Poznej sebe sama

Založil Paradoxy, 2024-08-23 15:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Mluví z Tebe pýcha.

Hanuman, Buddha, Einstein a mimochodem taky Ramana.

Ty všechny chceš usvědčit z nesmyslu? ???

Pedrito

Nezapomeň na Hitlera.

A na Ježíše, kterej vegetarián nebyl.

Když ti to vyhovuje, buď třeba vegan, to je tvoje věc. Ale proč se zaštiťuješ osobnostmi. To je taky věc každé z nich.

Universální důvod neexistuje. Můj přístup je jiný než tvůj.

honzam

Tvůj přístup je ignorantský. Není ostudou přiznat svou slabost. Přiznat si, že nedokážu "zpacifikovat" své instinktivní chutě a prostě musím maso mít. Když argumentuješ, že neexistuje důvod, tak děláš z těch osobností hlupáky. Nebo ze sebe?

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-19 17:10Hanuman je Archandělem pingaly... Dá se do něj vmeditovat.

Od dětství jsem nebyl vegetarián a nikdy nebudu, zkoušel jsem to a šlo to, ale není to můj styl, dělat něco, že je to v kursu... Až to budu cítit, přejdu na pránu. Když nic nezabíjet v zubech, tak nic. Jinak si lžeš pod fousy.

Honzam ti vysvětluje, že jde o to vědomě nezabíjet, jen abys to snědl. Je to to samé, jako když tě napadne medvěd nebo vlk, aby tě sežral. Když nějaké zvíře zabiješ v sebeobraně, je to něco jiného.
Ramana byl vegetarián, nejedl ani vejce - viděl v nich budoucí život, který nechtěl vzít jen kvůli jídlu, ale mléko a mléčné výrobky jedl.

Pedrito

Nemám tu ambici stát se vegetariánem, ani jsem to nikdá neřek  :)

Co mě díky Zdenkovi lákalo, je přechod na pránu. Možná jednou. Jinak maso jsem měl naposled u našich, když kluk slavil. Jinak jsem spíš na sejra, čedar, parmezán...

honzam

Proč myslíš, že nikdo z těch osobností nepřešel na pránu?

Pedrito

Jak to můžu safra vědět?

Petra

Citace od: honzam kdy 2024-11-19 19:58Tvůj přístup je ignorantský. Není ostudou přiznat svou slabost. Přiznat si, že nedokážu "zpacifikovat" své instinktivní chutě a prostě musím maso mít. Když argumentuješ, že neexistuje důvod, tak děláš z těch osobností hlupáky. Nebo ze sebe?

Většině lidem nevadí vzít zvířeti život za účelem jídla.Jsem už přes 30 let vegetariánka, ale synům maso vařím. Nikdy bych k vegetarianství nikoho nepřemlouvala. Ale dříve jsem chtěla, aby si synové uvědomovali, že zvíře ztratilo život, aby ho mohli sníst - a poděkovali mu za to. Moc se mi líbilo jak v Posledním mohykánovi děkují bratrovi jelenovi, že dal svůj život.
Když vegetariánům nevegetariáni tvrdí, že i zelenina se zabíjí, tak je to ta samá úroven, jako kdyby jim někdo tvrdil, že jedí mrtvoly. 8)  ;D 

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-19 20:13Jak to můžu safra vědět?
Protože je to nesmysl. ;)

honzam

Citace od: Petra kdy 2024-11-19 20:16Většině lidem nevadí vzít zvířeti život za účelem jídla.Jsem už přes 30 let vegetariánka, ale synům maso vařím. Nikdy bych k vegetarianství nikoho nepřemlouvala. Ale dříve jsem chtěla, aby si synové uvědomovali, že zvíře ztratilo život, aby ho mohli sníst - a poděkovali mu za to. Moc se mi líbilo jak v Posledním mohykánovi děkují bratrovi jelenovi, že dal svůj život.
Když vegetariánům nevegetariáni tvrdí, že i zelenina se zabíjí, tak je to ta samá úroven, jako kdyby jim někdo tvrdil, že jedí mrtvoly. 8)  ;D
Já taky nikoho nepřemlouvám, ale na poslední návštěvě do mě kamarádka hučela, že bych měl být vůči svému okolí aktivnější. Tak to teď zkouším otevírat, když je příležitost.

Petra

Citace od: honzam kdy 2024-11-19 20:11Proč myslíš, že nikdo z těch osobností nepřešel na pránu?

Myslím, že není smyslem ve fyzickém světě se živit pránou. Ale určitě jsou nefyzické světy, v kterých to funguje.
Původní plán v bibli bylo vegetariánství - v ráji určitě. Teprve později - myslím po potopě - se přešlo i na masitou stravu.

Petra

Citace od: honzam kdy 2024-11-19 20:22Já taky nikoho nepřemlouvám, ale na poslední návštěvě do mě kamarádka hučela, že bych měl být vůči svému okolí aktivnější. Tak to teď zkouším otevírat, když je příležitost.

To je to samé, jako když mne můj syn domlouvá, abych zase začala jíst maso.  ;D

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-19 20:06Nemám tu ambici stát se vegetariánem, ani jsem to nikdá neřek  :)
Je to jednoduché. Řekneš si, že už nechceš být šimpanz. ;D

Pedrito

To Petro není, že jíš brambory a jabka, tak zabíjíš pole a stromy...  :)
Tak to není teda mnou myšleno. Kdysy jsem si utrh třeba šťovík bo rebarboru, a vůbec jsme chutnali všechno možné i nemožné... ale přežili! :D

Fandim vám v tom vegetariánství.  :smiley_heartbounce:

honzam

Citace od: Petra kdy 2024-11-19 20:25To je to samé, jako když mne můj syn domlouvá, abych zase začala jíst maso.  ;D
My se spolu dost hecujeme. Dostal jsem od ní čočku, že si občas kupuju kozí sýr. Kravské mléčné výrobky jsem už vysadil.