Poznej sebe sama

Založil Paradoxy, 2024-08-23 15:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-19 20:28Fandim vám v tom vegetariánství.  :smiley_heartbounce:

A co pan Tomáš? Ten Tě jako jogín taky neoslovuje?

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-11-19 20:19Protože je to nesmysl. ;)
Vím že to jde. Jen to není jen tak...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-19 20:33Vím že to jde. Jen to není jen tak...

Věříš fantaziím. Nejde to. Zeptej se doktora.

Petra

Citace od: honzam kdy 2024-11-19 20:32A co pan Tomáš? Ten Tě jako jogín taky neoslovuje?

Tomášovi prý vegetariáni nebyli.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-11-19 20:32A co pan Tomáš? Ten Tě jako jogín taky neoslovuje?
Já toho od Pana Tomáše moc, vlastně nic, nepřečet. Jen jsem koukal kdysi jeho pořady v televizi. Ale mnohé jsem se dozvěděl na fórech  :)

honzam

Citace od: Petra kdy 2024-11-19 20:35Tomášovi prý vegetariáni nebyli.
Pokud vím, tak on byl a Míla ne. Alespoň o tom sám mluvil v Pamětech mystika.

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-19 20:33Vím že to jde. Jen to není jen tak...

Znáš někoho - myslím osobně - kdo se žíví (průkazně) jen pránou? Pokud vím, tak už na to lidé zemřeli.
V Autobiografií jogína tvrdí Jogananda, že poznal jednu paní, která přestala jíst, a přesto dál žila. Prý to udělala kvůli své tchyni, která ji stále vyčítala, že moc jí. Podle mne je to těžké to prokázat - může se jíst tajně.  ;)

honzam

Wikipedie - Čeští vegetariáni

B

Nela Boudová
    Eva Brichtová
    Jan Burian (písničkář)

D

Jiří Dědeček
    Martin Dosoudil
    Jaroslav Dušek

F

Emanuel Salomon Friedberg-Mírohorský

H

Karel Höger
    Hana Horecká
    Helena Houdová

K

Uršula Kluková
    Tomáš Klus
    Robert Kodym
    Stanislav Komárek
    Jan Konfršt
    Nikol Kouklová
    Miloslav Král
    Iva Kubelková
    František Kupka

L

Aneta Langerová

M

Gustav Mahler
    Vlastislav Matoušek
    Jan P. Muchow

N

Martina Navrátilová
    Bára Nesvadbová
    Karel Nešpor

P

Jana Paulová
    Iva Pazderková
    Přemysl Pitter
    Viliam Poltikovič

R

Emerich Rath

S

Moritz Schnitzer
    Kateřina Smržová

Š

Magdalena Šormová
    Radim Špaček
    Petra Špindlerová

T

Eduard Tomáš
    Jan Tříska

V

Eva Veškrnová
    Vladimír Vogeltanz

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-11-19 20:34Věříš fantaziím. Nejde to. Zeptej se doktora.
Ono toho nejde, a najednou to jde. Ale nemám plán, jen o tom vím..

Petra

Citace od: honzam kdy 2024-11-19 20:38Pokud vím, tak on byl a Míla ne. Alespoň o tom sám mluvil v Pamětech mystika.

Víš, prosím tě, v kterém díle? Ráda bych si poslechla, co k tomu řekl.

honzam

Citace od: Petra kdy 2024-11-19 20:42Víš, prosím tě, v kterém díle? Ráda bych si poslechla, co k tomu řekl.
To už si nepamatuju.

Pedrito

Citace od: Petra kdy 2024-11-19 20:40Znáš někoho - myslím osobně - kdo se žíví (průkazně) jen pránou? Pokud vím, tak už na to lidé zemřeli.
V Autobiografií jogína tvrdí Jogananda, že poznal jednu paní, která přestala jíst, a přesto dál žila. Prý to udělala kvůli své tchyni, která ji stále vyčítala, že moc jí. Podle mne je to těžké to prokázat - může se jíst tajně.  ;)
Zdeněk byl na práně jeden čas, věřím mu. A Rosady známý... Můj strejc esoterik se o to snažil, ale nešlo mu to.

honzam

Pro mě je tohle žití z prány ve fyzickém světě někde v oblasti teorií, že Země je placatá. Takové vegetariánství je průkazně reálně dosažitelné a nejsou k tomu potřeba nadpřirozené schopnosti. Veganství je podle mě už opravdu náročné. Člověk musí dost věnovat tomu, aby měl vyváženou stravu a něco mu nechybělo.

Pedrito

Zřejmě taky nepřipustíš, že nejzdravější je pro tělo jíst jednou denně. A je to tak logické, až je to spolkem doplňků a diet "pro zdraví" nepřijatelné. Přitom jsou vědou zmapovány věci, jak jídlo v těle působí, procesy trávení, vylučování toxinů, vyprázdnění... Je to docela filozofie, tohle :)

honzam

To nevím. Já ani nezastávám názor Einsteina a nemyslím si, že vegetariánství nebo dokonce veganství je zdravější než občasná konzumace masa. Je to podobné jako s mou duchovní cestou do zatracení. :))

Jestli by někdo s vegetariánstvím začínal v pozdějším věku, může si tím ublížit. Tělo je už zvyklé na nějaký přísun živin a nedokáže se tak dobře adaptovat na změnu.