Jedna velká rodina :)

Založil Pedrito, 2025-03-09 10:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Upřímně, ty se mě vždy ptáš na něco, což bych řek - jsem už nejednou vyjádřil. Konkrétně tohle zaznělo nejmíň třikrát na Poradně, protože Jana mi to furt omlacovala o hlavu (jako to dělala vždy, když ji někdo nakrk, vždy si nějakou hůl našla, a co tomu z její strany předcházelo, ji nikdy nezajímalo).., takže se mi nějak nechce věřit, že ti tohle a další věci utekly. Co pak ožívají v těch tvých otázkách. Spíš mi to příjde jako test, jak vidím věci po čase.

Petra

Citace od: Evulína kdy 2025-03-10 07:50Vadí mi, jak jsem psala, když někdo mlží a nedokáže se JEDNOZNAČNĚ vyjádřit.

Jde o to, že se mu nechce odpovědět a ty ho stále dál a dál do toho tlačíš, přestože intuitivně víš, že se mu odpovědět nechce. Proč ho k tomu chceš donutit?

Lidé se obvykle přestávají ptát, když vidí, že se druhému do odpovědi nechce - třeba z ohleduplnosti, z laskavosti.

Máme právo se ptát, ale nemáme právo na odpověd - to je právo toho druhého, jestli odpoví nebo ne. Stejně tak mají druzí i my sami právo mlžit nebo se vyjadřovat nejednoznačně. :)

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-10 10:09Upřímně, ty se mě vždy ptáš na něco, což bych řek - jsem už nejednou vyjádřil. Konkrétně tohle zaznělo nejmíň třikrát na Poradně, protože Jana mi to furt omlacovala o hlavu (jako to dělala vždy, když ji někdo nakrk, vždy si nějakou hůl našla, a co tomu z její strany předcházelo, ji nikdy nezajímalo).., takže se mi nějak nechce věřit, že ti tohle a další věci utekly. Co pak ožívají v těch tvých otázkách. Spíš mi to příjde jako test, jak vidím věci po čase.

Ano, psal jsi to několikrát, jak to s Janou bylo.

Petra

Citace od: Evulína kdy 2025-03-10 09:33A už mlčím, podle rady Dorky. Zamykám si pusu a budu mlčet a raději to tu vůbec nebudu číst a možná si i smažu profil, tak.

Ale, Evi, to prosím nedělej, chyběla bys mi a nám všem tady. 

A pusu si nezamykej, vždyt to k tobě patří.  :)

Pedrito

Nebude někomu vadit, když vlákno od Honzamova vstupu rozdělím a přesunu to do Hospody? ::)

Pedrito

Citace od: Evulína kdy 2025-03-10 09:33
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-10 08:19
CitaceTo hej, ale jen jeden tu může někoho smazat, Jako třeba kdysi Janu za její fanatismus na Poradně, kde vyháněla a banovala jako na průmyslovém páse.
Tohle byla Evulíno v této diskusi moje první zmínka o tom... Co ti na tom bylo nejasné, s přihlédnutím na tvou skvělou intuici, žes to musela rozebírat? Jasně tam stojí, že jsem jí tu smazal. Tys tomu nevěřila a proto rozjelas ten svůj pocit "mlžení"? Mě docela unavuje vysvětlovat jasně vyřčené a ještě k tomu slyšet výtky, že tys to chtěla slyšet "takhle".
Na té citované tvojí větě = odpovědi mi nebylo jasné vůbec nic. Vůbec jsem nevěděla, o čem, kom píšeš, že se kdysi stalo. Fakt ne.

A už mlčím, podle rady Dorky. Zamykám si pusu a budu mlčet a raději to tu vůbec nebudu číst a možná si i smažu profil, tak.

Co se mračíš? Psala jsi oko nemhouřit!

"Peklo s princeznou"

:-*

Pedrito

Citace od: durodara kdy 2025-03-10 08:45
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-10 08:36
Citace od: durodara kdy 2025-03-10 03:52
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-09 21:05Aha, tak pak nechápu, proč mě furt kdo stylizuje do role Miroslavova žáka.. ::) Asi vítr Máchale.

Tohle je také jednoduché.
Velmi často se stává to, že Miroslavova slova okamžitě akceptuješ, kdežto slova ostatních prochází nejprve jistou rovinou tvé vnitřní nedůvěry - vnitřně sl s těmi slovy více či méně "polemizuješ" (to podle toho, kdo je psal, jakou u něj vnímáš "historii").

Akceptuji slova od kohokoliv, cítím-li blízkost jejich významu. Třeba tvoje, Petry, Honzama, Evulíny, Paradoxy., Janka Čuly z Hornej Dolnej... Jste snad proto moji osobní koučové? :D

Ne. Nejde o to, co děláš ty a proč - šlo o to, odkud může pocházet myšlenka toho vztahu "žák a učitel".

Cejtím to jednoduše - každý svým vlastním mistrem a každý svým vlastním žákem. Je to jednotný princip.

Mít osobního Mistra v těle, to může člověku hodně pomoct, uvědomit si tento i další principy.

honzam

Tak jdeme na to bičování. ;)

Proč jsi tam dal toho smajlíka a nastavil téma jako mnou založené? Chováš se jako pěkná sketa!

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-10 16:32Tak jdeme na to bičování. ;)

Proč jsi tam dal toho smajlíka a nastavil téma jako mnou založené? Chováš se jako pěkná sketa!

Smajlík jako symbol dobré vůle.

A tebou založené - nedal, dává se zřejmě automaticky, od koho je ten příspěvek, od kterého se téma dělí.

Kouknu jestli to jde nějak změnit, abys moh klidně spát.

honzam

Je to od Tebe evidentní výsměch. Moje příspěvky patřily do duchovní části fóra.

honzam

Proč ses ptal, jestli moje příspěvky můžeš přesunout? To byla nějaká chvilková jakoby hra na demokrata?

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-10 16:47Je to od Tebe evidentní výsměch. Moje příspěvky patřily do duchovní části fóra.

:smiley_woot:

Jo, začínám se docela bavit :smiley_lach:

Ale mám práci, tě péro.

honzam

Ještě Ti přidělám. ;)

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-10 17:01Proč ses ptal, jestli moje příspěvky můžeš přesunout? To byla nějaká chvilková jakoby hra na demokrata?

Vždy oznamuji změnu v přesunech příspěvků a témat, zda proti tomu někdo něco nemá. Mlčení pokládám za souhlas.
Když se někdo ozve, že mu to vadí, žádná změna nebude.

Zeptej se Petry, Jednota je její téma, jestli tam stojí o tvé extempore.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-10 17:06Ještě Ti přidělám. ;)
Mě ne, všem zúčastněným. Já už to po tobě uklízet nebudu. ;)