Info

Založil Pedrito, 2024-02-21 21:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Něco najdem :)

Tak jsem dnes otestoval dva portály.. v tom prvnim aby se prase vyznalo,
ten druhej by šel, jenže najednou koukám, že si do Posezeníčka nacpal nějakej blog :o
Tak letěl taky.

Pedrito

Tak jo, jdu zkoumat ten Tiny portal, včera jsem do toho nepronik.. ale když to vidím na stránkách tvůrců,
tak to vypadá dost gut. Vše bude v počas zkoušek funkční, jen přibude v menu položka "Fórum", a bude to měnit semtam proporce :)

Pedrito

Tož to ráno otevřu, hodím na to oko.. a ne a ne.
Oko je nepotěšené, kouká na ten portál jak pingpongáč z nudlí... :smiley_geschokt:

Jediný, co se mi tam líbí, jsou ty rychlý zprávičky, a to by možná šlo řešit nějakým módem.

Nelíbí se mi, jak ten portál rozdělí web defakto na dva systémy... A tenhle Tiny portál
je v administraci šíleně komplikovanej. :smiley_eyes: 
Před dávnými časy, za dvacatero zimami, v minulém Posezeníčku, jsem měl Simple portál,
ten byl skvělej, jednoduchej, nastavení šla integrovat do jedné stránky... Ale ten ještě není k mání pro tuto verzi fóra. Tak třeba někdy.

Takhle mi přijde vzhled čistý a na pohodu. Poslední příspěvky jsou dobře vidět.. za mě OK :)

Pedrito

Jinak je teď stránka s novou doménou zas nezabezpečená, to ale i Poradna, Inspiruj, a asi většina webů... a moc se mi do toho nechce... Ta služba, co to na webhostingu řeší, se musí koupit, o to nejde.. Ale ona pak data žene přes nějakej bezpečnostní server, kde se kódují a zas enkódují.. a minule s tím byly potíže, ne vše pak fakčilo ok. Některé, i interní odkazy, klicknutí na ně, hodily stránku zas do nezabespečeného http a dělalo to bordel... Leda koupit nějaký certifikát, ale nevim nevim, zda by s tim zas nebyly potíže, páč je to prostě změna datového proudu, a dost věcí se pak musí k funkčnosti ošetřit...

Pedrito

Tak chcete starej dobrej Old vzhled s lavičkou? Nebo ten nemastnej neslanej tovární? Jen Paradoxy se k tomu vyjádřila, že tenhle zelenej se jí líbí. Ten tovární se jevil přehlednej Miroslavovi.
Ta fóra pod čarou byla sranda pro zaplnění fleku.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-12-30 19:12Tak chcete starej dobrej Old vzhled s lavičkou? Nebo ten nemastnej neslanej tovární? Jen Paradoxy se k tomu vyjádřila, že tenhle zelenej se jí líbí. Ten tovární se jevil přehlednej Miroslavovi.
Ta fóra pod čarou byla sranda pro zaplnění fleku.
Takhle je to podle mě fajn :)

Pedrito

Mě se líbi moc. Zkoušelas ty tečky dole vlevo? A ťuknout na sluníčko?

Honzame? Mám zrušit to fórum pro tebe? Nebo přejmenovat?

Paradoxy

Zkoušela, nejvíc se mi líbí zelená barva a světlé pozadí :)

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-12-31 11:11Zkoušela, nejvíc se mi líbí zelená barva a světlé pozadí :)

Mě se nejvíc líbí ta hnědavá. Tenhle vzhled je super, necháme ho :)

Pedrito

Tak jsem ta místo vyplňující fóra smazal, témata přemístil, a mrknu po nějakém módu, který by se tam hodil.
Bylo to moc fórově přeplácané... :)

Pedrito

Zítra dopo ozkouším pár modifikací, co by měly na stránce zobrazit poslední témata. Tím by ten tvar webu mohl být komplet. Jestli ovšem nějaký ten mód bude k světu..

honzam

Na nové doméně nefunguje https. Plánuješ to opět rozchodit?

Pedrito

Jj, už jsem to tu zmiňoval, že se mi do toho moc nechce. Ono to nejde jinak, než že budu platit k tomu službu zvanou web global, jako minule. Která přesměruje interní adresy domény přes nějakej bezpečnostní server. Jenže minule stránka spadla a dalo mi dost práce než jsem to jakžtakž rozjel. A i tak ne vše fakčilo zabezpečeně. Byl v tom zmatek, asi že v tom nejsem expert... Jak moc je to pro tebe důležité? Jaká jsou rizika když to není https?

Pedrito

Navíc mám dojem, že se tím stal web pro vyhledávače takřka neviditelnej. Jen ten yandex ho viděl :D Takhle s ním google nemá problem i bez ošetření.

honzam

Http bez šifrování už je dlouho zastaralé a používá ho minimum webů. Jestli chceš víc uživatelů a působit seriózněji, měl bys mít https. Pro mě osobně to zase tak důležité není. Píšu sem :)