Poznej sebe sama

Založil Paradoxy, 2024-08-23 15:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Já mám takovou "zvířecí" teorii :) Nic směrodatného. A je prostě o tom evolučním procesu, od tý buňky až k člověku. Vývoj života od nejjednoduších forem až po to naše pokolení. No a každej složitější organismus má ten nervovej systém propracovanější, citlivější. Až ten lidský je schopen uvědomovat si vědomí - "subtilní tělo" Duše, cítit a chápat etický kodex, duchovní hodnoty... To jiní tvorové nemohou, mají "pudovou dharmu" danou svému druhu. Nejde říct že jsou zlí, ikdyž i v daném druhu lze pozorovat rozličné "povahy". Mírnější, agresivnější, odchylky... Je to zajímavé :) No u toho člověka je napováženou to, že i když tu schopnost hlubšího sebeuvědomění má, tak zatím globálně vzato, se od těch "pudových zájmů" moc nepovznes...

honzam

Třeba taková gorila Koko, která se naučila znakovou řeč, měla jako oblíbená zvířátka koťátka. :)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Koko_(gorila)

CitaceKoko (4. července 1971 San Francisco – 19. června 2018 Woodside)[1] byla nadprůměrně inteligentní samice gorily nížinné západní s IQ mezi 75 a 95, která byla známá tím, že se v rámci výzkumu zvířecí psycholožky Francine Pettersonové naučila více než tisíc znaků americké znakové řeči,[2] jež používala v komplikovanějších formách.[1] Rozuměla dvěma tisícům mluvených slov v angličtině a uměla znakovat o svých myšlenkách a pocitech.[2] Oproti jiným gorilám se dokázala poznat v zrcadle nebo mluvit i o věcech, které nebyly zrovna v jejím dohledu. Kromě toho používala znakovou řeč také k projevení smyslu pro humor a vymýšlela nové znaky.[1] Milovala kočky, které si sama pojmenovávala.[2]

Její poselství lidstvu ...

https://www.reddit.com/r/nextfuckinglevel/comments/lpypdt/kokos_final_message_to_humanity/?rdt=39706

"... Příroda vás vidí."

Kolektivní karma na lidstvo tvrdě dopadne a sami lidé budou muset okusit stejnou nesvobodu, jakou zažívají zvířata ve velkochovech. Všechno je to v knize Zjevení a v Orwellovi. Příroda se bude bránit.

Pedrito

Jo, slyšel jsem o ní. :) Řek bych že byla vyjímečná.

Pedrito

Mě se hodně líbí Irbis, co kočka, jako mládě by šla i pohladit. Potkat ji jako dospěláka někde na čundru po Sibiři, by asi znamenolo - the end. :)

honzam

A co teprve jeskynní lvi. Tady všude to bylo jejich. Vyhynuli pro nás. ^-^

Paradoxy

Člověk sebe sama poznává přes ostatní, asi fakt není rozdílu mezi vnějším a vnitřním.

Uvědomuji si to s tím, co mi život přináší.

Pedrito

Furt je to obraz boží rodiny, že k ní byla ta lidská utvořena. Tzv svatá trojice.
Kdyby Bůh byl bezpohlavní, težko by stvořil muže a ženu. Jsme obrazem... A to tak, že živým.

honzam

Bůh Otec je jeden, Matek je více a dětí spousta. Bůh je polygamní jako lev. Například Mohamed z praktických důvodů doporučuje omezit množství manželek na nejvýše čtyři, ale to je podle lidských měřítek. Bůh Otec má těch manželek řádově více.

Svatá trojice je tak spíš Zednářská pyramida.

Pedrito

Úplný (pra)počátek, úplně úplný...  :)

honzam

Islám je oproti hinduismu, buddhismu, judaismu a křesťanství moderní progresivní směr. V Evropě se stává stále více populárním a jeho vyznavačů rychle přibývá. Mešity porostou i v ČR. Velitel cherubů archanděl Gabriel určitě věděl, co má Mohamedovi předat a proč.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-11-23 11:43Člověk sebe sama poznává přes ostatní, asi fakt není rozdílu mezi vnějším a vnitřním.

Uvědomuji si to s tím, co mi život přináší.

Nejímá tě nějaký trochu smutno? S mámou je to lepší?

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-11-23 15:13Islám je oproti hinduismu, buddhismu, judaismu a křesťanství moderní progresivní směr. V Evropě se stává stále více populárním a jeho vyznavačů rychle přibývá. Mešity porostou i v ČR. Velitel cherubů archanděl Gabriel určitě věděl, co má Mohamedovi předat a proč.
Korán není až tak odlišný od Bible. Ale lidi, ať biblo či koráno filové, asi neumějí číst atp...
Ale je to úplně fuk, i hinduismus je fuk atp. Když člobrdové vyjmou a zabývaj se nepodstatným.. a pak jim z toho kvasí v bedně.

honzam

Nejen Bible a Korán.

Wikipedie - 1. kniha Henochova

Citace1. kniha Henochova (též Etiopský Henoch) je jedním z nejznámějších starozákonních apokryfů. Je to celkem pět původně samostatných knih, které jsou spojeny postavou Henochovou. Henoch je jako prastará biblická postava příjemcem nadpřirozených zjevení o běhu a podstatě světa. Kniha spadá do apokalyptického žánru a některé její části jsou typickými a ryzími apokalypsami.

http://klimes.mysteria.cz/clanky/teologie/henoch.htm

Citace1. kniha Henochova

Kapitola 20

1. Toto jsou jména svatých andělů, kteří stojí na stráži:

2. Ureel, první ze svatých andělů, anděl bdící nad světem a podsvětím.

3. Refáel, druhý ze svatých andělů, anděl bdící nad dušemi lidí.

4. Raguel, třetí ze svatých andělů, který trestá svět a svítící nebeská tělesa.

5. Míkael, čtvrtý ze svatých andělů, anděl bdící nad ctnostmi lidí, dohlížitel nad lidmi.

6. Saraqael, pátý ze svatých andělů, anděl bdící nad dušemi lidských dětí, jež zhřešily.

7. Gabriel, šestý ze svatých andělů, anděl bdící nad rájem, hady a cheruby.

Citace2. kniha Henochova

Kapitola 9

Nato mě odtud oba ti muži pozdvihli a vynesli mě do sedmého nebe. Zde jsem viděl velmi veliké světlo a veškeré ohnivé šiky velikých archandělů a netělesných sil a panstev, knížectev a mocností, cherubů a serafů; trůnové a mnohoocí - desatero zástupů - skvěle stáli před Bohem. Zděsil jsem se a zachvěl velikým strachem. Tu mě oba muži vzali a vedli do jejich středu. Zavolali na mne: "Buď dobré mysli, Henochu, neboj se!" A ukázali mi zdálky Hospodina sedícího na svém převysokém trůnu. Všechny nebeské zástupy přistoupivše stály podle svého řádu na deseti stupních a klaněly se Hospodinu.

Pak opět ustupovaly na svá místa v radosti a veselí v nesmírném světle, zpívajíce chvalozpěvy tichými a pokornými hlasy. A však slavní, kteří mu slouží, neodstupují v noci ani neodcházejí ve dne; stojí stále před Hospodinovou tváří a plní jeho vůli. Cherubové a serafové stojí okolo trůnu a šestikřídlí přikrývají jeho trůn zpívajíce tichým hlasem před Hospodinovou tváří. Když jsem to všechno uviděl, oba muži mi řekli: "Henochu, až sem nám bylo přikázáno s tebou putovat."

Potom oba mužové ode mne odešli a už jsem je neviděl. Zůstal jsem sám na konci nebes. Začal jsem se bát, padl jsem na tvář a řekl jsem si: "Běda mi, co mě potká?" Tu poslal Hospodin jednoho ze svých slavných, archanděla Gabriela, a ten mi řekl: "Buď dobré mysli, Henochu, neboj se! Vstaň a pojď se mnou a zůstaň před Hospodinovou tváří na věky." Odpověděl jsem mu a v duchu jsem řekl: "Můj Pane, bázní a třesením odstoupila ze mne má duše. Zavolej zpět ke mně dva muže, kteří mě přivedli až na toto místo, neboť na ně jsem spoléhal a s nimi půjdu před Hospodinovu tvář." I zmocnil se mně Gabriel, jako se vítr zmocňuje listu, vzal mě a postavil před Hospodinovu tvář. Spatřil jsem Hospodina tváří v tvář. Jeho tvář je mocná a přeslavná, podivuhodná a nejvýš strašná, hrozná a přísná. Kdo jsem já, abych vypovídal o neuchopitelném bytí Hospodinově! Jeho tvář je nejvýš podivuhodná a nepopsatelná. Jeho sbor je mnoho znalý, mnohohlasý a převeliký. Hospodinův trůn nevytvořily lidské ruce. Obklopují jej zástupy cherubů a šiky serafů a jejich zpěv neumlká. Obraz jeho krásy nepodléhá změnám, nelze jej popsat. A velikost jeho slávy kdo vypoví? I padl jsem na tvář a poklonil se Hospodinu.

A Hospodin mi vlastními ústy řekl: "Buď dobré mysli, Henochu, neboj se! Vstaň a zůstaň stát před mou tváří na věky!" A Michael3, kníže vojska Hospodinova, mne pozdvihl a přivedl před Hospodinovu tvář. Hospodin řekl svým služebníkům, aby je vyzkoušel: "Ať Henoch vstoupí, aby stál před mou tváří na věky." I poklonili se slavní Hospodinovi a řekli: "Ať vstoupí podle tvého slova." Hospodin řekl Michaelovi: "Přistup, svleč Henocha z pozemského šatu a pomaž ho mým výborným olejem, obleč ho do roucha mé slávy." Michael učinil tak, jak mu Hospodin přikázal, pomazal mě a oblékl. Vzhled onoho oleje byl nad veliké světlo a jeho mazání jako oblažující rosa, jeho vůně toť myrha, toť přímo blyštivé sluneční paprsky. Pohlédl jsem na sebe sama: Hle, stal jsem se jakoby jedním z jeho slavných a v nádheře nebylo rozdílu.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-23 15:29Nejímá tě nějaký trochu smutno? S mámou je to lepší?
Máma už je doma a celkem v pořádku :) pro změnu se mi v životě někdo objevil, někdo kdo potřebuje pomoct. Poslala jsem ho na jedno místo, kde mu doufám pomůžou....víc o tom nemůžu psát.

Kolega v práci si ze mně už dělá srandu, že už to je na sepsání knihy, nebo spíš víc knížek :D

Pedrito

Super! :smilie_happy_thumbup:

Nebo jedna hódně tlustá bichle :)