také vegetarián.

Ptám se znova, protože mě to zajímá v rámci tématu. K čemu potřebuješ zabíjet zvířata a jíst jejich maso? Jak o sobě můžeš říkat, že jsi Hanuman!

Pedrito

Hanuman je Archandělem pingaly... Dá se do něj vmeditovat.

Od dětství jsem nebyl vegetarián a nikdy nebudu, zkoušel jsem to a šlo to, ale není to můj styl, dělat něco, že je to v kursu... Až to budu cítit, přejdu na pránu. Když nic nezabíjet v zubech, tak nic. Jinak si lžeš pod fousy.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-19 17:10Jinak si lžeš pod fousy.

Ta zvířecí agresivita, která v Tobě bublá, má kořen v masožrouctví. Věř mi, mám s tím sám zkušenosti. Není to mýtus.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-18 12:05Nic z toho člověk nevymyslil, nevytvořil, rodí se z toho, v tom... A nějak to dál v životě, v projeveném světě rozvíjí.
No, zatím se to lidstvu, co celku, moc nedaří.. ku prospěchu.

Protože většina lidí žere maso jako šimpanzi. Důsledné vynechání masa opravdu lidi přetváří a mění se jim osobnost.

Pedrito

Jeden můj kamarád od dětsví, on se teda do naší skupinky jógy nikdy nezačlenil. Ake často jsme spolu meditovali, tak byl vegetarián. Jeho slogan byl, "maso je vražda."
Tak jsen byl u něj na obědě a maminka mu vařila svíčkovou. Nalila mu talíř plnej omáčky a maso nedala, protože je to ten vegetarián a maso je vražda.
No ne, on je boží človíček, je vegetarián dodnes a já mu do toho nikdy nekecal. On jen řek před jídlem své - maso je vražda a šlus :) A já zas mantroval Anapurnu...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-19 13:17To co z nás dělá lidi, je krvavé pudy zpacifikovat...
"Zpacifikovat" je dost agresivní zvířecí přístup. Pochopit pudy je ten lidský. Mimochodem Einstein byl také vegetarián. :)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein

CitaceZnámý je Einsteinův citát: ,,Nic nebude lidskému zdraví prospěšnější a nic nezvýší šance na zachování života na Zemi více než přechod na vegetariánskou stravu."

Pedrito

Na tom se Zem nepřetočí, na poměru všežravců a býložravců. Nezabíjej zbytečně, pro zábavu, jez jen co potřebuješ, poděkuj za to, že se ti ryba obětovala, a měj na paměti, že i ty budeš jednou stráven...