Poznej sebe sama

Založil Paradoxy, 2024-08-23 15:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

honzam

No ale jako nehmotný okřídlený had vlastně možná můžeš žít z prány, ale musíš ji někde tankovat. Teoreticky jako astrální upír nemusíš zabíjet jiné bytosti, abys přežil. Nevěřím, že bych v astrálu žil jen tak ze "vzduchu", ale upír je v pohodě.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-11-19 22:12To nevím. Já ani nezastávám názor Einsteina a nemyslím si, že vegetariánství nebo dokonce veganství je zdravější než občasná konzumace masa. Je to podobné jako s mou duchovní cestou do zatracení. :))

Jestli by někdo s vegetariánstvím začínal v pozdějším věku, může si tím ublížit. Tělo je už zvyklé na nějaký přísun živin a nedokáže se tak dobře adaptovat na změnu.

Ono to taky dost záleží na krevních skupinách, už nevím jaká, ale jedna to má bez masa hodně těžké...

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-11-19 22:16No ale jako nehmotný okřídlený had vlastně možná můžeš žít z prány, ale musíš ji někde tankovat. Teoreticky jako astrální upír nemusíš zabíjet jiné bytosti, abys přežil. Nevěřím, že bych v astrálu žil jen tak ze "vzduchu", ale upír je v pohodě.
Tak, ono i to jídlo je prána, žejo, jen jaksi trochu "zahuštěná".. :)

Pedrito

Tělo je vlastně taková její "čistička" :D

Pedrito

... samo z té prány rozvité...

Pedrito

Ok Honzame, od nového roku bez masa, už najíždím. Aby sis nemyslel, že ignoruju tvé upřímné rady. :-)

Pedrito

Jednou se setkali zapřísáhlý ateista a horlivý nábožník. A měli spolu velmi plamenou debatu. Jeden přesvědčoval druhého, důkazy létali eterem... A když se rozcházeli. Ateista byl věřící a věřící ateistou...
Což ale není náš případ ;-)

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-20 17:39Ok Honzame, od nového roku bez masa, už najíždím. Aby sis nemyslel, že ignoruju tvé upřímné rady. :-)
Co? Tohle téma je "Poznej sebe sama" a ne "Změň". Dobře si to promysli a nenech se ode mě zmanipulovat. Taky je možnost měnit stravování postupně. Rovnou do vegetariánství je to skok. Minimálně bych nějakou dobu zůstal třeba u ryb. Já na to sice naběhl hned, ale to mi bylo 18 let.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-11-20 18:41Co? Tohle téma je "Poznej sebe sama" a ne "Změň". Dobře si to promysli a nenech se ode mě zmanipulovat. Taky je možnost měnit stravování postupně. Rovnou do vegetariánství je to skok. Minimálně bych nějakou dobu zůstal třeba u ryb. Já na to sice naběhl hned, ale to mi bylo 18 let.

Máš pocit, že se nnechám někým ovlivnit? Inspirovat ano. A  není to nové, dobrý rok jsem to maso nejed, to jsem zrovna čet ty buddhistické texty... Je to moje rozhodnutí, a i když bys mi to chtěl rozporovat, já se rozhod. ;-)

Pedrito

Poslední jsem dostal od mámy utopence, jenže jsem si to už v mysli zpracoval, takže je rozdám jak zákusky v práci. Na to je mysl velmi dobrá, obrátit plochu zájmu k opačnu... Neumí to, kde není co změnit, co obrátit... Bez pozornosti nedělá vůbec nic. To její míza.

Pedrito

Upřímně, je v tom to pokukování po té pránické stravě, a to bych řek masojedlíci nedaj. Rád bych prostě věděl - jaký to je. Z vyprávění to poznat těžko. :)

Pedrito

Teď mi Honzame vyskočila vzpomínka na jeden ne moc pěknej článek, nějak dohnala to tvé zmiňování šimpanzů... Tak ono je prostě taky zvíře, žejo, ač trochu s rozvinutější tou nervovou strukturou, v poměru třeba od varana...
Ten šimpanz byl od malička miláčkem jedné rodiny, hrál si s dětmi, prostě člen... A jednou přišla na návštěvu přítelkyně, a tomu šimpanzovi hráblo, a úplně ji zmasakroval, roztrhal obličej... Přežila to jen že muž ho v tom běsnění zastřelil. Ale následky trvalé...

honzam

Šimpanzi to "zlo" v sobě mají geneticky zakódované a lidé to po nich do určité míry zdědili. Doporučuji dokumentární seriál Šimpanzí říše.

https://www.csfd.cz/film/1342020-simpanzi-rise/prehled/

Pedrito

I oni to přece podědili. Ne že bych rozuměl Darvinovi... Přišlo mi to moc složité. Ale blbosti to asi nebudou...

Nad evolucí většinou duchovňáci mávaj rukou. Však už jsou přece za karmou a transcendentováni :))

Pedrito

Nevidím nic tak definitivně jako ty, prostě to tak vidíš. I pěstění psi roztrhaly lidi, a medvědi a tygři se s nimi mazlili. A naopak. Hrozná šelma je třeba medojed, ten umí být strašně zuřivej. A viděl jsem video že tři lvi před ním prchali... Ale ochočenej od mala je jak kocourek. Šelma se projeví i v člověku, v každém kdo cítí ohrožení, sebe či rodiny. Nikdy prostě nedopustíš útok na sebe, přátele, natož na své děti a ženu... A můžeš recitovat sútty. Instinkt. Co vedlo toho zplašeného šimpanze k neuvěřitelnému vražednému útoku? Něčím ho ta paní ohrozila, jeho tlupu...